Reklama

Reklama

Srdce je zrádná děvka

  • USA The Heart Is Deceitful Above All Things (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jeho život byl drsný. Drogy a násilí - to bylo jeho dětství. I tak (nebo právě proto) se stal jedním z nejvýraznějších umělců své generace. Film vypráví příběh kultovního spisovatele J. T. Leroye. Hvězdné obsazení v čele s Peterem Fondou, Jeremy Rennerem, Asiou Argento a Marilyn Mansonem. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (64)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Už dlouho jsem necítil podobné pocity, jako při sledování tohoto filmu. Nesnáším násilí páchané na děckách, pedofilii, drogy – to všechno je tu však obsaženo mírou přímo vrchovatou. Už jen z přesvědčení bych tomu měl rovnou vlepit odpad, ale tím bych tvůrkyni dost ublížil. Asia Argento se rozhodně potatila a zatímco její otec je výborným režisérem, ona jeho kvalit v tomto oboru zatím nedosahuje, ale jako herečka je prostě skvělá. Tyhle ty role děvek, psychicky labilních žen – to ona zvládá dokonale. Navíc ve spodním prádle vypadá rajcovně. I mě bylo malého hlavního hrdiny opravdu líto. Navíc si chlapec vedl rovněž dobře. Atmosféra filmu mě doslova vtáhla do toho víru „hnusu“, lidského ponížení a pochmurného života malého kluka a jeho matky. Stopáž utekla zatraceně rychle. 70% ()

Elleannie 

všechny recenze uživatele

Docela drsný film.. Jeden komentář tady říká, že jde o kombinaci bolestivého obsahu a nesoucitného filmového zpracování - místy je to nejspíše pravda. Na druhou stranu s Jeremiášem taky nikdo nesoucítil, takže tím víc autentičtější to je. Nevím, jestli pro mě bylo těžší dívat se na to, jak s ním zachází jeho matka a jeho "noví tátové", nebo jeho fanaticky zbožní prarodičové.. ()

Reklama

destroy83 

všechny recenze uživatele

Další dramatický snímek Asie Argento a opět založený na skutečných lidských osudech plných drog, sexu a násilí. Musím uznat, že na druhé shlédnutí je dílko jednoznačně o třídu lepší než u nás uvedený prozatím jediný další režisérský počin Asie, Scarlet Diva. Příběh mapuje dětství uznávaného spisovatele J. T. Leroye, které nebylo zrovna ukázkové. Z dětského světa u pěstounů je malý Jeremiáš náhle vyrván do světa dospělých lidských trosek v čele s jeho matkou a zástupem jejích milenců, ze kterých každý zanechá na Jeremiášovi nesmazatelné stopy. Aby toho na malého hrdinu nebylo málo, vezme si ho do parády i jeho dědeček, fanatický věřící, který pro trest nejde nikdy daleko. Celé dílko celkem slušně šlape, ale některé momenty nepůsobí na diváka, tak jak by tvůrci nejspíš chtěli. Ovšem je zde řada scén, které jsou pojaty velmi naturalisticky, takže je vnímavý divák z hlavy jen tak nedostane. Další silnou stránkou snímku jsou herecké výkony, nejen ústřední dvojice Jeremiáše a jeho matky Sáry, ale také fanatického dědy v podání Petera Fondy či "váguse" v podání Marylina Mansona, což osobně považuji za třešničku na pěkně shnilém dortíku jménem The Heart Is Deceitful Above All Things. U mě za silné čtyři hvězdy. ()

Lyžař 

všechny recenze uživatele

Až doteď jsem na potkání často říkal, že život je krásný. Jak je ale vidět, měl bych dávat pozor, komu to říkám. Život je ku*va. Tento příběh dítěte a zobrazení jeho růstu mi připomněly filmy Sherrybaby a Jesus Camp. Tady jsem ale snímek chtěl každou minutou vypnout. Ač zde vidím sílu a umění takovýto příběh natočit, Srdce je zrádná děvka už si nikdy nepustím. A to už jen z jediného důvodu. Dítko Jimmy Bennett muselo během natáčení zaslechnout tolik nadávek, že to pro dospívání není dobré. Kvůli filmu tohle neuznám. ()

Jíha 

všechny recenze uživatele

Po většinu filmu skvělej a působivej sociální horror z prostředí white trash brlohů, feťáckej doupat, barů, parkovišť, truckstopů a jednoho obzvlášť děsivýho hnízda náboženských fanatiků. Ve filmu panuje podobná atmosféra jako v ještě o něco strašidelnějších Kids - naprostej rozpad hodnot na dně americký společnosti a naprostá nepřítomnost lásky. Její jedinej kousek, kterej do takovýho světa přišel spolu s tím malým klukem, je pomalu ale jistě dušenej a ušlapávanej, přesto nakonec najde jakýsi vyjádření v destruktivním vztahu se šílenou matkou. V závěru se děj propadne do úplný psychózy a alespoň pro mě tak ztratí na síle. Uvítal bych konvenčnější závěr. Celkem třeba necelých 80 %. ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama