Reklama

Reklama

Srdce je zrádná děvka

  • USA The Heart Is Deceitful Above All Things (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jeho život byl drsný. Drogy a násilí - to bylo jeho dětství. I tak (nebo právě proto) se stal jedním z nejvýraznějších umělců své generace. Film vypráví příběh kultovního spisovatele J. T. Leroye. Hvězdné obsazení v čele s Peterem Fondou, Jeremy Rennerem, Asiou Argento a Marilyn Mansonem. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (64)

Raven0 

všechny recenze uživatele

Tak já nevim, námět je docela slušnej, ale pohřbenej vším tim patosem a snahou šokovat, která však vyšumí do prázdna. Nedokázel jsem se prostě do hlavních hrdinů vžít a ani trochu jsem jim to nezbaštil. Spousta filmů dokáže zahrát na city mnohem lépe. Na druhou stranu, vizuální stránka je parádní a vykope jinak podprůměrný film alespoň do toho průměru. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Zejména zpočátku nepříjemně syrový a drsný snímek. Týrání žen a dětí je nesnesitelné a mělo by být tvrdě trestáno. Bohužel postava Jeremiášovy matky je odrazem fanatické výchovy jejích rodičů, takže se není čemu divit, že skončila jako šlapka. Oba hlavní představitelé, Asia Argento i Jimmy Bennett podávají vynikající výkony. Jak už tady někdo poznamenal, snad na něm natáčení nezanechalo negativní stopy. Líbí se mi, že Asia Argento si vydělá peníze v některých hoolywoodských sračkách, aby se pak mohla realizovat v nezávislých a nízkorozpočtových snímcích. Velmi rád se podívám na jakýkoli její film. Potěšily mě také malé roličky Winony Ryder, Bena Fostera a Michaela Pitta. ()

Reklama

TO 

všechny recenze uživatele

Výborná vizuálně velice působivá jízda, bláznivá kamera a střih, animované sekvence atd...kolotoč drog, sexu, bití, znásilňování, náboženství, šílenství atd. - opravdu nepěkné dětství. Infarktovému vyznění filmu napomáhají odvázané herecké kreace: Asia jako sfetovaná děvka (matka), Ornella Muti jako náboženská fanatička (babička), Winona Ryder jako úlisná lékařka a mnoho dalších. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Už dlouho jsem necítil podobné pocity, jako při sledování tohoto filmu. Nesnáším násilí páchané na děckách, pedofilii, drogy – to všechno je tu však obsaženo mírou přímo vrchovatou. Už jen z přesvědčení bych tomu měl rovnou vlepit odpad, ale tím bych tvůrkyni dost ublížil. Asia Argento se rozhodně potatila a zatímco její otec je výborným režisérem, ona jeho kvalit v tomto oboru zatím nedosahuje, ale jako herečka je prostě skvělá. Tyhle ty role děvek, psychicky labilních žen – to ona zvládá dokonale. Navíc ve spodním prádle vypadá rajcovně. I mě bylo malého hlavního hrdiny opravdu líto. Navíc si chlapec vedl rovněž dobře. Atmosféra filmu mě doslova vtáhla do toho víru „hnusu“, lidského ponížení a pochmurného života malého kluka a jeho matky. Stopáž utekla zatraceně rychle. 70% ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch filmů, který se dokáže zažrat pod kůži. Téma týraných dětí už bylo zpracováno několikrát, ale z mého pohledu nikdy ne tak sugestivně. Nejhorší je ten pocit vědomí, že ono by to šlo jinak, ale zákony v tomto případě nestojí na straně dítěte. Ono si pak může vybrat jen mezi nábožensky zaslepenými prarodiči a pološílenou matkou, drogovou závislačkou a děvkou. Asia Argento tady neobstála jen jako režisérka, ale především jako herečka, protože ztvárnila jednu z nejodpornějších matek v dějinách filmu a Jimmy Bennett předvedl jeden z nejlepších dětských výkonů, co jsem kdy viděl. 90% ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama