Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Držitelé Cen Akademie Robin Williams a Cuba Gooding, Jr. se vydávají na nadpřirozenou cestu za hranice smrtelnosti v obrazově úchvatném filmu, na který nezapomenete. Chris Nielsen (Williams) se i poté, co umírá při nehodě, pokouší zůstat nablízku své krásné manželce Annie (Annabella Sciorra). Za asistence ducha - rádce (Gooding, Jr.) se začíná přizpůsobovat nové situaci v prostředí, které lze popsat jako nebeské. Ale když si jeho nešťastná žena vezme vlastní život, je odsouzena k věčnému zatracení. Chris si přísahá, že jí najde, aby mohli věčnost sdílet společně. Ale zachránit duši od takového strašlivého osudu se dosud nikomu nepodařilo. S pomocí svého nebeského přítele čeká Chrise ta nejnebezpečnější a nejdrásavější cesta jeho života i toho, co je po něm: pátrání po nesmrtelné lásce, které ho zavede do pekla a zpět! (Magic Box)

(více)

Recenze (374)

rawen 

všechny recenze uživatele

Pamatuju si, že jsem to kdysi viděl v televizi a docela mě to dostalo - teď jsem si to cíleně sehnal a poznal, že jsem si to neměl dělat... Tento film bohužel moc často zachází za hranici přijatelné sladkosti, jakkoliv může jeho vizuální i narativní kýčovitost zprvu vypadat vhodně - konec působí jako sladkobolný přeromantizovaný cumshot. A je to škoda... 6/10 PS: a to je zhruba ve 3/4 filmu těžké nemít knedlík v krku... ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Hodně pochmurný příběh, který je povedený. Od začátku dobrý děj, který občas kolísá, ale to je jediné. Perfektní herecký výkon Robina Williamse a nádherná vizuální stránka. Obrazová tvorba je perfektní a vše ve snu vypadá opravdu překrásně. Zpracování pekla má své a je také bez chyby. Divím se hodnocení, poněvadž takové filmy se nevidí každý den.. 8/10 = 85% ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Vizuální stránka je, na rok 95, fakt naprosto bombastická, jenže co s tim, když se to potkalo s fakt úděsně nudně podaným příběhem, kterej se možná zprvu zdá fakt zajímavej, obzvlášť to nebe a peklo, podporovaný ještě božským vizuálem, ale je to prostě strašně nudný a to i přesto, že ten příběh nepůsobí nějak blbě, ale jako celek to nějak nedokáže zaujmout a nudí to jako prase. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

I found you in hell. Don´t you think I could find you in New Jersey? 1) Na filmu asi nejvíce zaujme výtvarné zpracování. Barvité zobrazení nebe jako šíleného snu impresionistického malíře je překonáno vskutku hrůzostrašnou podobou očistce i pekla samotného. Musím však poznamenat, že mě děsí i to předváděné nebe._____ 2) Snaha o duchovní přesah v podobě jakéhosi reinkarnačního katechismu dopadla podstatně hůře. Naivní dialogy presentují "život po životě" v duchu hollywoodského mainstreamu jako trochu, pravda, odlišný způsob existence u sousedů za kopcem, nicméně však ne natolik, aby to nešlo v pohodě popsat, nafilmovat a promítnout (ne)nadšeným diváckým masám. K tomu autor knižní předlohy Richard Matheson: I will not comment on What Dreams May Come except to say that a major producer in Hollywood said to me, 'They should have shot your book.' Amen._____ 3) Ani ukňouraný Robbie Williams (jinak můj oblíbený herec) mi nepřipadal jako vhodný výběr._____ 4) Film postrádá i vtip a nadhled (když už ho tedy nemohu brát vážně)._____ 5) Nejhorší však, co mohu říci, je, že jsem se chvílemi dosti nudil._____ 6) A tak mě nejvíce zaujala výzva, kterou bych rád adresoval některým jedincům: Elevator to Hell. Going up! ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Vizuálně podmanivý (zasloužená soška) snímek s celkem originální zápletkou, která mne ale nevedla ani k slzám, ani k hlubokému zamyšlení nad životem a smrtí. Doufám ale, že Robin se navzdory způsobu odchodu ze světa dostal do toho krásného nebe, protože "tam, kam jednou všichni přijdou, nemůže být zle". ()

Galerie (111)

Zajímavosti (14)

  • Mezi lidmi, kteří létají ve velké knihovně, se objevila také režisérova matka. (..Lucas..)
  • Původně hudbu pro film složil Ennio Morricone, jeho hudbě ale nebyla využita a nebyl ani udán důvod, proč tomu tak je. (..Lucas..)
  • Ve filmu měla zaznít i (v tu dobu) nevydaná píseň Guns N 'Roses „This I Love“, ale z nějakého důvodu režisér píseň nepoužil. (ČSFD)

Reklama

Reklama