Reklama

Reklama

Hráči z Indiany

Trailer

Basketbalový trenér Norman Dale byl v padesátých letech minulého století hvězda. A každý tým pod jeho vedením byl předurčený k vítězství. Každý hráč, který byl ochotný podvolit se jeho mnohdy drsným a nesmlouvavým metodám, měl šanci dotáhnout to opravdu vysoko. Ale našli se i tací, kteří chtěli jít vlastní cestou. A proto má také Norman Dale nyní poslední šanci, jak po útoku na vlastního hráče zachránit svoji téměř mrtvou koučovskou kariéru. Jeho novým a možná posledním týmem se stává družstvo ze zapadlé lokální střední školy v Indianě, které se vždy potácelo na chvostu tabulek a nikdy neokusilo, jak vlastně vypadá opravdová košíková, což se nejvíc projevuje na jeho hráčích, hejskovitých dlouhánech s minimální herní morálkou a ještě menším citem pro zodpovědnost. A Daleovi je jasné, že v tomto družstvu se bude muset mnohé změnit. Otázka ale zní, zda tentokrát nezmůže víc než autorita obyčejná lidskost. Svoje hráče z Indiany dovede ke hvězdám v legendárním sportovním dramatu režiséra Davida Anspaugha držitel dvou Oscarů Gene Hackman. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (112)

Evzeni1 

všechny recenze uživatele

2. DABING: (MGM) V českém znění: Jaromír Meduna - Gene Hackman (trenér Norman Dale), Jana Mařasová - Barbara Hershey (Myra Fleenerová), Petr Oliva - Dennis Hopper (Bruce Shooter), Bohuslav Kalva, Radka Malá, Jiří Valšuba, Radovan Vaculík,Ludvík Král, Jan Maxián, Marcel Vašinka, Jaroslav Horák, Ivo Novák, Radek Hoppe, Pavel Vondrák, Jarmila Švehlová, Jan Škvor, Petr Neskusil, Radek Škvor, Petros Alexandridis a další Překlad: Jiří Sedláček Dialogy: Marcel Vašinka Produkce: Alena Hradcová Zvuk: Alexandr Vrbata Režie českého znění: Miroslav Walter Vyrobilo: Studio Bär pro MGM 2008 ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Píše se rok 1951 a do jakéhosi zapadlého městečka přijíždí na maličkou střední školu nový basketbalový trenér. Jeho výchozí pozice není vůbec dobrá, tamní obyvatelé jsou velmi nedůvěřiví, chlapců je jen šest a ten, který hraje basket nejlépe a má přirozený talent, momentálně pauzíruje... Gene Hackman v roli nesmlouvavého kouče s výbušnou povahou úžasný, Dennis Hopper dal toho zmuchlaného alkoholika v kvalitě A+, no a basketbalový tým se mi zamlouval celý, byl to tým! P.S. Když měl v rozhodujícím utkání dva hody Ollie, málem mě to složilo.. ()

Reklama

Hopper 

všechny recenze uživatele

Prototyp filmu so sportovou tematikou o tom ako zanedbatelny, maly tim z uplnych prdelkovic povstane a zvitazi v statnych majstrovstvach, pricom tentoraz tu mame basket. Vsetky atributy, ktore k takemuto filmu patria tu mozno najst ale aj tak ide o jeden z tych lepsich filmov /uprimne, sportovu tematiku mam celkom rad/. K tomu vyborna hudba Jerryho Goldsmitha a slusne vykony Hoppera a Hackmana. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Nečakaný kasový "trhák" roka 1986 rozpráva skutočný príbeh mužstva outsiderov, ktorí sa stali šampiónmi. Hlavnou postavou deja, ktorý sa odohráva v päťdesiatych rokoch minulého storočia, je neúspešný basketbalový tréner Norman Dale (Gene Hackman). Ide o príbeh, myslím si, že fiktívny, skupinky mladíkov z jednej malej strednej školy a ich basketbalového trénera. Film rozpráva o americkom sne, o úspechu vopred zatracovaných a odsudzovaných. Myslím si, že kostra príbehu bola v americkej tvorbe mnohokrát opakovaná. Tento príbeh sa odohráva v rokoch 1951 - 1952. Aj cez ten fakt, že v tomto snímku hrajú skvelí herci ako Gene Hackman a Dennis Hopper, jedná sa len o veľmi priemerný snímok, ak nie aj podpriemerný. ()

Petroff 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších sportovních filmů ever ((C) Flyboeda-děkuji, pane). Na tomhle filmu jsem vyrůstal (a vyrostl nad 2m). Jde o jeden z krásných filmů (já mám takovou kategorii). Skvělý soundtrack od Jerryho Goldsmithe, úžasný retro feeling, lidi, city, zapadákov, basket! ..."Plivni si pod nohy, abys vůbec viděl na koš!" Jo, a dabing patří k těm vážně dobrým. "Víte co, jsou dva druhy bláznů. Ten první se svlíkne do naha, běhá ve sněhu a štěká na měsíc ... a ten druhej dělá totéž v mým pokoji. Ten první je mi fuk, zato s tím druhým si holt musím poradit!" Dennis Hopper s Hackmanem jsou tady úžasní. Po nich už jsou jen Billy Hoyle a Sidney Deane (Bílí muži neumějí skákat). ()

Galerie (35)

Zajímavosti (16)

  • Založeno na pravdivém příběhu z roku 1954, kdy se stal Indianskými mistry tým z malého města jménem Milán. (c.tucker)
  • Ve filmu si zahrál i skutečný profesionální obránce Milan Indians Ray Craft. (KucC)
  • Maris Valainis prozradil, že bylo jedno jestli dá poslední koš nebo ne, stejně by se měli všichni lidi seběhnout na palubovku a jásat, protože to bylo potřeba do záběru, ale naštěstí poslední koš dal. (c.tucker)

Reklama

Reklama