Reklama

Reklama

Odkaz budoucnosti aneb Podivuhodná dobrodružství rodiny Smolíkovy

(seriál)
  • Československo Smolíkovi (více)

Epizody(13)

Smolíkovi jsou obyčejná rodinka z maďarské Budapešti, která žije běžný život… Dokud se ovšem jejich geniálnímu synkovi nepodaří navázat kontakt se svým potomkem z 33. století! Tím se všechno mění. Zdánlivě banální problémy Smolíkových se komplikují o to víc, že jim z budoucnosti dorazí „na pomoc“ vynálezy, na které není v 70. letech 20. století lidstvo připraveno – a Smolíkovi už vůbec ne… Nepomáhá ani to, že se do jejich patálií často připlete zvědavý soused Halíř. A tak si Smolíkovi musí poradit s urychlovačem výroby, usměrňovačem času, létajícím talířem, nebo dokonce meteoromutomotorem. (TV Prima)

(více)

Recenze (171)

Víteček 

všechny recenze uživatele

Vzdávám po 5 dílech. Tohle zřejmě není seriál pro mě. Možná by pomohlo, kdybych na to měl nějaké nostalgické vzpomínky, ale poněvadž to sleduji poprvé, tak mi to přijde prostě jen špatné. Dysfunkční, rádoby vtipná, rodina, slabé pokusy o humor, který jen málokdy vede alespoň k pousmání a velmi ošklivé zpracování. Už nekonečná znělka mě měla varovat, že tohle bude utrpení sledovat. Že já se raději nekoukal na Frantu Pištulu. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Kdo by neznal tento již dnes už legendární tří sériový Maďarský seriál, sedmdesátých let u nás vysílaný až někdy po revoluci. Vždy když Ládínek startoval stou svou raketou do vesmíru, tak jsem musel bejt při tom a kolikrát jsem si představoval že letím sním za všemi těmi jeho velkými dobrodružstvími. Hlavou rodiny je pan Smolík, ale krkem, který s touto hlavou hýbe, je samozřejmě paní Smolíková. Jejich dvě děti - nesmírně zvídavý a své experimenty provádějící Ládínek a to ve své laboratoři označené lebkou a zkříženými hnáty a jeho pubertální sestra Tína a pes Zoro, věrný pomocník Ládínka, se vždy postarají o nějaké to neuvěřitelné dobrodružství. Už jsem to neviděl zas spoustu let ale už teď slyším tu kultovní hlášku která mě provázela každým dílem tohoto seriálu:"Proč jsem si jen nevzala "Pištu Hufnágla" pronesla vždy Gáby Smolíková-rozená Rezková.Pišta Hufnágl byl první láska Gáby Rezkové. Ideál všeho lidství, krásy, talentu a inteligence. Tedy patrně, nebo alespoň v jejích očích; víc se o něm bohužel nedozvíme a v žádném ze seriálů se neobjeví. Takže zas někdy příště a jak jinak než: "S dobrou náladou a s trochou smůly v patách"....Za 5* a to bez nějakých velkých debat. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Miazgovci" sú nenápadnou východoeurópskou, maďarskou, obdobou populárneho amerického animovaného seriálu "The Simpsons". Otec Gejza, matka Paula, pubertálna dcéra Kristína a bystrý syn Aladár. Ako malého chalana žijúceho v socialistickom československu ma Miazgovci vedeli vždy výborne pobaviť. Mal som rád ich vtipné príbehy a dobrodružstvá. V prvej sérii nadviazali spojenie do budúcnosti so svojim potomkom MZPRX, ktorý im posielal zásielky z tridsiateho storočia. *** ()

Madhuri 

všechny recenze uživatele

První sérii (jestli se to tak dá nazvat) pamatuju velice mlhavě (snad jedině znělku, vždycky se mi zdála hrozně dlouhá, ne že bych si ale stěžovala), ale ostatní série znám díky kazetám, mladšímu sourozenci a později DVD téměř detailně, zvláště Smolíky na cestách, ty již zmíněný sourozenec zbožňoval a běželo to v TV prakticky nonstop. ()

lucascus 

všechny recenze uživatele

Miluji tento seriál, jeden z nejlepších animáků, co kdy povstal. Ano, animace je někde z doby pravěku, ale ten perfektní děj a ty jejich hlášky nemají chybu. Ládínek a Týna, pes Zorro a kočka Mafie, povedení rodičové a soused Halíř - zde navíc i potomek z třicátého století, tak přesně ti mi dokázali vždy povznést náladu a dokážou to po dnes. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (20)

  • Tvůrcům českého dabingu se zdálo původní jméno Týniny kočky Mafie příliš hanlivé, proto ji přejmenovali na Žofii – ve třetí sérii (od r. 1978) však jméno Mafie muselo být ponecháno, jelikož tvoří součást vtipného nedorozumnění, kdy Smolíkovi volají na svou kočku („Mafie“) a nakonec se stanou obětmi únosu skutečné (gangsterské) mafie. V epizodě Kapitán se skleněným okem (1969) pak padne zmínka, že Žofie zemřela a místo ní má Týna právě Mafii. (fiLLthe3DD)
  • Zpěvačka v televizi, tedy její hlas, patří Teri Harangozó, což byla maďarská zpěvačka. Ve své době byla jednou z nejvlivnějších umělkyň v Maďarsku, jejíž nezávislé album ovlivnilo mnoho maďarských zpěvaček. (sator)
  • Originální jméno rodiny zní Mézga, což v maďarštině doopravdy znamená „guma“. Nicméně jej lze použít i ve významu „pryskyřice“ (neboli lidově „smůla“). (vojtaruzek)

Reklama

Reklama