Reklama

Reklama

Epizody(8)

Obsahy(1)

Jak blízko smrti se musíme ocitnout, abychom se naučili žít? Příběh rodiny, jejíž členové se navzájem berou jako samozřejmost, ale nemohou se víc mýlit. Vážná nemoc nejmladšího z nich se paradoxně stane příležitostí pro všechny. Příležitostí, jak být dobrou matkou, otcem, dítětem. Jak si najít holku a jak o ni nepřijít. Jak zkrotit ego a nemyslet jen na sebe... Filip je ambiciózním studentem neurochirurgie, který má vše před sebou. Ovšem místo toho, aby získal prestižní post na klinice, stane se jejím pacientem. V pětadvaceti letech je mu zjištěna rakovina. Nemoc mu umožní najít lásku, stejně jako vážit si vlastní rodiny, jejíž členové si každý zvlášť i společně projdou velkou životní zkouškou. Seriál, který se témat, o nichž se víc mlčí, než mluví, chopil s humorem a empatií. Seriál, který není sedativem, ale lékem. Možná ne na rakovinu, ale na život rozhodně. Na konci každé epizody sdílejí skuteční onkologičtí pacienti pocity, které je provázely jednotlivými fázemi onemocnění. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele klukluka k tomuto seriálu (4)

Smysl pro tumor (2024) 

Já to úplně nezatracuju, jen mi to přijde laciný, no… Mám dojem, že je to kalkul- naprosto spolehlivej způsob, jak si získat (vynutit) diváckou přízeň. ()

Epizoda 6 (2024) (E06) 

Nevím, jak dlouho to potrvá, jestli deset, dvacet, třicet let, ale na tenhle díl, ve kterým provádějí takhle nákladnou operaci člověku ve věku 71 let, budou jednou lidi koukat stejně nevěřícně, jako my dnes na to, že se kdysi na operačním sále mohlo kouřit. Na to, že si ten člověk kladl údajně nejlepšímu odborníkovi v zemi podmínky, za kterých se nechá operovat, nás nevěřícně kouká hodně už dnes. ()

Epizoda 7 (2024) (E07) 

Je to silný, to nepopírám, ale mám dojem, že mě citově vydírají. Onemocněl, plač, uzdravil se, raduj se, ne tak sorry- nemoc je zpátky, měl by ses trápit, ale pozor- našel se dárce kostní dřeně, takže chill, ne prosím tě, tak pardon, dárce si to rozmyslel…mám málo svých vlastních problémů? Proč se mám stresovat ještě kvůli nějaké seriálové postavě? Do pytle, na co jsem se to dal..? Ještě že to už končí. ()

Epizoda 8 (2024) (E08) 

Proč nechali tu závěrečnou nemocniční scénu točit Petra Čtvrtníčka? A vlastně proč ne… ()

Reklama

Reklama