Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Na samém konci druhé světové války nechce německý dezertér už nic jiného než být doma. Místo toho se ale musí postavit esesákům, kteří pasou po ukrytém zlatém pokladu. (Netflix)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (173)

warrenur 

všechny recenze uživatele

Po tom ako som si uzil nazi-eradikaciu na nedavnej kino-premiere podareneho finskeho Sisu, nemyslel som, ze v tak kratkej dobe uvidim podobny kusok priamo od Nemcov. V oboch bol ustrednym cielom ZLATO, ktore sa lisilo len povodom. Kym jedno pochadzalo zo zeme, tu bolo "zidovskym majetkom". Od rezisera Thorwath-a som videl vynikajucu Die Welle a uchadzajuci horror Blood Red Sky.  Po tychto zabavnych kuskoch je tento film opat palcom nahor pre tohto rezisera. Urcite sa tesim na jeho dalsie dielo. Maaserov-o stvarnenie "uvedomeleho skopcaka" je takmer ako z Pittovej particky nehanebnych bastardov. :) ...ruhanie.  :) Marie Hacke ako drsna, ale pohladna Nemka taktiez fajn. Za mna top prekvapujuca scena: hendikepovany bracek vo zvonici nie je ziadny hrbac. :D Tam mi skoro "vyrazilo dekel". Jednoducha akcna zabava s par naivnym a obcas prihluplymi scenami, ktore vsak neurazia. Uvital by som vsak, keby sa to bolo obislo bez niektorych komickejsich momentov, ale co uz.  70% Slabsie styri. Odporucam. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Netflix doručil nečekané překvápko s náckama z Německa. Blood and Gold dalo by se říct, že je bratříčkem nedávného Sisu. I zde máme poklad, po kterém náckové prahnou a sympatického hlavního hrdinu, který si to tady s němi rozdá, jen s tím rozdílem,že zatímco Sisu představil téměř nesmrtelného hrdinu v God módu, tak zde se sází více na realističnost a autentičnost, ale je tu tímpádem i méně gore, ale já jsem spokojen s oběmi verzemi. Vizuálně je Blood and Gold na slušné úrovni, má to příjemný Western feeling a Tarantino tu je místy vskutku cítit, občas si tvůrci vypomůžou černým humorem a velmi se povedly postavy. Krom sympatického hlavního hrdiny se povedli i náckové, především Generál bez oka či ten hajzl s obvazem kolem hlavy, ten si kradl většinu scén pro sebe a bavil mě. Akční scény jsou povedené a realistické. Překvapily mě kontaktní souboje, které jsou dynamické, drsné, mají skvělou kameru a vidět fighty s náckama je zkrátka radost. Přestřelky jsou taky hezky dynamické, pěkně ozvučené i realistické a je jich dost. Zkrátka jde o příjemnou a nečekanou žánrovou jednohubku, která potěší fanoušky akce, westernů i válečných filmů. 7/10. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

žánrový eintopf, který úplně neví čím by chtěl a tak je chvilku strašně vážný, chvilku zase nešetří černým humorem a jako bonus je prošpikovaný solidní akcí  ovšem dohromady to jako celek překvapivě slušně funguje. Režisér má evidentně hodně rád Tarantina a westerny a na atmosféře filmu včetně velmi dobrého soundtracku je to dost znát. Není to sice úplně dokonalé a hlavně dialogová stránka má do Hanebných panchartů hodně daleko, ovšem v tomhle případě to ničemu nevadí. Žádná žánrová klasika ze Zlata a Krve nejspíš nebude a spadat bude spíš do ranku jednohubek, nicméně na Netflix (s jeho mnoha filmovými přešlapy) jde o nad očekávání povedený kousek...70% ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Sisu ako western na steroidoch. S viac 1v1 bojovkami, viac prestrelkami a viac mrtvými postavami. Tu ste si ani nestihli vybudovať nejaký vzťah k niekomu a už bol mŕtvy. A to bolo fajn. Inak je tu málo techniky, málo vojakov, prepálená minutáž a hudba, ktorá vás núti vcítiť sa do žánru, lebo scenár to tak trochu nezvláda. Dá sa to pozrieť, dá sa pri tom zabaviť, nepôsobí to až tak lacno ako podobné snímky z tohto žánru, ale druhý krát si to nepustím. Verím, že KVHáci by dokázali spraviť svojpomocne minimálne rovnako kvalitný film. Slabé 3 z 5 ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Velmi milé překvapení……i když tohle německé hölle je všechno možné jen ne milé. Jako by si Sergio Leone pustil na svém starém gramofonu poslední album Rammstein a společně s Tommy Wirkolou a Jalmari Helanderem začal plánovat společnou letní dovolenou. S nadsázkou o tématech neveselých aneb krev a zlato, to je oč tu běží….a že té krve budou potoky. Ten druh „umění“, kdy jde samotný příběh na druhou kolej za vizuální stránku a nikdo nemůže říct ani asche. Určitě se tady objeví spousta komentářů o německém kopírování Quentina Tarantina….nutno dodat, že já jsem se bavil víc, než u jeho posledních kousků. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (6)

  • Afroamerická jednotka amerických vojáků s buvolem ve znaku na konci filmu vychází ze skutečnosti, jednalo se o 92. peší divizi, která byla jedinou afroamerickou jednotkou přímo bojující na evropském kontinentu. Nebojovala však v Německu, ale v Itálii. (Všežrout)
  • Ve 48. minutě, když padá německý voják z půdy kostela, zazní ikonický Wilhelm scream. (NiWi)

Reklama

Reklama