Reklama

Reklama

Eliška a Damián

(seriál)
Česko, 2023, 12 h 28 min (Minutáž: 58–66 min)

Hrají:

Emma Smetana, Robert Urban, Hana Drozdová, Anežka Rusevová, Anna Dvořáková, Jan Komínek, Petr Buchta, Milan Šteindler, Michaela Kuklová, Dana Syslová (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(12)

Obsahy(1)

Hlavní postava Eliška žije v současnosti, ale Damián pochází z roku 1758. Díky elixíru začne Damián cestovat časem a potkává Elišku, která mu není lhostejná. A jak už to v pohádkách bývá, jejich cesta k lásce nebude jednoduchá. Oba se budou muset vzepřít svému osudu. Damián se totiž má zasnoubit s pruskou princeznou Frederikou a Eliška se zase musí starat o marmeládovnu, kterou zdědila. (TV Prima)

(více)

Recenze (63)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Lehce zábavná příšernost. 1)  V Superstar byla moje nejoblíbenější část Hvězdná pěchota. V jiných reality shows to jsou právě ti neumětelové se supertrofovanými egy, kteří mě baví. No a v žánru soap oper právě Prima vyhmátla vlastnosti, typické pro výše zmíněné účinkující: totální neschopnost ve všech směrech, neznalost profese, nevzdělanost a buranskou nafoukanost. Pěkně to rozmixovala a vznikl koktejl, vražedný pro divácký vkus, nicméně docela chutný, když se člověk chce podívat na něco, co tu ještě nebylo a pravděpodobně dlouho nebude._____ 2)  Po prvním díle jsem tento televizní počin ocenil jednou hvězdičkou (jaksi ze slušnosti), protože jsem nechtěl rovnou dát odpad. Postupně jsem však v této bizarnosti našel svého druhu zalíbení a na další díly se dokonce i trochu těšil. Asi si půjdu popovídat s docentem Chocholouškem._____ 3)  Co zaujme na první pohled, je křečovitý projev 37letého Roberta Urbana (Damián), který vhodně doplňuje totální neherectví 35leté Emmy Smetany (Eliška). Prakticky celé osazenstvo z 18. století hraje na úrovni ochotnické vesnické šmíry s výjimkou 66letého Milana Šteindlera (správce), jenž si svou postavu docela vychutnával. Ony se ovšem ty dialogy asi nedaly zahrát lépe. Připomínalo to celé školní besídku, kde třináctiletá děvčata předvádějí život šlechty v baroku._____ 4)  Dějová linka v současnosti působí herecky trochu lépe, protože všichni mluví, jak jim zobák narostl a nenáročné, věru, promluvy herce příliš nezatěžují. Vypadá to jako druhá čtená zkouška, na níž si všichni dali docela záležet. V tomto smyslu tato dějová linka odpovídá zhruba tomu, co člověk od primácké telenovely může čekat._____ 5)  Vedle herců neherců zaujme i prostoduchý scénář s neuvěřitelně mizernými dialogy (zvláště těmi v minulosti)._____ 6)  Z chlapů se mi nejvíce zamlouval pro mne vysoce přitažlivý útloboký 38letý Petr Buchta (Eliščin partner Martin) a 26letý Štěpán Staněk (Eliščin bratr, co stále komponuje). Mému oblíbenému herci 29letému Janu Komínkovi (Damiánův přítel alchymista) to tentokrát moc neslušelo._____ 7)  Nechápu, proč Prima odmítla uvést druhou řadu, kterou má již natočenou. Čísla sledovanosti? Přinejmenším pro diváky s odloženým sledováním to smysl dává. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Promo na seriál nás zasáhlo až těsně před vysíláním prvního dílu a s "no to bude hovadina, mrknem na to, jestli to je tak blbý, jak to vypadá, nebo blbější", jsme pustili první díl. Bylo to blbé. Takovým obskurně chytlavým způsobem. Kam se z toho absurdního nesmyslu hodlají vyhrabat? Z propadliště na dno, vzestup přímo strmý. I když trvám na svém komentu k prvnímu dílu. Paní Syslová, paní Kuklová i paní Rusevová jsou ve svých rolích příjemné a milé, jejich postavy jsou sympatické. Komtesa Eleonora je mile potrhlá a krásná, přítel Matouš je skvělý. Velmi sympatické postavy a příběh včetně milostné linky zajímavější a dotaženější než ten ústřední dvojice Honza a Jolana. Celkově byli Eliška a Damián (aka Elda a Dami) guilty pleasure letošního podzimu. ()

Reklama

fisus odpad!

všechny recenze uživatele

Jedna velká ostuda pro Primu. Stydět by se měl každý, kdo se na tom podílel. Z hereckého osazenstva je mi líto Šteindlera a Dvořáka, které jsem vždy uznával. Kolik jim museli nasypat, aby na tenhle hnus kývli? Odpad všech odpadů. A hanba Smetaně, která se chová arogantně, tváři se jak nejlepší herečka světa a přitom nic neumí. Je to jen tele, co neumí zpívat, hrát ani mluvit. Maximálně se tak vyfotit před hořícím Notre-Dame. Z takových lidí je mi vážně zle. ()

R.I.P. odpad!

všechny recenze uživatele

Sračka všech sraček. Nejhorší je smetana, ten její tragický výraz, který vždy nahodí přitom je naprosto mimo. Hold uplatňuje co má natrénováno při focení selfie. Tato ženská má tak vysoké sebevědomí, až to není možné, myslí si, že je nejlepší zpěvačka, redaktorka, moderátorka, novinářka, herečka. Ale te to nej namyšlená, arogantní sebestředá osoba, která na to prostě nemá.. ()

topi80 odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Že je někdo schopen v roce 2023 natočit seriál, který vedle 40 let staré Arabely vypadá ne jak chudý příbuzný, ale vyloženě jako nejubožejší somrák, je už samo o sobě dost tristní. Že se nedaří vymyslet smysluplný děj u nekonečných seriálů, je celkem pochopitelné, ale v uzavřeném seriálu by se snad aspoň nějak náznak objevit mohl. Dementní dialogy jsou dnes již standardem a o nějakém herectví a filmařské práci se nebudeme bavit vůbec. Už nemůže překvapit ani obsazování lidí bez jakéhokoli talentu do hlavních rolí podobných veleděl. Co však vyvolává otázky, je to, proč Prima s takovou sveřepostí obsazuje do hlavních rolí svých seriálů osoby, které jsou mezi lidmi oblíbené zhruba jako mor, cholera a rakovina. V tomto seriálu je to Emma z rodiny Pajerových, která pije lidem krev už po několik generací, a na začátku roku 2024 se stejná stanice pro změnu vytasí se seriálem v hlavní roli s Tomášem Klusem. A strašně se diví, že i online přenos ze školní besídky z průměrné školy má vyšší sledovanost než tyto seriály. ()

Galerie (198)

Zajímavosti (6)

  • Zatímco 1. epizodu 1. série si 2. září 2023 pustilo 809 tisíc diváků starších patnácti let, 2. epizodu 1. série si 9. září pustilo pouze 381 tisíc diváků starších patnácti let. Z důvodu nízké sledovanosti byl seriál přesunut ze sobotního večera na hlavní vysílací čas v pondělí. (rakovnik)

Reklama

Reklama