Reklama

Reklama

Americký umělec Tom Warshaw (David Duchovny) žijící v Paříži hledá odpovědi na své problémy v dospělosti ve vzpomínkách na svoje neobyčejné dětství… Píše se rok 1973 a třináctiletý kluk z Manhattanu právě dozrává v muže. Zatímco jeho matka truchlí po zemřelém manželovi, Tom se vyrovnává se svým smutkem jinak, útěky ze školy a kamarádstvím s Pappasem (Robin Williams), slabomyslným uklízečem. Poté, co Tomovým životem otřese nečekaná tragédie, je postaven před těžké rozhodnutí., kterému po třiceti letech musí čelit. V roli slabomyslného uklízeče uvidíte Robina Williamse, hvězdu filmů Mrs. Doubtfire, Insomnie a Noc v muzeu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (62)

TO 

všechny recenze uživatele

Na čtyři hvězdičky to třebas úplně není, ale tady dávám body k dobru již za samotné téma, tenhle žánr nostalgického vzpomínkového melodramatu patří mezi mé oblíbené. Prostě pohodový příběh o přátelství, lásce a návratu do rodného města, natočený standardně, s pár těžkopádnějšími momenty, které mu dokážu odpustit. Mě něco takovéhoto vždycky hodně potěší, i když toto zrovna není úplně to pravé ořechové, nějaký ještě výraznější dopad na city by rozhodně nezaškodil. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ale jo. David Duchovny nenapsal úplně špatný scénář, i když zajímavější je rozhodně vzpomínání než konečné rozhřešení. Anton Yelchin už před těmi jedenácti lety ukázal, jak je skvělým hercem, Robin Williams už to dávno dokazovat nemusel. Sešla se skvělá parta, díky které je ten film pěkně poetický a milý, i když má svoje depresivní momenty, ale ty k tomu také patří. ()

Reklama

peetriss 

všechny recenze uživatele

Musím říci, že jsem velice příjemně překvapen - jedná se o sympatický režijní počin Davida Duchovného, který dokáže diváka potěšit, příjemně pobavit a v neposlední řadě dojmout. Velmi silná je především poslední třetina filmu, kdy si vzala život Tomova matka. Film v sobě obsahuje velmi zajímavé prvky, kamerové záběry i pozoruhodné dialogy, a přesto že tento film k sobě nepřitáhne masy diváků, mám po jeho shlédnutí velmi silné dojmy a naprosto zaslouženě mu dávám čtyři hvězdičky. Robin Williams se rolí bláznů, polobláznů a snílků už asi nezbaví, ale tentokrát mi připadá celkem nevýrazný, naopak poměrné dobrý dojem na mě udělala Téa Leoni v roli Tomovy matky. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

David Duchovny ve své režijní prvotině jakoby chtěl natočit silné poselství, ale nevědomě postihl tu ryzí esenci filmového melodramatu, o kterou se pravděpodobně vůbec nesnažil. Jeho film neurazí, nenadchne, příjemně plyne k očekávané katarzi a šťastnému konci, je to snímek tak americky filmový, plakátový, prvoplánový, ale není špatný, spíše již stokrát omílaný a v jiných podobách stokrát viděný. Stejně jako škatulková role Robina Williamse, těch slaboduchých hrdinů už bylo vážně přespříliš, že to Robin pořád bere... ()

Nine 

všechny recenze uživatele

Vše z Tommyho dětství byl krásný film, který bych neváhala ohodnotit minimálně 4 hvězdičkami. Když se ale přehoupl do dospělé části, jeho kouzlo bylo ztraceno. Na scénu se vkradl, vlastně tam skočil, klasický americký slaďák. Pointa? Dost chabá a skoro bych řekla o ničem... Ne, část s Duchovnym se nepovedla - poselství se nekonalo, jen mi to dost zkazilo celý dojem z tak moc příjemně rozjetého filmu. Škoda. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (1)

  • David Duchovny v tomto filmu debutoval jako režisér. (Pumiiix)

Související novinky

Zemřel herec Anton Yelchin

Zemřel herec Anton Yelchin

19.06.2016

V pouhých 27 letech nás dnes opustil Anton Yelchin, jehož určitě znáte jako Chekova z posledních dvou filmových Star Treků. Yelchina při stále nevyřešené nehodě zabilo jeho vlastní auto, na premiéře… (více)

Reklama

Reklama