Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V čase mezi druhým a třetím Rockym natočil Sylvester Stallone akční pecku, která je svým tématem terorismu žhavě aktuální právě v těchto dnech. Deke DaSilva (Sylvester Stallone) a Matthew Fox (Billy Dee Williams) jsou partnery u newyorské policie a hlavní náplní jejich práce je potulovat se v převlecích po nocích jako návnada pro drobné násilníky a zlodějíčky, které pak společně nepříliš vybíravým způsobem lapají. Velmi brzy se však mají střetnout se zločincem daleko většího formátu. Jmenuje se Wulfgar a na scénu vstupuje bezcitným teroristickým útokem na londýnský obchodní dům. Zatímco Interpol školí oba svérázné policisty, aby dokázali proti Wulfgarovi účinně zasáhnout, terorista zajme jako rukojmí skupinu zástupců OSN. Je třeba zasáhnout a DaSilva s parťákem jdou do akce. (Řitka video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (115)

Bauer 

všechny recenze uživatele

Na svou dobu typické béčko. Dva parťáci u policie, jeden bílý a druhý černý, patrájí po mezinárodním teroristovi. Dvojka Sylvester Stallone a Billy Dee Williams jsou docela dobrá dvojka. Ruther Hauer coby terorista je pro mně nezapomenutelný, protože to zahrál skvěle. Určitě by každý čekal, že Stallone bude běhat po New Yorku a bude tam střílet padouchy jednoho po druhém a dost možná by někdo čekal, že sem tam zastřelí i nevinného člověka a řekne, že jsou to vedlejší ztráty. Jenže, ten kdo si to myslel se dost spletl. Já jsem se velmi spletl!! Stallone váhá jestli vystřelit a nakonec zachraňuje lidi, takže se jedná docela o netradiční film s tímto " Rambem ". Film má celkem pomalé tempo, ale vše vyvrcholí závěrečnou akcí na lanovce a akcí po ní. Ve své době asi skvělý film. Dnes už jen obyčejný kriminální film! ()

Amroth666 

všechny recenze uživatele

Tenhle film má jedinou závadu a to, že se mu říká béčko a že béčko je. Stručné, nápadité, rychlé, krutopřísné v závěru. Už jsem viděl Stalloneho všelijak, ale ještě né jako ženskou(začátek + konec filmu). Noční dravci je opravdu béčko jak má být. Béčková hudba, kamera, ale tyhle léta miluji, i když jsem je nezažil. Špinavé ulice plné magorů, hlavní magor, typická zápletka: blázen chce udělat něco velkého, ale překazí mu to hlavní hrdina. ____ Jdeš do lepšího života! ____ ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Sylvester Stallone a  Rutger Hauer jsou oba mí oblíbenci, no a když už se objevili společně v jednom filmu – tak neber to. Oba sice během své kariéry podali lepší výkony, ale líbili se mi i tady. Místy to mělo slušnou atmosféru, zvláště pak při teroristických akcích – nelítostný zabiják versus dva drsní poldové… Persis Khambatta byla vážně pěkná ženská, ani se nedivím, že jí oba hlavní hrdinové podlehli a v reálu s ní měli krátké románky. Škoda jí, byla to celkem pohledná a dobrá herečka, škoda že umřela celkem mladá. Když jsem pročítal některé zdejší komentáře, tak nemůžu souhlasit, že by šlo o promrhaný potenciál. Osobně to vidím na lepší průměrnou podívanou. 60% ()

GOREGASM 

všechny recenze uživatele

Pro někoho možná zaprášená nuda, která moderním kriminálkám ani nevidí na pověstné kotníky. Já si naopak užil atypicky zarostlého Slye a teroristu Rutgera. Samozřejmě, že nejde o nějaký superinteligentní skvost, ale o to v těchto vousatých krimi přece nikdy nešlo. Jednoduchá konfrontace dobra a zla, zopár drsnějších scén, neučesaný slovník a k tomu nezaměnitelný dobový feeling. Navíc tyhle policejní role Slyovi byly šity více než na tělo a jako jeho fanda musím Nighthawks doporučit. 65% ()

Visáč 

všechny recenze uživatele

Stalloneho predrambovský ego-trip, kde si to dáva v šialenej kombinácii drag queen a vousatého Serpica na pozadí dozvukov umierajúceho diska. V Amerike debutujúci Hauer ho zatienil do takej miery, že ho Sly údajne vystrihal z final cutu ako sa len dalo. Zrejme aj preto je to celé také incoherent. Persis Khambatta je popri Marthe Keller z Frankenheimerovho Black Sunday dokonalý ženský teroristický archetyp. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (3)

  • Tento film vydělal 14 905 000 dolarů. (McLushi)
  • Film kvôli prístupnosti prešiel úpravou v strižni. Necenzurovanej verzie sa nedočká ani 19.7.2016, kedy vychádza prvýkrát na blu-ray nosiči. (Paldiny)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno