Reklama

Reklama

Srdce je zrádná děvka

  • USA The Heart Is Deceitful Above All Things (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jeho život byl drsný. Drogy a násilí - to bylo jeho dětství. I tak (nebo právě proto) se stal jedním z nejvýraznějších umělců své generace. Film vypráví příběh kultovního spisovatele J. T. Leroye. Hvězdné obsazení v čele s Peterem Fondou, Jeremy Rennerem, Asiou Argento a Marilyn Mansonem. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (64)

Faye 

všechny recenze uživatele

Nevzpomínám si, kdy naposledy se mi stalo, a jestli vůbec někdy, že jsem měla potřebu vzít dětského filmového hrdinu do náruče a obejmout ho. Tady jsem ten pocit měla skoro pořád. Dětství ode zdi ke zdi. U matky Sáry bitý, zneužívaný, hladový a často zapomenutý na parkovištích, v cizích bytech „Užiješ si se mnou tolik legrace, že si to neumíš představit.“ U babičky a dědečka (náboženských fanatiků) pro změnu týraný a bitý. Jediná láska která mu byla vštěpována, byla láska k Bohu. „Cesta bezbožných je Pánu z duše odporná.“ Po seznámení s nimi jsem začala chápat i tak mizernou matku Sarah, proč se stala tím čím se stala. Chápu i Jeremiáše, proč se opakovaně vydává na další šílenou cestu s ní. Na cestu chvilkových „tatínků“, drog a jídla z popelnic. Ano „Srdce je zrádná děvka“ a film patří k těm na které se nezapomíná a nejenom kvůli hereckým výkonům malého Jimmyho Bennetta a Asie Argento. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Už dlouho jsem necítil podobné pocity, jako při sledování tohoto filmu. Nesnáším násilí páchané na děckách, pedofilii, drogy – to všechno je tu však obsaženo mírou přímo vrchovatou. Už jen z přesvědčení bych tomu měl rovnou vlepit odpad, ale tím bych tvůrkyni dost ublížil. Asia Argento se rozhodně potatila a zatímco její otec je výborným režisérem, ona jeho kvalit v tomto oboru zatím nedosahuje, ale jako herečka je prostě skvělá. Tyhle ty role děvek, psychicky labilních žen – to ona zvládá dokonale. Navíc ve spodním prádle vypadá rajcovně. I mě bylo malého hlavního hrdiny opravdu líto. Navíc si chlapec vedl rovněž dobře. Atmosféra filmu mě doslova vtáhla do toho víru „hnusu“, lidského ponížení a pochmurného života malého kluka a jeho matky. Stopáž utekla zatraceně rychle. 70% ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Je to tak, Asia Argento si tu strihla najhoršiu a najodpornejšiu matku v dejinách kinematografie. Svoju postavu hnusnej, feťáckej matere dokázala tak presvedčivo zahrať, až mi z toho behal mráz po chrbte. Nie je nič horšie ako trápenie detí vo filme, a tu teda v tomto smere toho bolo neúrekom. Na druhú stranu ale čakal som väčší prílev emócií. Jedno z možných vysvetlení je to, že ako celok mi to prišlo dosť skratkovité a v niečom i povrchné. Jednotlivé kúsky skladačky celého príbehu na seba nenadväzovali spôsobom, aby sa dostavilo niečo hlbšie, niečo čo by dokázalo osloviť aj svojim obsahom. Väčšinou ide iba o drsné scény, síce dramaticky silné, no vo výsledku pocitovo chladnejšie akoby sa patrilo a navyše s podozrením účelovosti (pre mňa hlavne v tom nepochopiteľnom konaní chlapca). Ale nepozerá sa na to dobre, to je fakt. Nadpriemer. 75/100 ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch filmů, který se dokáže zažrat pod kůži. Téma týraných dětí už bylo zpracováno několikrát, ale z mého pohledu nikdy ne tak sugestivně. Nejhorší je ten pocit vědomí, že ono by to šlo jinak, ale zákony v tomto případě nestojí na straně dítěte. Ono si pak může vybrat jen mezi nábožensky zaslepenými prarodiči a pološílenou matkou, drogovou závislačkou a děvkou. Asia Argento tady neobstála jen jako režisérka, ale především jako herečka, protože ztvárnila jednu z nejodpornějších matek v dějinách filmu a Jimmy Bennett předvedl jeden z nejlepších dětských výkonů, co jsem kdy viděl. 90% ()

Elleannie 

všechny recenze uživatele

Docela drsný film.. Jeden komentář tady říká, že jde o kombinaci bolestivého obsahu a nesoucitného filmového zpracování - místy je to nejspíše pravda. Na druhou stranu s Jeremiášem taky nikdo nesoucítil, takže tím víc autentičtější to je. Nevím, jestli pro mě bylo těžší dívat se na to, jak s ním zachází jeho matka a jeho "noví tátové", nebo jeho fanaticky zbožní prarodičové.. ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama