Reklama

Reklama

Odkaz budoucnosti aneb Podivuhodná dobrodružství rodiny Smolíkovy

(seriál)
  • Československo Smolíkovi (více)

Epizody(13)

Smolíkovi jsou obyčejná rodinka z maďarské Budapešti, která žije běžný život… Dokud se ovšem jejich geniálnímu synkovi nepodaří navázat kontakt se svým potomkem z 33. století! Tím se všechno mění. Zdánlivě banální problémy Smolíkových se komplikují o to víc, že jim z budoucnosti dorazí „na pomoc“ vynálezy, na které není v 70. letech 20. století lidstvo připraveno – a Smolíkovi už vůbec ne… Nepomáhá ani to, že se do jejich patálií často připlete zvědavý soused Halíř. A tak si Smolíkovi musí poradit s urychlovačem výroby, usměrňovačem času, létajícím talířem, nebo dokonce meteoromutomotorem. (TV Prima)

(více)

Recenze (171)

ripo 

všechny recenze uživatele

Kultovka 80-tych rokov, ktorá šla v nedeľňajšom predpoludní. Ani si neviete predstaviť, aký som bol v zime naštavný, keď otec zahlásil : "Rodina, ideme na lyže !" OK, lenže ja osm nemohol vidieť mojich obľúbených Miazgovcov. Nezabudnuteľný dabing Magdy Pavelekovej a jej nesmrteľná hláška :"Prečo som si radšej nezobrala Pištu Hufnágela?!?" ()

Víteček 

všechny recenze uživatele

Vzdávám po 5 dílech. Tohle zřejmě není seriál pro mě. Možná by pomohlo, kdybych na to měl nějaké nostalgické vzpomínky, ale poněvadž to sleduji poprvé, tak mi to přijde prostě jen špatné. Dysfunkční, rádoby vtipná, rodina, slabé pokusy o humor, který jen málokdy vede alespoň k pousmání a velmi ošklivé zpracování. Už nekonečná znělka mě měla varovat, že tohle bude utrpení sledovat. Že já se raději nekoukal na Frantu Pištulu. ()

Reklama

Madhuri 

všechny recenze uživatele

První sérii (jestli se to tak dá nazvat) pamatuju velice mlhavě (snad jedině znělku, vždycky se mi zdála hrozně dlouhá, ne že bych si ale stěžovala), ale ostatní série znám díky kazetám, mladšímu sourozenci a později DVD téměř detailně, zvláště Smolíky na cestách, ty již zmíněný sourozenec zbožňoval a běželo to v TV prakticky nonstop. ()

Matematicka 

všechny recenze uživatele

Rodině Smolíkových, kterou provázejí různé problémy a v důsledku toho po ledasčem pošilhává, se podaří díky jejich téměř geniálnímu synkovi Ládínkovi navázat spojení s jejich vzdáleným potomkem SM Lom Os (důvěrně Nuny) z 33. století. Potomek jim rád pomůže a světelnou poštou pošle nejnovější vynálezy ze své doby. Koho by občas taky nenapadlo, jak by to bylo jednoduché, kdyby... Ale on každý ten převratný vynález z budoucnosti má v naší době své "ALE", takže celá série končí tím, že Pepa prozře: "Myslím, Gábi, že bude nejlepší, když si v budoucnu vystačíme s dneškem." K tomu je potřeba připočítat úžasnou fantazii, situační komiku, výborné charaktery hlavních postav a dialogy. Takže v mnohém jsem se poznala a v mnohém mě seriál formoval. Ideální pro děti i dospělé! Zajímavé komentáře: jhrasko, Danulinda, woody, Karlos80, pascha, Legas. ()

-soch- 

všechny recenze uživatele

Na tomto seriáli nebadať rozdiel medzi európskou a zaoceánskou animovanou produkciou. Tento seriál oslovuje oveľa širšie publikum ako napríklad "Duck Dogers" a tak je dokonalou zábavou pre celú rodinu. Navyše kvality v slovenskej televíznej distribúcii navyšuje kvalitný slovenský dabing s obsadením: MAGDA PAVELEKOVÁ, JOZEF SKOVAY, JURAJ KUKURA. - LINK: http://www.youtube.com/watch?v=VrE6Zf4Ihsc ()

Galerie (9)

Zajímavosti (20)

  • Série měla dostat pokračování v roce 2005, jednalo by se o moderní aktualizaci postav, stále ve stejném věku jako v 70. letech. Pilotní epizoda byla dokončena a zveřejněna na síti. Plány na celou sérii propadly kvůli nedostatku finančních prostředků, protože by byly vyráběny pomocí drahé ručně kreslené animace. (sator)
  • Zpěvačka v televizi, tedy její hlas, patří Teri Harangozó, což byla maďarská zpěvačka. Ve své době byla jednou z nejvlivnějších umělkyň v Maďarsku, jejíž nezávislé album ovlivnilo mnoho maďarských zpěvaček. (sator)
  • Výber hercov pre slovenský dabing bol dôkladný a hlasy sa veľmi podobajú pôvodným maďarským. Slovenský dabing Miazgovcov bol hodnotený ako najlepší spomedzi všetkých krajín vrátane Maďarska, kde boli Miazgovci predabovaní. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama