Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zamkněte dveře. Zabdněte okna. Něco číhá v mlze! Kdysi navedli občané rybářského městečka Antonio Bay loď boháče Blakea v husté mlze na skaliska, kde ji po ztroskotání vyloupili. Po sto letech se Antonio Bay chystá na oslavu svého založení, do ulic však vtrhne zrádná mlha a s ní přízraky šestice utonulých námořníků v čele s Blakem! Přicházejí, aby pomstili svou smrt... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (349)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

V mlze husté tak, že by se dala krájet, se procházely potemnělé postavy. A protože to natočil John Capenter ještě v době, kdy mu to doopravdy šlo, dalo se na to i dívat Podobně jako většinu svých filmů, postavil Carpenter na atmosféře i Mlhu. Jednoduchá zápletka (skvělé uvedení do děje pomocí starého námořníka) je odvyprávěna za necelých devadesát minut a nechybí jí nic, co má správný horor ze staré dobré „B“ školy mít. Nulová psychologie postav je vynahrazena jejich různorodostí a taky tím, že si nemůžeme být jistí, kdo bude další a kolik jich vlastně ještě přijde. Jistě, u některých to přežití lze v rámci jistých diváckých sympatií odhadnout a někde dozajista leproidní námořníci ve svém výběru zklamou, protože v takovém kvantu postav by někteří umírali rozhodně zaslouženěji. Avšak při pohledu na valící se mlhu, v níž pomalu kráčejí postavy s hákem v ruce, zapomenete i na to, že máte udržovat základní tělesné potřeby pro pokračování života jako je tlukot srdce či dýchání. A proto, že jsem se u filmu cítil tak „příjemně“ přece jenom tu pátou (i když pravda, nezaslouženou) hvězdičku přihodím. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Musím souhlasit s uživatelkou Galadriel, která souhlasí s POMem. Musím nesouhlasit s uživatelem Mr.Apache , že Jamie Lee Curtis potěší pouze ctitele Halloweenu, já jsem ctitel Jamie Lee Curtis a taky mě potěšila, no potěšila by mě teda ještě více kdyby tam běhala v kalhotkách, ale ona tam stejně byla všude příšerná mlha ,takže bych hovno viděl, to snad bylo z tou mlhou naschvál. Nevím jestli mám souhlasit nebo nesouhlasit s uživatelem choze, zda teen remake je pak ubohost sama, protože ten jsem neviděl. Ona je taky otázka jestli choze něco v tom teen remake přes tu mlhu viděl. Strašně mě mrzí, že nemohu souhlasit s uživatelem Silas, že mlha valící se zpod dveří je jedním z vrcholných okamžiků filmu, já měl vrchol jinde a jindy. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

"Is all that we see or seem but a dream within a dream?“ (E.A.Poe). Mlha přede mnou, mlha za mnou a rybářský hák ve mně.. Na den přesně sto let si poleželi Blakeovi muži na mořském dně, než se pod vedením rutinéra Carpentera a za neúnavné podpory mašiny na výrobu umělého kouře vydali na zaslouženou cestu pomsty. Přes ucházející atmosféru a Hala Holbrooka v roli kněze Maloneho, mě kultovnost tohoto hororu jaksi minula. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jediná věc, ze které šel strach byla ta mlha, jenže o mlze jsem za poslední dobu viděl tolik filmů, že tenhle je po těch dvou mlhách ten poslední, kerý jsem ještě neviděl a krapet mě to už otravovalo. Popravdě si ale Carpenter opravdu vyhrál, protože s mlhou přichází atmosféra, a já se musím přiznat, že jsem opravdu byl napjatý, jak se to všecko vyvrbí, a vyvrbilo se to vesměs normálně, přičemž to alespoň rychle uteklo, a tak tomu filmu nemůžu upřít, že jsem u něj měl nahnáno a divný pocit, minimálně ty scény, kdy se městéčko utápí v mlze byly výborné, ale to je asi tak všecko. Kdyby se ten film nejmenoval mlha a celý film nebyl o mlze, tak je to docela nuda. Ale už tady bylo nádherně vidět, jak si Carpenter hraje s maskama, ty se mu totiž do filmu vždycky podaří, čím nechutnější, tím pro film lepší. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Hodně jsem váhala, jestli dát 3 nebo 4 hvězdičky, nakonec jsem se rozhodla pro nižší hodnocení, protože tenhle film strašně zestárl a atmosféra (ač je hodně mlhavá :-)) na mě zas tak moc nezapůsobila. Jinak je to samozřejmě plné všech žánrových klišé, na které si jen vzpomenete a téměř od začátku je jasné, kdo přežije a kdo ne. Musím souhlasit s POMem - čím dál film utíká, tím méně je strašidelný (a protože startovní hranice je hodně nízká, myslím, že konec se pohybuje v záporných hodnotách...). ()

Galerie (70)

Zajímavosti (30)

  • Šabľa, ktorú si je možné všimnúť u Blaka (Rob Bottin), je šabľa ľahkej jazdy vzor 1796. (beso74)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 1,1 milionu amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

Zemřel herec Hal Holbrook

Zemřel herec Hal Holbrook

02.02.2021

V požehnaném věku 95 let odešel 23. ledna americký herec nominovaný na Oscara, Hal Holbrook. Zprávu včera předala deníku New York Times jeho osobní asistentka Joyce Cohen. Holbrook se narodil se v… (více)

Hollywoodské hobby? Prznit klasiky

Hollywoodské hobby? Prznit klasiky

02.06.2006

Filmaři v Hollywoodu se nejspíš rozhodli plýtvat všemi možnými zdroji na většinou nepotřebné a obvykle nepříliš kvalitní remaky. Ostatně co fungovalo už jednou (dvakrát atd.), bude fungovat o… (více)

Reklama

Reklama