Reklama

Reklama

Jediná věc nebezpečnější než mise je útěk... Tajný zpravodajský agent Tom Harris (Gerard Butler) pracuje pro CIA a operuje na Blízkém Východě. Uvízne na nepřátelském území v Afghánistánu poté, co selhal  a jeho krytí bylo odhaleno. Nyní musí i se svým tlumočníkem Moem (Navid Negahban) uprchnout. Pronásledují ho nejlepší žoldáci světa a elitní speciální jednotky nepřítele. Dostat se do Kandaháru je jediná šance na záchranu. Zde na hrdinu budou čekat buď spojenecké vrtulníky, nebo kulka s jeho jménem. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (73)

verbal 

všechny recenze uživatele

Tentokrát Žérárovi upadl Afganistán, kde ho dostali chuť honit snad úplně všichni. Od zfanatizovaných hadrových hlav přes pandžábské čmoudy až po hyenistické afroštěrbiny. A nebyl by to Žérár, aby si to honění pořádně mačisticky neužil, a tak se opět nonšalantně prošišlal několika nehostinnými provinciemi kozojebů až k předlouhému a řádně srdcervoucímu zamyšlení se nad kulturními diferencemi rodinných hovnot. Takhle to asi zní jako solidní akční porno s poselstvím, ovšem opak je pravdou, a jedná se spíše o takovou dost přeplácanou, prokecanou, místy nudnou a v detailech mongoloidní špionařinu, která se marně urputně snažila céčkově se progejovat k Ryčímu. Ovšem pořád lepší a méně rakovinotvorné i dementizující než libovolné audiovizuální leporelo od Mrvelu. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

spojení Waugh, Butler už nám přineslo nejedno solidní béčko, ovšem Kandahar je i na poměry téhle dvojky docela slabota. Možná kdybych před nedávnem neviděl Ritchieho Covenant, tak bych na Kandahar koukal jinak, jenže bohužel. Až na jisté odchylky je tohle vlastně prostřední třetina Ritchieho filmu roztažená do dvou hodin a to je sakra málo. Akce je nudná, postavy jsou ploché a takový scénář musel mít maximálně tři stránky. Zázrak sem nečekal ovšem čekal sem alespoň něco na úrovní Greenlandu nebo Pádu Anděla a ani to sem nedostal...40% ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak pravda je, že od spolupráce osvědčené dvojice jsem čekal trochu víc. První hodinu se v podstatě řeší jenom špionáž a politické pletichy. V té druhé se dočkáme i nějaké té akce, ale souhlasím, že není nijak zvlášť výjimečná ani na ní není nic nezapomenutelného. Nicméně do průměru do dotáhne jako vždy charizmatický Gerard a celkem dobrá souhra a chemie s jeho parťákem. Jinak na prakticky totožné téma už jsme tu letos měli film Covenant který mi asi ve finále vychází jako o něco lepší, ale tam se mi to současný hodnocení zdá trochu přestřelený zatím co tady je tak nějak odpovídající a já se s ním víceméně ztotožňuji.55% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tentokrát Žérard nemal šťastnú ruku na projekt. Akcie je málo a dramatická stránka strašne nudí. Postavy sú fádne, Žérard pôsobí celý čas tak unavene, že nie je problém mu veriť, že by tam najradšej nebol a samotná zápletka proste ničím nestrhne. Rovnako ako akcia. Zopár prestreliek ani nič, čo by som si chcel pustiť znova. Tentokrát to proste nevyšlo a nestojí to ani za jedno pozretie. 4/10. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Mě ty Butlerovky prostě baví. Jedna úplně stejně jak druhá, u každé z nich sedím přišpendlený do sedadla a čumím na akci s otevřenou hubou a jak to ten chlap dělá, to je mi teda záhadou. Každopádně i Kandahar je akcí nabitá naháněčka, a to tentokrát v Afghánistánu, kde po Butlerovi jde snad každý, kdo dokáže držet zbraň, a tak se na něj ze všech stran řítí auta, motorky, ISIS, vládní jednotky a všichni jej chtějí mrtvého. Není to sice až tak úderné, jak jeho zbylé filmy a ke konci se to trochu vleče, ale pořád převládá pozitivní pocit spokojenosti. Akce dobrá, kamera i pouštní scenérie lahůdka a scéna s naháněním vrtulníkem je skvělým highlightem celého filmu. Koho bavily jeho poslední snímky Plane, Last Seen Alive nebo celá série Pád Londýna, tak vřele i do Kandaharu. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (10)

  • V íránské televizi se titulky zpráv zobrazují v obráceném pořadí, perština se však píše zprava doleva. (Johnny.ARN)
  • Poté, co je Kahil Nasir (Ali Fazal) sražen z motocyklu a vyhodí do povětří jedno z íránských bezpečnostních vozidel, je jeho motocykl v oblasti výbuchu a je vidět, že hoří. O chvíli později se vrací ke svému motocyklu, který je zcela nepoškozený. (Johnny.ARN)
  • Film bol kompletne celý natočený v Saudskej Arábii, prevažne vo veľkomeste Džidda a neďaleko starovekého mesta Al-'Ula. Obdobie natáčania trvalo od 2. decembra 2021 do 28. januára 2022. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama