Reklama

Reklama

Red Rooms

  • Kanada Les Chambres rouges (více)
Trailer

Obsahy(1)

Přišel den, na který Kelly-Anne čekala. Začíná soudní proces s Ludovicem Chevalierem, obviněným z brutálních vražd tří nezletilých dívek. Na rozdíl od většiny lidí nachází Kelly-Anne v muži fascinaci, stává se jím posedlou a nevynechá jediné soudní slyšení v naději, že jí věnuje aspoň jeden pohled. Hranice mezi realitou a fantazií se ale ztenčuje, až Kelly-Anne přestává být jen pasivní pozorovatelkou. Pascal Plante se opět zajímá o ženskou subjektivitu, tentokrát však přichází s artovým thrillerem o nebezpečné přitažlivosti zla. Hra s viděným a skrytým, explicitním i tušeným přitom ústí až ve fyzický divácký zážitek. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (50)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Film pojednávající o soudním procesu s Ludovicem Chevalierem kterej je obviněn z brutálních vražd tří nezletilých dívek. Snímek se taktéž zaměřuje na dvě ženské postavy které jsou tímto případem fascinovány. Každá však z jiného důvodu. Lehce je tu nakousnuto i téma dark webu. Určitě jde o nápaditej a zajímavě pojatej snímek. Snad jen zamrzí, že z videí mučených a zavražděných dívek divák neuvidí vůbec nic. Slabší 4hvězdy. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Co lidi fascinuje na sériových vrazích a plodí blízké zkoumání zla také zlo? Odpovědí na tyto otázky se nám (ne nutně) dostane prostřednictvím dvou ženských protagonistek, v jejichž psychologii se střídá dětská naivita se skoro až ďábelskou tajemností a nejednoznačností. Tento hypnotický, audiovizuálně opojný thriller o fascinaci brutalitou člověka je silnou žánrovou podívanou, jakých se do soutěžní sekce Varů moc nedostává. Rovnou několik scén (zejm. cosplay v soudní síni) bylo opravdu mistrně vystavěných a vlastně bych si to celé docela rád dal velmi brzy znovu. [KVIFF 2023] ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Pane Chevaliere, prosím vstaňte a vyslechněte si obžalobu. Pane Chevaliere, jste obžalován ze 3 vražd prvního stupně, únosu, omezování osobní svobody, násilného sexuálního útoku, hanobení lidských ostatků a z výroby a distribuce obscénních materiálů. Považujete se za vinného či nevinného?“ - „Můj klient se považuje za nevinného, ctihodnosti.“ Film začíná jako soudní drama a jeví se obyčejně. Ale není, jde si svou cestou. Už budování mysteriózní, napínavé a místy až hypnotické atmosféry probíhá velmi pozvolna. S každým dalším krokem hlavní hrdinky. A právě ta tajemná aura kolem ní (stejně jako herectví její představitelky) je hlavní tahák filmu. Kdo je vlastně Kelly-Anne? Jaký má vztah k obžalovanému? Jaké jsou motivace jejího chování? Hlavní hrdinka svou neosobní chladností, kalkulacemi a zdánlivě nenápadnými manipulacemi fascinuje a děsí zároveň. A k plnému počtu filmu nechybělo moc. Ale ono „rozuzlení“ ohledně Kelly-Anne bylo pro mě až příliš neuspokojivé, což je škoda, protože jinak si mě film získal. Dávám silné 4*. ()

Rocky62 odpad!

všechny recenze uživatele

Pokud by obsahová stránka filmu byla alespoň částečně zajímavá, jako ta formální, nebyl by problém s lepším hodnocením. Bohužel dějová náplň mne minula mílovým obloukem. V podstatě tu máme ujeté duo nesourodých úchyláků a ve zktratce nastíněnou machinaci s bitcoiny a sdílením dobytčího obsahu na netu. Vlastně žádný aspekt filmu není dostatečně rozvinut a celý film působí jen jako zabiják zajímavého potenciálu. Po hutném úvodu v podobě zahájení soudního procesu přišel další, za pozornost stojící okamžik až po hodině a půl, což mne jen utvrzuje, že v tomto případě nemá smysl hledat důvod k jinému hodnocení. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Nevadia mi artové snímky a to obzvlášť, keď sú prepojené s námetom o sériových vrahoch. Lenže toto je viac mdlé, ako temné, pričom keď sa k tomu priráta nulová akcia, žiadny mimoriadny zvrat (až možno na záver), tak samotný výsledok ani zďaleka nenaplní (moje) očakávania. Ja rozumiem tvorcom aj pointe v námete, len v človeku by mal takýto snímok zanechať výraznejší zárez, ako len vyvolať pocit, že niečo v spoločnosti nie je naporiadku. Priemer. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (4)

  • „Red rooms“ jsou fiktivní webové (TOR) stránky, které údajně hostují živé přenosy krutého a násilného zacházení s lidmi za účelem zábavy nebo voyeurismu. Naleznout je lze pouze na deep webu a mezi podobnými undergroundovými komunitami. Je důležité si uvědomit, že existuje mnoho kontroverzí ohledně existence reálných „red rooms“ a jejich existence se považuje za urban mýtus. Nicméně nelze s jistou říci, zda neexistuji. (Kailo)
  • Režisér Pascal Plante záměrně odklonil příběh od skutečného sériového vraha k fanynkám, aby mu dodal ženský pohled na věc, což je v thrillerech poměrně vzácné. (Kailo)
  • Na haveibeenpwned.com je sice možné zjistit, jestli z nějakého emailu unikly údaje, ale Kelly-Anne (Juliette Gariépy) na něm používá i možnosti, které ve skutečnosti nemá. (cooldo)

Reklama

Reklama