Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Temně komediální minisérie s Kate Winslet v hlavní roli vypráví příběh jednoho roku v moderním autoritářském režimu, který se rozpadá. (HBO Max)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (9)

Robotek 

všechny recenze uživatele

Sledovat více jak 5 hodin osudy dvou asociálních hovad v hlavních rolích se dá jen s kvalitním scénářem a vyspělou režií.V tomhle případě k tomu bohužel nedošlo,i když nápad o fiktivní zemi uprostřed Evropy s fešnou diktátorkou nebyl špatný. Možná z toho udělat pouze celovečerák na způsob vynikající satiry Ztratili jsme Stalina by mělo větší efekt.Takhle to bylo rozbředlé cosi bez chuti s minimem zábavných míst.Škoda,protože opět skvělá Kate Winslet se mohla přetrhnout,aby ze sebe udělala šílenou krávu,ale scénáristé její snahu i všech ostatních,včetně jistého britského gentlemana,od začátku úspěšně bojkotovali.   50% ()

Antaeus 

všechny recenze uživatele

Absolútne nevyužitý potenciál a zahodená príležitosť. Trestuhodne!! Skvelý začiatok a ešte skvelšia (skvelejšia, skvelejšejšia?) milfka Kate. Aaaa potom už to išlo iba do sračiek. Nakonec samé moralizovanie a snaha o nápravu a iné klišé sračky a je mi fuk, že spojlerujem. Nech sú radi, že som nedal odpad. No bolo pár fajn dielov a pasáží a hlavne ten NÁPAD! Prečo ten patetický záver, to je mi záhadou. A tak pekne absurdne to začalo.. Kurva.. ()

Reklama

Ulmos 

všechny recenze uživatele

Satira bývá často považována za velmi nevděčný žánr, jelikož od tvůrců (ale i diváků) žádá nemalou znalost tématu toho, co se paroduje, a současně schopnost materiál ztvárnit do podoby, která zvládne pobavit. Z hlavy mě jako názorný příklad napadá zrající Tropická bouře, jež i po letech nabízí velmi vtipný náhled do zákulisí filmové branže, nebo Ztratili jsme Stalina, posměšně zobrazující intriky a paniky komunistické říše. Právě z tohoto druhého snímku si očividně bere inspiraci i seriál Režim, v němž do čela fiktivního autokratického státu staví egocentrickou a vyšinutou kancléřku Elenu ve skvělém podání Kate Winslet. A stejně jako u Stalina, tak i v tomhle případě se vyžaduje divákova elementární znalost určitých souvislostí, konkrétně tedy středoevropského dění posledních dekád, na čemž tvůrci staví sžíravý, absurdní a záměrně vyhrocený děj. Tomu napomáhá i postava surového praporčíka Zubaka, v neméně obdivuhodném výkonu „kurskového“ Matthiase Schoenaertse, který spolu s kancléřkou vytváří nevídaně toxickou, ale vzájemně zvrhle funkční dvojici. Jejich vztah a jeho vývoj je taky hlavní vyčnívající devízou tohoto krátkého šestidílného počinu. Ostatní řemeslné složky se však pohybují už „jen“ na vlnách mírného nadprůměru. I tak se ale z mého pohledu vůbec nejedná o zklamání, i když jsem upřímně lehce zaskočen místním přísným hodnocením, které nejspíš reflektuje ne až tak velkou oblibu suchého humoru, jímž série oplývá. Pokud by to však znamenalo, že v budoucnu dlouho nebudu svědkem vrcholných trapností, jako byl varan v teráriu, který se i zde dočkal zrcadlení, tak jsem ochoten to překousnout. Výstižná ukázka dopadů destrukce demokratických hodnot. Letos na HBO Max, za pár let s největší pravděpodobností živě na TV Markíza. „Jak se dostal ven? Letiště je zavřené… – No je to ministr dopravy, ne?“ ()

Motinski 

všechny recenze uživatele

Na politickú satiru málo nekorektné, málo trefné aj málo vtipné. Plné vaty, občas nulového deja a postáv bez charizmy. Toto stojí celé na Kate Winslet. Bez nej by som to možno ani nedopozeral. Pritom námet nie je vôbec na zahodenie. Sledovať pozadie fungovania fiktívneho autoritarského režimu v čiernohumornom kabáte je niečo čo ma pred premiérov naplnilo očakávaniami. Po prvej epizóde som ale cítil tak zmiešané dojmy ako už dlhú dobu nie. No a časom sa to moc nezlepšilo. Tempo ma ubíjalo, Schoenaerts liezol na nervy stále viac a viac a jediná časť čo sa mi ako tak páčila celá bola až tá posledná. Nenapadá ma ani jedno silnejšie pozitívum kvôli ktorému by som niekomu seriál odporučil. 4/10 ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Téhle minisérii jsem strašně moc chtěl fandit a mít jí rád, jenže po jejím skončení se na patře usadila pachuť nedotaženosti. Tipuji že cílem tvůrců byla satira dobírající si autokratické režimy, diktátory stojící v jeijich čele a v neposlední řadě i vývoj (nejen) v Evropě posledních let a upřímně mě mrzí že se jim to celkem dařilo jen v první polovině. Ta druhá totiž satirický tón z větší části opouští a překlápí se do regulérního dramatu, které ovšem (vzhledem k tomu čeho sme byli svědky předtím) zdaleka nefunguje tak dobře. Kate Winslet je tradičně skvělá, ale v už zmíněné druhé půlce jí scénář hodí pod nohy nejeden klacek. Úplný závěr to sice jakž takž zachrání svojí smutnou uvěřitelností, ale celkový dojem to napravit nezvládne…60% ()

Galerie (68)

Zajímavosti (1)

Související novinky

HBO Max se mění

HBO Max se mění

12.04.2023

Sbohem HBO Max, seznamte se s Max. Šéf Warner Bros. Discovery David Zaslav si protlačil svoji a streamovací služba HBO Max, jež se v květnu spojí ještě s obsahem právě Discovery+, ponese v Americe od… (více)

Reklama

Reklama