Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Leně se podaří utéct muži, který ji násilím držel v izolaci. Po příjezdu jejích rodičů pak vyjdou na světlo hrůzy, které si přitom prožila. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (84)

mzss1 

všechny recenze uživatele

[53%] Dle hodnocení jsem se docela těšil, dokonce i první epizoda mě docela navnadila, ale pak to začalo být nudné a v některých scénách i hloupé. Ta tíživá atmosféra byla docela dobrá, spojená i s vhodnou hudbou, ale bohužel mě to celé moc neuchvátilo. Potenciál to mělo, tak bych z toho raději udělal film. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

zápletka je sice celkem jednoduchá a zrovna nepřekypuje originalitou, ale celé je to natočeno natolik zručně, že se Milému dítěti dá leccos odpustit. Dobře zvolený formát pomáhá tomu, že tu prakticky nejsou hluchá místa a celou dobu všechno šlape víc než slušně. Žádná žánrová revoluce se sice nekoná, ale kdyby všechny thrillerové jednohubky na dva večery měly takovou úroveň, vůbec bych se nezlobil...70% ()

Reklama

Maraboy 

všechny recenze uživatele

Některé epizody jsou lepší, někde už je to horší. Rozhodně to má zajímavý děj a zápletku, jen některé detaily trochu drhnou a odpovědi na ně dostaneme až na konci, což nevím jestli jsem s tím úplně spokojený. No nejsem, ale své kvality to určitě má. Kéž by se neco takového tvořilo i u nás. My máme zatím jen tu Pustinu. No Němci umí. 70% ()

lineker 

všechny recenze uživatele

Wau. "Němčouři" se toho vůbec nebáli a ukázali, že méně, může opravdu znamenat více. Výrazově úsporná psychárna, která však ve spojení se skvělým soundtrackem dokáže vypálit slušné díry do mozku. Obchází to defacto všechna zavedená pravidla, která máte pro tento typ seriálu v hlavě zakódována a vídáte je především v zámořských produkcích. Je to prostě jiné a zároveň skvělé. Malá Naila Schuberth herecky válcuje i své dospělé kolegy. ()

flyer.nick 

všechny recenze uživatele

Nesouhlasím s tím, jak tady ostatní píší, že to má hluché místa. Já to sjel celé za jeden den. Atmosféricky hutný a napínavý seriál. Spousta nečekaných zvratů a co ze začátku vypadá jako jasné jak facka a předvídatelné tak vůbec není. Samozřejmě občas to škobrtne a bez chyby to rozhodně není. Konec je takový uspěchaný a hlavně policie celou dobu působí jako retardovaný příbuzný, který neví nic a s nikým se nebaví. Naopak malá Hannah je kapitola sama pro sebe. Hvězda celého seriálu a figura, u které člověk první díly netuší, proč dostává tolik prostoru, až to pak začne dávat smysl. Proti ní je ten táta úplný lidumil a jako mozek celé operace působí tahle malá holka. Od ní by se všechny ty horory s "děsivýma" malýma holčičkama měly učit. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (4)

  • Autorka predlohy Romy Hausmann sa podieľala priamo na tvorbe seriálu, aby bol pripravený podľa jej pôvodných predstáv. Ona sama uviedla, že príbeh je inšpirovaný únosom Nataschy Kampusch, o ktorom bol natočený napríklad film 3096 dní (2013). (Arsenal83)
  • Počas prvých dvoch týždňov vydania bol seriál na Netflixe najsledovanejším seriálom v neanglickom jazyku. (Arsenal83)
  • Natáčanie prebiehalo v nemeckom spolkovom štáte Severné Porýnie-Vestfálsko, v mestách ako Bonn (Vydavateľstvo General Anzeiger slúžilo ako policajná stanica), Leverkusen (nemocnica), či obci Alfter (Univerzita Alanus slúžila ako prostredie pre detské zariadenie). (Arsenal83)

Reklama

Reklama