Reklama

Reklama

The Moon

  • Jižní Korea 더 문 (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V blízké budoucnosti končí první pilotovaná mise Koreje na Měsíc tragickou katastrofou, když dojde k explozi na palubě. Sedm let poté je úspěšně vypuštěn druhý pilotovaný vesmírný let, ale silný sluneční vítr způsobí jeho poruchu. Jeden astronaut, Sun-wu (D.O.), zůstane uvězněn ve vesmíru. Stojíc před další fatální katastrofou se Naro Space Center obrací na svého bývalého ředitele Dr. Kima (Kjong-gu Sol), aby pomohl dostat Sun-wua zpět domů. (mikki089)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (14)

Heywood 

všechny recenze uživatele

Dobrý film určený divákům od 10 do 14-let, protože těm nevadí přehrávání, stupidní ministr, přitroublý kosmonaut ani plagiáty mnoha filmů, které se tu zahustili v jednom. Do toho ale podivná kritika korejsko-amerických vztahů, které jsem nerozuměl. A přesto je tu hodně dobrého: Snaha o dobré sci-fi technicky velmi slušně provedená. Snaha ukázat, že nic se nemá vzdávat a že nakonec si lidé v nouzi pomohou i to je dobrým poselstvím filmu. Že sociální sítě mají svůj vliv na politiky a není radno je podceňovat byl dobrá připomínka.  Herecké výkony odpovídaly korejskému stylu včetně toho přeřvávání a úklonování. I ta delší stopáž se nakonec dala vydržet, protože film měl celkem spád a když se zdálo vše OK, pak se TO pokazilo. No ono tak v životě dost často bývá. Tak za tuhle připomínku reality a snahu 55%. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě že to není můj první korejský film, ani druhý, ani desátý, takže jsem na nějaké to jejich obvyklé přehrávání a šaškování a afektovaný patos zvyklý, ale čeho je moc... Snad nikde jinde než u východních Asiatů neuvidíte dospělé chlapy (i ženské) chovat se tak pitomě jako dvanáctileté haranty, koulet očima, hystericky ječet, pobíhat, máchat pacičkami, šklebit se a xichtit se jako v pantomimě, a to dokonce i ve "vážném" filmu, takže z potenciálně seriózního kosmonautského drámka je rázem fraška. A to nemluvím o dalších věcech, jako třeba že meteorický roj na Měsíci připomíná kobercové bombardování, že Amíci, díky kterým nějaká Jižní Korea vůbec existuje, jsou tu (jako obvykle) vykresleni jako arogantní hovada... No, možná že právem... Ale to je fuk, prostě tahle sci-fi klauniáda mě moc nebavila. Škoda, že tvůrci trochu nerozvinuli ten noční lovecký výjev s nasraným vepřovým, kdyby si nepomohli vrtulníkem ex machina a kdyby kňour našim dvěma hrdinům trochu natrhnul půlky, mohla to být top scéna filmu. Ale třetí hvězdu dám, za vizuál, ty záběry z Měsíce a z orbitu byly docela dobře udělané. ()

Reklama

xxmurphyxx 

všechny recenze uživatele

Milujem Kórejské veci, ale tuto musím žiaľ súhlasiť s väčšinou, že to bolo až moc uplakané, emotívne a silene patriotické, ale až takým spôsobom, že to rušilo. Pri tom technická stránka parádna, námet zaujímavý, aj keď z logického hľadiska dosť pritiahnutý za vlasy, takže škoda, že sa tak moc tlačilo na pílu. Menej je niekedy viac. Ale film ako taký je solídny priemer a určite zábavnejší ako drvivá väčšina Americkej produkcie v podobnom žánri. Akurát pri Kórejcoch je človek predsa len zvyknutý na nič viac než top kvalitu. ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

Vlastně fajn survival film, kde musí každý najít odvahu, aby udělal to, co je správné. První polovina je pomalejší a dost o postavách. Ta druhá se najednou začne zběsile valit do cílové čáry. A najednou je...puf...konec. Což je to škoda, protože za sebou mám dobrý dvou hodinový zážitek. A jak to zhodnotit? Cesta, jak se Sun-wu dostane zpátky na Zemi poté (sorry, to není spoiler, pravděpodobnost, že se nevrátí je nulová, to musí být každému jasné tak jako tak, hned od začátku), co zbytek jeho posádky zemřel. Ale během toho se samozřejmě musí všichni vypořádat nejenom s tím, jak ho dostat domů, ale taky smířit se s minulostí. Ano, na jednu stranu to působí jako taková povinná berlička. A asi záleží na tom, zda se vám film líbil (a tam to oceníte) nebo pokud se vám nelíbil (tak poměrně snadno onu berličku zlomíte, aby byl důkaz toho ble). Ale tak trochu trochu to dává všem postavám rozměr a nemůžete to tedy být jenom "takový škody kvůli jednomu chlápkovi". Je to vážně napínavá, a i přes to občasný zoufalství (který je naprosto pochopitelný) klasická cesta, jakou by zvolila produkce jakékoliv jiné země. Že na to nemají ambice (?) nebo peníze (?) (pokud jsem to dobře spočítala, film vyšel na zhruba našich padesát mega, takže skoro zadarmo v současném měřítku), je věc jiná. Proto úplně nechápu tu "we want you" kritiku. Teda, pardon, "ulineun dangsin-eul wonhaeyo" kritiku. Každá země by tohle natočila úplně stejně. Jenom s jinými tvářemi a jmény v titulcích. Jasný, podle země původu se určuje šance, že se to ne/dostane k lidem odjinud, ale to jde čistě za snahou tvůrců. Jo, a vyčítaná nespolupráce vesmírných agentur se vysvětlí hned na začátku filmu, takže to funguje jako fajn prvek. Především v napínavém závěru. Vím, že moje hodnocení tady nic nezmění, maximálně někoho rozesměje, ale to je vlastně jenom dobře. Filmy by v lidech měly vyvolát pozitivní emoce  :)   hmm, a teď přemýšlím co dál, nějak jsem díky posledním dnům chytla svou oblíbenou vesmírnou slinu  :O ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„MAYDAY, MAYDAY…JSEM KOREJSKÝ KOSMONAUT V TÍSŇOVÉ SITUACI… “  Korejci usoudili, že Houston má svejch problémů dost, a tak to vzali na sebe. Vznikl z toho takovej melodramatickej gerojskej patos, kterej není úplně debilně natočenej, ovšem je plnej píčovin a imbecility. A to nikdy neznamená nic dobrýho. Ani ve vesmíru.  /// -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Rozpočet byl necelých 5 mil. US$. 2.) Thx za titule „lordek“. ///                         PŘÍBĚH  ***  HUMOR  ne  AKCE  **  NAPĚTÍ  ** ()

Galerie (48)

Reklama

Reklama