Reklama

Reklama

Rozvedená Mexičanka Flor Morenová se vydá s malou dcerou Cristinou do USA, aby tu začala nový život. Zatímco Cristine začne chodit do školy a velmi rychle se naučí anglicky, Flor je nejistá a dlouho se uzavírá v mexické komunitě. Ví, že nemůže sebe a dceru uzavřít před okolním světem navždy, a tak nakonec přijme práci hospodyně v zámožné rodině Johna Claskyho. Seznamuje se s jeho sobeckou manželkou Deborah, jejími dvěma dětmi Bernice a Georgem a s její matkou, bývalou zpěvačkou Evelyn. Postupně zjišťuje, že Claskyovi mají přes své bohatství horší problémy než ona. I Flor však čeká vážný problém. Na přání Deborah musí strávit s Claskyovými léto, a to znamená vzít s sebou i dceru. Claskyovi si ji okamžitě oblíbí, Deborah jí dokonce začne dávat přednost před vlastními dětmi. Také Cristina je okouzlena životem a bohatstvím Claskyových. Situace začne být vážná, když Deborah vezme Cristinu na nákupy bez povolení Flor a začne jí kupovat drahé dárky. Vše vyvrcholí, když Deborah zajistí pro Cristinu stipendium na velmi drahé soukromé škole, do níž chodí Bernice. Flor se rozhodne dát výpověď. Cestou potká Johna, který se právě dozvěděl, že mu byla manželka nevěrná. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (253)

SeBig 

všechny recenze uživatele

Musím uznat že jsou i lepší filmy než uřvaná španělka a její dcera který si našli džob u skoro bohatý rodiny s nafoukanou manželkou a manželem (Adam Sandler) který si zaslouží někoho jiného. Je to docela dobrý dávám tři hvězdy za docela dobrý příběh a samozdřejmě za Adama Sandlera bez kterýho by ten film byl na prd takze to je muj nazor. ()

Faye 

všechny recenze uživatele

.. „Osoba, která mě nejvíc ovlivnila: moje matka.Bez diskuze.“ Tak začíná esej s žádostí o přijetí na univerzitu i film. Matka Flor se sice za svůj pobyt v USA nenaučila ani trochu anglicky, ale trvá na správném vyslovování svého jména (velmi sympatické), získává práci v bohaté rodině a na léto k nim do domu přiváží i svoji dceru Christinu. Flor má pochopení pro dceru své zaměstnavatelky, která je pro vlastní matku zklamáním a paní domu se zase nemůže nabažit obdivu její dcery. ..„ Myslíte si, že je váš život trapný, a pak v něm někdo najde povzbuzení.“ Banální větička a přitom tak důležitá. A nejenom pro tenhle film o vztazích, o porozumění, ale i nedorozumění, který jsem nevnímala jako komedii. ()

Reklama

Rosalinda 

všechny recenze uživatele

¡Ay mi madre! ¿Qué hago? Peli americana y ¿yo pongo cuatro estrellitas? Hmmm... Když ono je to milé, roztomilé, až slzu do oka loudící, aniž by to na diváka vyvíjelo nějaký zvláštní nátlak. Hrdě tvrdohlavá Flor hájící si své "mládě" je až dojemná, ale zase ne příliš a pro prudší a horkokrevnější reakci hodnou svého původu nechodí moc daleko. Střet kultur také stojí za to. ¡Maldita sea!, jsem okouzlena, a to nečekaně zcela. Paz Vega je lindísima, simpática, dulce y bien emotiva a musím se přiznat bez mučení, že nebýt jí, protože patří mezi mé nejoblíbenější španělské herečky, nějak by mě ani nenapadlo se na tento film kouknout, což by ale byla asi škoda. OK, vzdávám se, určitě škoda. Hudba je příjemná, Adam Sandler samozřejmě bezprostřední, Téa Leoni kouzelně a neuvěřitelně potrhlá a obě dvě dcery moc fajn. Babička pobaví. Celkově velice příjemný filmík, po kterém zůstává příjemný a lehký dojem a vzpomínka na něj vyvolává stejně lehký úsměv na tváři. ¡Bravo! ()

Nuala 

všechny recenze uživatele

Šikovná komedie, která dokáže zaujmout, pobavit i rozplakat... Dokonalost sama to sice není, ale přesto, nebo možná právě proto, si mě tenhle film docela získal. Velkou zásluhu má na tom samozřejmě úžasná Paz Vega, kterou mám ráda už od filmu Sex a Lucia. Na zbytek osazenstva se taky docela dobře dívá, takže nezbývá než doporučit... ()

ilemas odpad!

všechny recenze uživatele

Ne, ne,ne,ne,ne,ne,ne,ne,ne,ne,ne,ne,v každé „ sandlerovce" se to stále opakuje a já to použiji pro tento komentář. Naladil jsem se na brutální komedii typu Zohan nebo Můj otec je šílený a místo toho jsem dostal obyčejné nudné rodinné drama. Vydržel jsem asi hodinu než jsem to vzdal. Možná jsem přebral s vínem nebo prostě neměl náladu, ale film mě vůbec nechytl. První moje „sandlerovka" byl Zohan a tak neustále očekávám něco podobného, buranský humor, ale tady jsem se za necelou hodinu ani jednou nezasmál. Děsná nuda. Dost bylo Sandlera. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (12)

  • Herečka Paz Vega neuměla anglicky a režisér James L. Brooks španělsky, proto při natáčení musel být neustále k dispozici tlumočník. (Coldrex)
  • Ve scéně, kdy si John Clasky (Adam Sandler) připravuje toust k večeří, v první scéně pokládá vejce na slaninu, která je na rajčeti, a celé to zakrývá zelným listem a vrchním plátkem toustu. Ovšem v následující scéně, kdy je toust rozpůlen, jsou ingredience zpřeházené - vejce je nad zelným listem a slanina je pod rajčetem. K tomuto rozložení by přitom nedospěl, ani kdyby celý toust otočil. (8Dandee)
  • Sarah Steele byla vybrána do role Bernie z 2000 mladých hereček. (Pumiiix)

Související novinky

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

28.01.2021

Z Kalifornie přišla smutná zpráva, ve věku 94 let totiž včera filmový svět opustila americká herečka Cloris Leachman. Zprávu o úmrtí médiím předala její manažerka Juliet Green. Ve filmu se Cloris… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno