Reklama

Reklama

Hlídka v Ardenách

  • Česko Půlnoční přepadení (více)
Trailer

Děj skvěle obsazeného válečného dramatu, natočeného podle stejnojmenného románu Williama Whartona, je situován do Francie, do ardenských lesů v prosinci roku 1944. Právě v té době sem byla vysazena elitní skupina šesti průzkumníků, jejichž úkolem je pod vedením rotmistra Knotta zajistit strategicky význačnou budovu, lesní usedlost, a vyšetřit, co se stalo s předchozí hlídkou, jež se nehlásí. Původně banální akce se ale zkomplikuje v momentě, kdy mladí američtí vojáci pochopí, že je celou dobu má na mušce jednotka zvědů Wehrmachtu. A ještě více je překvapí, že Němci neútočí. Jedná se snad o nějakou novou strategii psychologického boje? Nebo nacisté odmítají vystřelit jen proto, že se blíží Vánoce a v takový čas by neměl nikdo umírat? A nebylo by dobré zjistit, o co se vlastně jedná? Na spadnutí je dohoda, o které nadřízení nesmějí vědět, ale díky níž bude ušetřen nejeden lidský život. Tedy pokud někdo něco nepokazí... V hlavních rolích se můžete těšit na Petera Berga, Kevina Dillona, Ethana Hawkea a Garyho Sinise. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (106)

brooklyn73 

všechny recenze uživatele

Tento film me rozesmal, i kdyz slo o valecny snimek, jsem si chvilemi pripadal jako kdyz sleduji neco jineho asi to tak melo byti. Predsunuta americka hlidka v Ardenach kratce pred posledni nemeckou ofenzivou ma za ukol obsadit venkovske sidlo, skoro zamek.Pobliz se nachazi predsunuta hlidka nemecke armady,ktera uz ma dost valky a vi o chystane nemecke ofenzive ,je presycena valkou a nechce se ji ucastnit.Z toho duvodu se chce vzdat nasim hrdinum jeste pred jejim zacatkem.Vsechno je domluveno i strelba, ktera ma predstirat zajeti po velkem tuhem boji jenze............ Velice vtipna je snehova koulovacka s nemeckymi vojaky,ci skoro zaverecna scena kdy vsichni zbyli americani si namaluji krvi mrtveho kamarada krize na sve odevy, mrtveho kamarada si soupnou na ramena a takhle se jakoby pohrebni komando presunuji.Trochu pritazene az moc za vlasy mi prislo koupani a myti(omyvani chodidel) jiz mrtveho kamarada ve vane.Kazdopadne cely film je zazitek, kdo vsak bude hledat strileni a tezkou rezbu bude zklaman velmi. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Zpočátku spíš nudnější záležitost, která však zaujme svým komorním pojetím. Během úvodu se divák sblíží s postavami, dozví se něco málo i o jejich minulosti, což je chutným kořením v jinak pomalejším rozjezdu. Následně snímek začíná nabírat na svoji hloubce, protože na scénu přichází Němci a příběh alá Šťastné a veselé. Od té chvíle až do konce je Hlídka v Ardenách opravdu zdařilou podívanou. ()

Reklama

Gulde 

všechny recenze uživatele

Vcelku komorní film protkaný od začátku až do konce atmosférou zmaru odehrávající se v zasněžené krajině Ardenských lesů. V první půli snad až mysteriózní podívaná, kdy jsem nevěděl, co vlastně mám čekat. To se následně změnilo a o to více depresivněji film začal působit. Hudba tu dobře podkreslovala atmosféru, a stejně tak i uvěřitelné herecké výkony. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Překvapivě kvalitní válečné drama. Věrné vykreslení postav, solidní herecké obsazení i slušný scénář. Tuším, že v nějaké anketě tenhle film vyhrál coby nejlepší válečný film všech dob. Ne, tak skvělý zase není, ale každopádně patří k tomu nejlepšímu, co v 90.letech na téma "2.světová válka" vzniklo. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Spíše než o válečný film se jedná o drama ve válečných kulisách. Celý příběh plyne pomalým tempem vyprávění, kde se boje chtivý divák, nedočká ničeho co by film řadilo do škatulky válečný. Rozhodně se však nejedná o špatný snímek a minimálně herecké výkony (v té době minimálně známých herců jako Gary Sinise, Ethan Hawke nebo budoucí režisér Berg) jsou na více než slušné úrovni. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (6)

  • Interiéry sídla, ve kterém se skupinka vojáků ubytuje, byly ve skutečnosti postaveny v tělocvičně místní střední školy. Jako půda sloužilo jeviště školního divadla. (villain)
  • Produkce zvažovala natáčet na franzousko-německých hranicích nebo v Polsku. Z důvodů snižování nákladů se natáčelo v Utahu. (mi-ib)

Reklama

Reklama