Reklama

Reklama

"O"

  • Česko Othello (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Moderní shakespearovský příběh o vášni, žárlivosti, zradě a basketbalu.
Odin je jediný černý student na jižanské škole a nejlepší hráč basketbalového týmu, který si vysloužil přezdívku Oiz. Chodí s nejhezčí dívkou na škole Desi, a má partu dobrých přátel, alespoň si to myslí. Neví, že jeho nejlepší přítel Hugo na něj dlouho žárlí a potají připravuje plán své pomsty. Jeho součástí jsou i Roger, který šíleně miluje Desi, Michael, kterého Hugo svými intrikami vyžene z týmu, a Emily, Hugova dívka a Desina nejlepší kamarádka. Hugo se nezastaví opravdu před ničím, aby naplnil svůj hrůzný plán, na konci kterého bude vražda. (SPI Film)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (51)

honajz 

všechny recenze uživatele

Film: Shakespearův Othello převedený do současné střední školy. Americké. Úspěšný mladý Afroameričan je skvělý basketbalista. Jeho spolužák, syn ředitele, je ťunťa v pozadí. Žárlivost, touha po slávě a vraždy tak mají otevřené dveře. DVD: V bonusech sice není na obale oznámená fotogalerie, ale jinak jsou zde trailery, vystřižené scény bez možnosti výběru, jež mají 9 minut, rozhovory s herci a titulky výrobce DVD. Kromě nich vše v angličtině, 4:3 a bez české podpory. DS: JL: Film 2/4, Bonusy 2/4, Zvuk 3/4, Obraz 3/4 ()

darwin 

všechny recenze uživatele

Další z řady remaků slavného Shakespearova díla, tentokráte zasazen do prostředí střední školy. To pouze dokazuje, jak nadčasový příběh to je. Uvedení filmu kolidovalo s masakrem na škole v Columbine, tak muselo být posunuto. Miramax stále ještě točí klasické filmy. Herecké výkony jsou špičkové, v čele se zkušeným Martinem Sheenem. Za zmínku stojí také výtěčná hudba, která osciluje od hip-hopu až po operu. ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv je trenérem středškolského týmu Hugův otec (Martin Sheen), v zápasech dává přednost vynikajícímu Odinovi (Mekhi Phifer), jedinému černému studentovi na škole. To, že kromě úspěchů v týmu má Odin úspěch i u krásné Desi (Julia Stiles) pořádně Hugovi (Josh Harnett) hejbe žlučí, a i když se na venek tváří jako Odinův nejlepší kamarád, za zády spřádá intriky, aby mu jeho úspěchy překazil... Nevím jestli Shakespeara při psaní Othella vůbec mohlo napadnout, kolika různých zpracování se jeho dílu dostane - nicméně tento film rozhodně není nejhorším z nich (pokud kvalitní předlohu nedostane do ruky úplný neumětel, tak to většinou alespoň jakž takž dopadne). I když je celý děj postaven na tradiční americkou střední školu, podařilo se filmu odprostit od moderních teenagerovské komedie a naopak si ponechat vážnost předlohy, což určitě chválím. Navíc je zde vcelku kvalitní herecké obsazení - ať už Julia Stiles (tak nějak mi stačí, aby se sem tam mihla na plátně, a hnedka má film o hvězdičku navíc), tak i výborní Meki Phifer i Josh Harnett. Jediný, koho bych vyměnil, je Martin Sheen - vůbec se mi do filmu nehodil - ale co už, nic není dokonalé, že... ()

Shaqualyck 

všechny recenze uživatele

Jedni považují tuhle "teen" variaci slavného Shakespearova Othella za prznění klenotu největšího dramatika všech dob, druzí za velmi názornou ukázku geniální nadčasovosti Shakespearových her. Já se bez dlouhého rozmýšlení přikláním na stranu té druhé části publika. Mrazivý příběh lidské závisti a chorobné žárlivosti je i v moderním kabátě velice působivý. Joshi Hartnettovi jsem věřil každé slovo a skvělý výkon podali i Mekhi Phifer a Julia Stiles. Tenhle update renesanční klasiky v mých očích rozhodně nebyl šlápnutím vedle. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ja si vlastne ani neviem predstaviť, že by moderná variácia shakespearovskej klasiky, umiestnená na strednú školu, mohla dopadnúť lepšie. Z toho pre mňa plynie poučenie, že to možno nie je úplne najlepší nápad. Film je to totiž stále iba mierne nadpriemerný. Ale ak už majú teenageri chodiť do kina na filmy zo strednej školy (resp. ich pozerať v televízii), tak sa jedná o určite lepšiu voľbu, ako tony tanečných filmov a komédií. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (3)

Reklama

Reklama