Reklama

Reklama

Odkaz budoucnosti aneb Podivuhodná dobrodružství rodiny Smolíkovy

(seriál)
  • Československo Smolíkovi (více)

Epizody(13)

Smolíkovi jsou obyčejná rodinka z maďarské Budapešti, která žije běžný život… Dokud se ovšem jejich geniálnímu synkovi nepodaří navázat kontakt se svým potomkem z 33. století! Tím se všechno mění. Zdánlivě banální problémy Smolíkových se komplikují o to víc, že jim z budoucnosti dorazí „na pomoc“ vynálezy, na které není v 70. letech 20. století lidstvo připraveno – a Smolíkovi už vůbec ne… Nepomáhá ani to, že se do jejich patálií často připlete zvědavý soused Halíř. A tak si Smolíkovi musí poradit s urychlovačem výroby, usměrňovačem času, létajícím talířem, nebo dokonce meteoromutomotorem. (TV Prima)

(více)

Recenze (171)

Spielbergo 

všechny recenze uživatele

Nikdo mi nevymluví, že scénáristé pomocí doktora Halíře nevedli svou soukromou tichou válku proti panujícímu režimu. :D Jeho hlášky jsou mnohdy tak úžasně podvratné a dvojsmyslné, že se člověk prostě baví i v dospělosti. Ba dokonce bych řekl, že tam kde končí zábava pro děti v normálním příběhu, tam nastupuje zábava pro dospělé, kteří umějí číst mezi řádky a dokáží si všimnout chytře vložených náznaků. ()

BigJohn02 

všechny recenze uživatele

Srandovní seriál mého dětství, který trpěl i na svou dobu zoufalou animací. Když tak o tom přemýšlím, je zajímavé, že od našich bolševických "přátel" znám z každé země právě jeden seriál - tohle od Maďarů, Jen počkej od Rusáků, Bolka a Lolka od Poláků a nakonec i od dederonů: Unser Sandmännchen (vzpomíná někdo na tu vlezlou písničku: Skřítku, milý skřítku...?) ()

Reklama

ripo 

všechny recenze uživatele

Kultovka 80-tych rokov, ktorá šla v nedeľňajšom predpoludní. Ani si neviete predstaviť, aký som bol v zime naštavný, keď otec zahlásil : "Rodina, ideme na lyže !" OK, lenže ja osm nemohol vidieť mojich obľúbených Miazgovcov. Nezabudnuteľný dabing Magdy Pavelekovej a jej nesmrteľná hláška :"Prečo som si radšej nezobrala Pištu Hufnágela?!?" ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Kromě své manželky se nebojím ničeho na světě." V tom se s Pepou Smolíkem shodneme, ale ani jeden to nesmíme říkat. To ovšem neznamená, že bych si to se Smolíkovými kdysi neužíval, ale když vidím originální název Üzenet a jövőből - A Mézga család különös kalandjai, tak mi čeština začíná připadat hrozně nudná. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Miazgovci" sú nenápadnou východoeurópskou, maďarskou, obdobou populárneho amerického animovaného seriálu "The Simpsons". Otec Gejza, matka Paula, pubertálna dcéra Kristína a bystrý syn Aladár. Ako malého chalana žijúceho v socialistickom československu ma Miazgovci vedeli vždy výborne pobaviť. Mal som rád ich vtipné príbehy a dobrodružstvá. V prvej sérii nadviazali spojenie do budúcnosti so svojim potomkom MZPRX, ktorý im posielal zásielky z tridsiateho storočia. *** ()

Galerie (9)

Zajímavosti (20)

  • Před vydáním na DVD nosičích došlo k pečlivému remasterování celého seriálu, který byl po 40 letech existence již značně nekvalitní. (sator)
  • Pôvodné práva na animovaný seriál vlastnila maďarská štátna spoločnosť Pannónia Filmstúdió. Po roku 1989 sa Pannónia musela osamostatniť, nedostala štátne dotácie, preto veľa autorov odišlo do zahraničia. V roku 1992 prešli práva pod Magyar Cartoon, čo je maďarské štúdio pod vlastníctvom americkej televíznej stanice Cartoon Network. Vlastníkom stanice bol Turner Broadcasting System z mediálnej skupiny Time Warner. V roku 2018 prešli autorské práva na americkú telekomunikačnú spoločnosť AT&T, ktorá Time Warner odkúpila a premenovala na WarnerMedia. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama