Reklama

Reklama

Ukradni, co můžeš!

  • Německo Buffalo Soldiers (více)
Trailer

Obsahy(1)

Když profesionálního vojáka nezajímá nadřízený ani armáda, je něco v nepořádku... Píše se rok 1989. Berlínská zeď už to má hodně nahnuté a doba, kdy padne nejeden totalitní stát ve střední Evropě, je velmi blízko. Na vojenské základně Theodora Roosevelta u Stuttgartu zatím bojuje svou soukromou válku specialista Ray Elwood. Rozhodně se nehodlá nudit a poflakovat někde v kasárnách, tak jako to dělá většina jeho kolegů. Svůj pobyt v armádě si hodlá pořádně užít! Oficiálně sice pracuje jako vojenský úředník, ale jinak zařizuje veškeré „zásobování“, od prodeje kradeného zboží až po obchod s heroinem. Onoho osudného podzimu ale přichází nový důstojník s rozkazem vyčistit základnu od všech nežádoucích vlivů... Značně nevybíravou satiru na poměry v americké armádě a jejích jednotkách v někdejším Západním Německu natočil režisér Gregor Jordan. Tvůrci vůbec nešetří ostřejšími výrazy a černým humorem, komikou odlehčují i dramatické scény. V neobyčejně zajímavém obsazením zaujmou zejména herecké výkony Joaquina Phoenixe (Ray Elwood) a Eda Harrise (plukovník Berman). Pro své značné kritické vyznění čekal v USA distributor delší dobu s uvolněním titulu pro kina i video. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (130)

cross 

všechny recenze uživatele

Zatraceně černočerná protiválečná komedie s dramatickými prvky o partě amerických vojáků, kteří prostě jen dělají všechno proti tomu, aby se na zapadlé základně v Německu těsně před pádem Berlínské zdi neunudili k smrti - třebaže většina jejich aktivit je tak trochu nelegální.... Svým způsobem velmi zábavné, zvlášť pokud si potrpíte na trochu drsnější humor, s několika nezapomenutelnými scénami (sjetí vojáci v tanku demolující malou německou vesničku, vaření heroinu, apod...). Líbili se vám třeba Tři Králové, je to jasná volba;) ()

TomPrusik1 

všechny recenze uživatele

Ukradni, co můžeš (český překlad je poměrně nepřesný, ale na druhou stranu vystihuje o čem film je), je snímkem, který pořádně neví, čím chce být. Pravděpodobně chce být válečnou komedií a válečným dramatem, bohužel ani jedna stránka filmu nefunguje dobře. Najde se pár vtipných scén (např. když američtí vojáci řídí tank pod vlivem drog a tankem projíždějí město, nebo některé hlášky Joaquina Phoenixe). Bohužel, valná většina ,,vtipných momentů" už nezabírá tak dobře (nebo aspoň nezabírala tak dobře na mě). Mnohem lepší komedií o studené válce je Kubrikův Dr. Divnoláska. V některých částech film nasadí vážnou tvář, což mu ale také moc nejde. Hodně to zvedá Joaqiun Phoenix, který svou postavu zahrál hodně dobře. Ostatní herci mu ale také dobře sekundují. Celkově je to průměrný film, místy celkem nudný (výhoda je, že má jen 1,5 hodiny, tak se to dá vydržet). Nemastných, neslaných 5/10 ()

Reklama

Decker 

všechny recenze uživatele

Spojte Tankovej prapor s Kamaradem do deste a osolte Trainspottingem a mate Buffalo Soldiers, avsak cely tento slepenec nedrzi celou dobu pospolu a to mu ubira na hodnoceni. Stale se vsak jedna o velmi zdarily snimek ve kterem predevsim zaujme zdarila zapletka, herecke vykony Phoenixe a jeho rivala Glenna a take vyborny soundtrack, ktery vsemu dava dobre tempo. ()

svik 

všechny recenze uživatele

Celkem velcie vydařený pohled na zkurvenou nesmyslnou a velce drahou záležitost jako je válka. Sice název není moclákavý ale film je velice zajímavý a taky v něčem podobný s Obchodníkem s deštěm . Phoenix hraje svou namyšlenou postavui když pochvýli fimu s ním soucítíme i jeho sympatie které jsou tak odporné, Paquinová byla prostředníkem mezi jejím otcem a nenáviděný m vojákem --to je tak nějak v každém normálním filmu--a celkem zajímavý a napínavý drama válečkný románek takže spokojenost. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 8/10 Děj 7/10 Hudba 6/10 Efekty 5/10/// +herci a jejich výkony, zajímavý příběh, hlášky a nadsázka -málo akčních (válečných) scén, málo hudebního doprovdu, trošku i nudí/// Zvláštní film, který mi nejvíce připoměl film Tři králové. Asi nejlepší je obsazení (Phoenix), který svým výkonem mile překvapil a dobře ho doplňuje Anna Paquin, které její roli uvěříte. Děj se bohužel stáčí k průměru, ale z něj ho tahá neotřepaný příběh. Jen škoda, že zde není více akčních scén a dynamičtější hudební doprovod, nebyla by to taková nuda, kterou snad jen vytrhne ústřední dvojice, scéna s tankem a nepřeberné množstí hlášek. Avšak pokud film budete brát s nadsázkou, můžete se dobře bavit./// Celkem 66%/// ()

Galerie (27)

Zajímavosti (4)

  • Tank, ve kterém američtí vojáci zdevastují půlku města, je německý Leopard 1A5 z roku 1986. (dex2man)

Reklama

Reklama