Reklama

Reklama

Vládce temnot

  • USA Prince of Darkness (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Kněz Loomis objeví ve sklepě opuštěného kostela v Los Angeles nádobu obsahující podivnou zelenou kapalinu. Profesor Birack, přizvaný k objasnění této záhady, zjistí, že tekutina je esencí samotného Satana, který se připravuje na ovládnutí celého světa. (oficiální text distributora)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (288)

misterz 

všechny recenze uživatele

To lepšie z Carpentera. Oceňujem hlavne postupné budovanie atmosféry a pozvoľnú gradáciu napätia. Príbeh o vedcoch, ktorí prídu do opusteného starého kostola skúmať zelenú látku neznámeho pôvodu je doprevádzaný údernou hudobnou vložkou, tak typickou pre všetky Carpenterove filmy. Len tu sa v tomto smere držal na uzde a nebola to taká uši trhajúca melódia. Opakujúci sa hudobný motív skvelo zapadol do atmosféry a dokázal ju ešte umocniť. Obsahová stránka tiež nebola zlá, človeka usadí príjemné očakávanie niečoho neznámeho a tajomného a s každým kúskom skladačky sa tento pocit ešte umocňuje. Škoda, že sa tu nachádzajú aj slabšie miesta, ktoré nie sú tak úderné a dovolia človeku pomerne často vydýchnuť. Čo sa týka konca, bol zvládnutý perfektne, vyvrcholenie s pocitom tajomna ako sa patrí. 75/100 ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Teoretická fyzika a katolická církev ve společném boji proti vstupu Ďábla Otce do našeho světa. A můj rozpačitý dojem - na jedné straně hutná tíživá atmosféra, zlověstná zneklidňující monotónní hudba (vlastně jen pár tónů) a spousta ve své době snad děsivě působících scén, na straně druhé ale toto vše slepeno dohromady působí jaksi nejednotně, roztříštěně. Zkrátka některé jednotlivé obrazy a výjevy jsou v rámci žánru výborné, ale celek (příběh) mě příliš nepřesvědčil. A nepřesvědčiví jsou i skoro všichni herci, z nichž nejtragičtější je určitě oknírovaný blondýn s patkou, který by se spíš hodil do porna než do horroru. Pleasence je stejně směšný jako v Halloweenské sérii a mihnuvší se Alice Cooper příliš prostoru nedostal. Film ale možná nadchne leckteré osmdesátkové fajnšmekry a milce všelijakých svérázností. ()

Reklama

mm13 

všechny recenze uživatele

Spojenie najnovšej vedy a okultizmu pôsobí sviežo a nevyvoláva (v rámci zábavného žánru) úsmev ani dnes. Problémom je posledná tretina snímku, v ktorej sa všetko napätie a očakávania vytratia v nenápaditej sérii súbojov "nakazených" s tými ešte "nenakazenými" a namiesto narastajúcej nervozity sa dostavuje skoro až nuda. Záver síce celkový dojem z veľkej časti napraví, ale už to žiaľ nie je úplne ono. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Magickosť a pútavosť Prince of Darkness stojí výhradne na jeho vývtarnej a hudobnej stránke. Vizuálne efekty sú síce lacné, miestami až smiešne, ale nie je ich toľko, aby uškodili. Naopak je tu množstvo temnej a dusnej atmosféry, vytváranej takmer neustálou tmou, skvelými snovými obrazmi a démonickou hudbou. Rovnako ako The Thing, aj toto je horor s extrémne pesimistickým záverom, pri ktorom vás zamrazí a nebudete mať zrovna chuť otvoriť si šampus. ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Rozhodně jedna z nejlepších Carpenterovek (hned v závěsu za Šílenstvím a za Věcí), super soundtrack, skvělá scéna s broukama a hlavně parádní poslední půlhodina...dosavadní hodina je tak Carpenterova tradiční pozvolná gradace, bez které by závěr pak neměl takové grády...stejně jako u Halloweenu. I když ne nejlepší, tak s postupem času asi moje nejoblíbenější. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (5)

  • Celý film bol natočený za jeden mesiac. (Mordenroth)
  • Jednoho z bezdomovců si zahrál i Alice Cooper. (Chatterer)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno