Reklama

Reklama

"O"

  • Česko Othello (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Moderní shakespearovský příběh o vášni, žárlivosti, zradě a basketbalu.
Odin je jediný černý student na jižanské škole a nejlepší hráč basketbalového týmu, který si vysloužil přezdívku Oiz. Chodí s nejhezčí dívkou na škole Desi, a má partu dobrých přátel, alespoň si to myslí. Neví, že jeho nejlepší přítel Hugo na něj dlouho žárlí a potají připravuje plán své pomsty. Jeho součástí jsou i Roger, který šíleně miluje Desi, Michael, kterého Hugo svými intrikami vyžene z týmu, a Emily, Hugova dívka a Desina nejlepší kamarádka. Hugo se nezastaví opravdu před ničím, aby naplnil svůj hrůzný plán, na konci kterého bude vražda. (SPI Film)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (51)

Here 

všechny recenze uživatele

Tak tohle opravdu můžu. Moji oblíbenci Mekhi Phifer a Josh Hartnett skutečně excelují, scénář je převeden bez děr a s překvapivou silou působící na emoce. A ty proslovy Hartnetta na začátku a především na konci filmu nemají chybu. Vřele doporučuji každému a především těm, kteří mají rádi prostředí amerických středních škol. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Opět Shakespeare. Opět moderní. Po Luhrmannově Romeo and Juliet opět zdařilý. Motivace postav je zřejmá a srozumitelná, nenávist a žárlivost pochopitelná. Okoukané prostředí střední školy pak drží nad vodou především herecké výkony – Julia Stiles je krásná a přesvědčivá, černošská naděje Mekhi Phifer bravurně zvládla přerod úspěšné basketballové modly v nevyrovnanou a žárlivou trosku a pro Joshe Hartnetta jde o další příjemnou (vedle Wicker Park) proměnu. Příjemné, ovšem nikterak oslňující. ()

Reklama

lucijelucije 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že mám raději Joshe v kladných rolích, ale na tom se nic nemění. On prostě hrát umí, ať už má tvář jakoukoliv. "O" je nezvyklé zpracovní uměleckého Shakespearového díla. Řekla bych, že se na to koukat dá, ale v téhle moderní verzi nějak hercům tu jejich zoufalost a žárlivost nevěřím. Buď jsou všichni až příliš labilní, nebo to nebylo smyslně uchopené, a herci trochu přehrávali, ač se v divadle nenacházeli. JInak vcelku průměrné drama na jedno skouknutí. 5/5 ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ja si vlastne ani neviem predstaviť, že by moderná variácia shakespearovskej klasiky, umiestnená na strednú školu, mohla dopadnúť lepšie. Z toho pre mňa plynie poučenie, že to možno nie je úplne najlepší nápad. Film je to totiž stále iba mierne nadpriemerný. Ale ak už majú teenageri chodiť do kina na filmy zo strednej školy (resp. ich pozerať v televízii), tak sa jedná o určite lepšiu voľbu, ako tony tanečných filmov a komédií. ()

M.I.K.E. 

všechny recenze uživatele

Originální nápad zpracovat 400 let staré dílo Shakespearovo do součastnosti v prosředí střední školy se myslím docela dobře vyvedl. Za první polovinu filmu bych dal pouze 3*..ale za strhující konec i 5*,protože stupňující atmosféra a vykreslování postav je strhující. Josh Hartnett podává skvělý výkon i s Mekhi Phiferem..85% ()

Galerie (16)

Zajímavosti (3)

Reklama

Reklama