Reklama

Reklama

Rozvedená Mexičanka Flor Morenová se vydá s malou dcerou Cristinou do USA, aby tu začala nový život. Zatímco Cristine začne chodit do školy a velmi rychle se naučí anglicky, Flor je nejistá a dlouho se uzavírá v mexické komunitě. Ví, že nemůže sebe a dceru uzavřít před okolním světem navždy, a tak nakonec přijme práci hospodyně v zámožné rodině Johna Claskyho. Seznamuje se s jeho sobeckou manželkou Deborah, jejími dvěma dětmi Bernice a Georgem a s její matkou, bývalou zpěvačkou Evelyn. Postupně zjišťuje, že Claskyovi mají přes své bohatství horší problémy než ona. I Flor však čeká vážný problém. Na přání Deborah musí strávit s Claskyovými léto, a to znamená vzít s sebou i dceru. Claskyovi si ji okamžitě oblíbí, Deborah jí dokonce začne dávat přednost před vlastními dětmi. Také Cristina je okouzlena životem a bohatstvím Claskyových. Situace začne být vážná, když Deborah vezme Cristinu na nákupy bez povolení Flor a začne jí kupovat drahé dárky. Vše vyvrcholí, když Deborah zajistí pro Cristinu stipendium na velmi drahé soukromé škole, do níž chodí Bernice. Flor se rozhodne dát výpověď. Cestou potká Johna, který se právě dozvěděl, že mu byla manželka nevěrná. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (252)

BUD-SFIS 

všechny recenze uživatele

Oj skoda toho uletu, kde divak je velmi dezorientovan a nevim na co se diva. Komedie? Drama? Romanticky? Vypraveni? nebo normalni dej. Tam nekde se clovec ztraci a rika, no jo vzdyt ono je to vlastne vypraveni a nebo neni. ? Prvni pulka vyborna a pak uz by stacilo tak 30 minut na dokresleni situace a jineho, pac to bylo moc dlouhe a misty az nudne. ()

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Konečně film, kde není totálně americký happy end. A mě až teď došlo, jak mě tyto klišé americké konce rozmazlili a zkazili. Neumím si to vysvětlit, ale mě zde chyběl nějaký pořádný konec. Takhle z toho mám pocit něčeho nedokončeného. Jako by vystřihli kus něčího života (což jistě byl záměr) a neukončili ho. Rozhodně je to milý a oddechový filmík, který je poněkud delší, no snad Vás stopáž moc neodrazí :) Příjemnou zábavu! ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

James L. Brooks je jedným z tvorcov, ktorý netočia filmy ako na bežiacom páse a preto by sa dalo povedať, že si dávajú na nich záležať. Spanglish je rozhodne dôkazom toho, že čakať sa oplatí. Film má tri dejové línie, ktoré sa prepletajú a dopĺňajú. Ta prvá sleduje rodinné vzťahy a hodnoty. Na jednej strane je to Paz Vega ako Flor, na strane druhej Adam Sandler ako John Clasky. Obidvaja sú základnými pilierami pre rodinu a preto musia viacej rozmýšľať o skutkoch, ktoré vykonajú, pretože ako obvykle najviac skutky dospelých ovplyvňujú deti. Na strane druhej je to romantická línia medzi Flor a Johnom, ktorá patrí k najlepšie zvládnutým veciam vo filme. Jednak preto lebo sa nenaplní a tiež preto lebo je podávaná v malých dávkach v obyčajných scenách aby si na ňu divák zvykol. Potom sa tu rozoberá ešte vzťah Johna a Deb, ktorý sa postupne rozpadáva a dáva dokopy. Treťou dejovou líniou je kultúrny vzťah medzi Mexičanmi a Američanmi, podávaní nie ako politický problém, ale ako hodnotový základ hlavných hrdinov, ktorý ich postavy obohacuje a dáva im tretí rozmer. Film je príjemnou komédiou, ktorá je niekedy viacej štylizovaná ako by byť mala, ale aj napriek tomu v sebe ukrýva emocionálne a vtipné scény, ktoré sú podávané nenútene a prirodzene. Nejedná sa o veľký film ale dá sa na neho príjemne pozerať a dakedy je to to jediné čo potrebujem. ()

Aiax 

všechny recenze uživatele

Tentokrát musím vcelku výjimečně souhlasit s POMEM, konkrétně v tom co píše o podivné zásadovosti Cristininy matky a celkové zdlouhavosti. Dodal bych ještě pár výhrad jako přílišná "americká" vypjatost všech citových scén, v podstatě není okamžiku, aby někdo nebrečel nebo neměl slzy na krajíčku, nebo aby někdo někoho srdceryvně neujišťoval, jak ho má rád, jak je úžasný a jak ho miluje. Ale u mně osobně o fous převažují klady nového Brooksova filmu jako například skvělé a uvěřitelné herecké výkony (hlavně Adam Sandler, kterého si, navzdory obecně nedobré pověsti, nemůžu vynachválit), spousta oněch hřejivých momentů, inteligentní a příjemné dialogy a nádherná Paz Vega. Sečteno a podtrženo - sympatická a nevtíravá podívaná na jedno shlédnutí. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"My se normálně hádáme, Johne. Konečně velká hádka. Já nevím, jak můžeš bejt pořád tak klidnej." Španglicky umím mluvit asi stejně dobře jako maďapersky, takže jsem vhodnej do každý zazobaný rodiny. Stejně jako Flor. Ta je na rozdíl ode mě hezká a zásadová. Já bych ale chtěl bejt takovej flegmouš jako svatej John. Mít totiž doma dokonalou perfekcionistku Deb a nezabít ji, tak to je na svatořečení. Ale zpět k filmu. V tom mě zaujalo, jak se dá "ekonomickou třídou" cestovat z Mexika do USA, skvělej emocionální výkon tlumočící Cristiny a zjištění, že bejt krásná není kompliment, ale obvinění. To není málo, ale na můj vkus je to docela dlouhý a moc mi nevyhovuje, že emocí je tam víc než srandy. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (12)

  • V traileru zazněla písnička "Show You Love" od Jars of Clay. Na soundtracku k filmu ale není. (Pumiiix)
  • Když se na konci filmu loučí Flor (Paz Vega) s Bernice (Sarah Steele), tak se obejmou a Flor má mokrý kostým. V dalším záběru má na sobě kostým suchý. (Syna.1990)
  • Kabriolet Audi v několika záběrech nemá poznávací značku. Během jízdy na dálnici však už značku má. (Terva)

Související novinky

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

28.01.2021

Z Kalifornie přišla smutná zpráva, ve věku 94 let totiž včera filmový svět opustila americká herečka Cloris Leachman. Zprávu o úmrtí médiím předala její manažerka Juliet Green. Ve filmu se Cloris… (více)

Reklama

Reklama