Reklama

Reklama

Krást cizí děti je odporný zločin. Krást děti mocných zločinců je navíc nebetyčná hloupost. Jenže říkejte to partě darebáků, kterým se nechce živit poctivou prací, a tak přijmou zdánlivě hodně snadnou práci – unést dceru jakéhosi boháče, čtyřiadvacet hodin ji pohlídat, než zoufalý taťka zaplatí padesátimiliónové výkupné, shrábnout prachy a jít domů. První, zdánlivě nejtěžší fáze, proběhne víc než hladce. Sotva malá křehká Abigail na tréninku dotančí „Labutí jezero“, skončí omámená v dodávce a už se veze na smluvené místo, které kdovíproč připomíná venkovské panské sídlo říznuté zámkem hrůzy. Její únosci se mezi sebou neznají, kvůli bezpečí se dokonce oslovují smyšlenými jmény. Druhá fáze, spočívající v čekání na výkupné, by mohla být klidná, až nudná, kdyby únosci nezačali postupně umírat. Ukáže se totiž, že na některé děti by byla i nejdrsnější polepšovna krátká. Jenže když jim to konečně dojde, už není úniku. (CinemArt)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (39)

ing.Frosty 

všechny recenze uživatele

Téma upírů je podle mého vyčpělé už řadu desítek let. Nemluvě o strašidelnosti. Naštěstí duo režisérů a scénárista hází na plátno dost nápadu, krve i humoru, že celek působí jako velice svěží a zábavný "horor". Atmosféra je místy docela hutná a hodně připomíná Krvavou nevěstu. Pár napínavých scén a lekaček, které se vzápětí přehoupne na klasickou naháněčku. Svižné tempo a žádná nuda. Občasná (hodně relativní pojem) demence postav už mě ani neuráží. Spíš bych byl dotčený, kdyby se postavy během hororu ani jednou nerozdělily. Hlavně ale spíš proto, že jsou všechny charaktery sympatické, vtipné a patřičně ujeté. Krví se tu malují celé místnosti, což potěší nejednoho zvrhlíka. Ps: Vykopněte někdo překladatele, co dělal kino titulky. Je to fakt jelito. ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Upír baletka vs. banda zlodějíčků od tvůrců Krvavé nevěsty a restartu Vřískotů. Už samotný trailer byl docela solidní jízda plná krve, narážek na upíři klišé a hlavně o příběhu řekl téměř vše. Takže o tom se nemá cenu ani rozepisovat. Není to reálně nic navíc a ani nějaký menší twist na konci nepomůže k tomu, že si tvůrci vystřileli to nejlepší do trailerů. Samotný film je ale povedená hororová komedie (v žádném případě nečekejte regulérní horor), kdy opět režijní duo Radio Silence dokazuje, že jim hororový žánr vůbec není cizí a jejich filmy jsou minimálně vždy zárukou nějaké kvality i zábavy. Krev se tady lije po kýblech, ačkoliv samotného gore moc není. Velkým plusem pak je samotné obsazení. Většinu filmu si pro sebe krade malá upíři nezbednice, které náramně jde nejen balet. Dívenka má před sebou zajímavou kariéru a jsem zvědav, kde jí uvidíme příště. Na straně kořisti sáhli tvůrci po jistotě a tak tady najdeme Melissu Barreru z Vřískotu, Dana Stevense, kterého jsme naposledy mohli vidět v novém Godzilla vs Kong anebo stále sympatického Kevina Duranda. Snímek se rozjíždí téměř okamžitě a tak se jedná o svižnou upíři žánrovku, která se nebojí si trošku ušpinit ruce. Škoda akorát toho, že není čím překvapit a kdybych neviděl trailery, možná bych šel i výše.  Ve finále určitě spokojenost a jsem zvědav, s čím přijdou režiséři příště. Krvavá nevěsta mě bavila ale malinko více. ()

Reklama

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Jako obstojná popcorn zábava do kina je Abigail dostačující, ale jako cokoliv výše nikoliv. Režisérská dvojka už u svých posledních Vřískotů a Krvavé nevěsty ukázala, že řemeslo jim není cizí a fajn thriller jsou schopni natočit bez problému, ale taky ukázali, že na cokoliv lepšího, šokujícího nebo zkrátka kvalitnějšího vyloženě ještě nemají, a to stejné platí i pro Abigail. Ta těží zejména ze své originality (banda bad guys zamčená v domě s upírkou, která si je jednoho po druhém loví - to tady ještě nebylo) a taky z přijemného hereckého obsazení, jelikož skupinka Kevin Durand - Kathryn Newton - Angus Cloud jsou všechno známé tváře a rozhodně potěší. Zábavu film nepostrádá, humor taky občas zafunguje a vlastně jsem se v kině celkem dobře bavil. To vše ale do doby, než přišlo "finále" a tvůrci doslova vyndali mozek z hlavy a měli z nějakého důvodu potřebu završit film totálním shitfestem, kde už NIC nedávalo smysl a tahali si "upíří" pravidla z klobouku jak se jim zachtělo (jednou někdo jde zabít, podruhé ne, jednou se někdo "nakazí", jindy zase ne...). Objektivně čistý průměr, kterému trochu sráží kvalitu fakt špatně zakončený závěr, kde jak kdyby tvůrci neměli vůbec tušení, jak završit celý film a vyloženě vařili z vody. Škoda. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Film naplňuje to, co slíbil trailer - nenabízí ani o chlup víc, ani o chlup míň. Bezproblémově natočená, komediálně hororově krvavá vybíjená mezi partou kriminálníků a malou upírskou baletkou ve starobyle působícím rodinném sídle. Radost mi prakticky kazí pár věcí, které v podstatě plynou z toho, že duo Radio Silence už něco takřka totožného natočilo dříve (a lépe). Krvavá nevěsta zůstává nepřekonaná, když nabídla zejména sympatičtější a charismatičtější hlavní hrdinku a taky o něco nápaditější dějové motivy. Abigail je čtyři pětiny stopáže za divákem, který viděl upoutávku. Až v samém závěru se stane pár zvratů, které člověk nutně nečeká. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Začátek, kde se představí docela fajn partička lidí a solidních herců mě bavil. Paradoxně samotná Abigail, když se ukáže pravé zlo a začne klasická štípaná, tak začíná celý film malinko ztrácet. Příliš velká předvídavost úplně zabijí jakékoli napětí a bohužel to nezachraňuje akce plná gore. Příliš velká rutina, sázející na humor, plno krve, ale to fakt málo i vzhledem k tomu, jaký potenciál Abigail měla......50% ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

  • Jedná se o poslední roli Anguse Clouda (Dean) před jeho smrtí v červenci 2023. Ačkoli produkce byla kvůli stávce SAG-AFTRA dokončena až několik měsíců po jeho smrti, Cloud stihl natočit všechny své scény ještě před ukončením produkce. (Sebule)

Související novinky

Netflix chystá remake Frankensteinovy nevěsty

Netflix chystá remake Frankensteinovy nevěsty

04.08.2023

Po několika poměrně nedávných pokusech studia Universal Pictures oživit sérii jejich klasických monster se snímky jako Mumie, Renfield nebo s nadcházejícím dosud nepojmenovaným projektem od režijního… (více)

Projekty od Universalu loví mladé hvězdy

Projekty od Universalu loví mladé hvězdy

14.04.2023

Studio Universal v současnosti chystá několik projektů, jimiž by rádo navázalo na své zajeté a osvědčené značky. Jedním z nich je tento týden oznámený a blíže nespecifikovaný příspěvek do světa… (více)

Reklama

Reklama