Reklama

Reklama

Krtek a maminka

  • Slovensko Krtko a mamička
Animovaný / Krátkometrážní / Rodinný
Česko, 1997, 5 min

Obsahy(1)

Krteček pomůže zajícovi sbalit holku jeho snů, a pak si ještě zahraje na porodního asistenta, když přijde na paní Zajícovou její chvilka. Přijdou na svět tři malý zajíčci, a všichni se radují... (Matrinx)

Recenze (93)

M-arta 

všechny recenze uživatele

Krtek porodníkem - nebudu se tvářit, že mě to poněkud nezaskočilo - jo, jo, celou dobu kalhotky s kapsami, provázek, kulička, zavírací špendlík... a pak najednou porodnické kleště!!! Osvěta robátek? Proč ne. Jen ten pohádkově vyvedený detailní pohled na genitálie rodící zaječice přece jen nastoluje poněkud šelmovskou otázku: bude se pan Miler později takhle naturalisticky věnovat i procesu, jakže se malí zajíčci mamince do bříška vlastně dostali?? (Že by se přehodnotil žánr) :-))) ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Tento díl na rozdíl od drtivé většiny ostatních "Krtečků" má pro děti jen osvětový význam. Většina z nich při jeho sledování zjistí, jak je to s nošením dětí čápy a podobnou havětí, což rodičům de facto může usnadnit úlohu při případném rozpačitém vysvětlování, jak to s těmi příchody dětí na svět vlastně je. Nicméně na úkor tohoto vzdělání se vytratila zcela a naprosto ona původní poetika celého roztomilého seriálu, což mně osobně poněkud vadí. Ale to je už problém takřka všech novějších dílů Krtka. ()

Reklama

zuzzz.man 

všechny recenze uživatele

Waw.. moje malé děti (1,5r a 3r) koukají na Krtka a najednou slyším vzdechy - zadívám se a z dírky paní zaječice se kutálejí zajíčci. To jsem netušila, že musím zkouknout nevhodný obsah i v Krtečkovi.. O pár minut později můj tříletý syn ječí a tahá "ze zadku" plyšáka. Hm, tento díl neměl moc výchovný efekt.. ()

MoziMedve odpad!

všechny recenze uživatele

Na krtečka koukáme s rok starou Dcerkou která ho miluje.  Dříve jsem si myslel, že cílová skupina krtečka je zrovna cca 0-5 let, takové nevinné, hezké pro děti. Zbylé díly to tak asi opravdu mají a nezavrhnu je, ale díl Krtek a Maminka už nechci vidět. Tématika porodu kdy graficky zobrazují jak malý zajíčci vyskakují s králičí díry je hodně daleko za hranicí nevkusu. Čekal jsem, že třeba králičice zajde někam za křoví ale ne, Koukáte na to ve vší slávě. To už si myslím, že rovnou mohli udělat i to početí jinak si děti budou myslet, že po pusinkách jim taky budou skákat zajíčci z děr. ()

anderson odpad!

všechny recenze uživatele

WTF ??? Človek by si myslel, že po nejakých tých rokoch ho už nič len tak ľahko neprekvapí. Zvlášť u "krtečka". No mýlil som sa. Čo už. Ak mala byť táto časť osvetová, tak naše deti "chráňpánboh". A tá socialistická hudba, tak to bol vrchol. :-) Jediné čo ma pri sledovaní tohto zvratku napadlo, bola jedna epizóda zo SIMPSONOVCOV, kde žiakom tiež na hodine premietali takýto osvetový film s "králikmi", pričom väčšina akcie sa odohrala mimo obraz, a divák už videl len zdesené tváre detí a učiteľkino lakonické konštatovanie (s cigaretou v ruke): "Předstírá to." :-) Sila ! (11.2.2009) ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama