Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pohádka vypráví o podivném nepořádku v jednom království, o nepohodlném následníku trůnu a jeho úspěšné vzpouře proti omezenosti, hlouposti a strachu, který tu panuje. Ono „kolečko navíc“, které princi Ludvíkovi přisoudili všichni, jimž jeho bystrý rozum nepříjemně překážel, se ukázalo jako jedinečný způsob, jak udělat pořádek v zemi i v královské rodině. Titulní role prince Ludvíka byla svěřena Vladimíru Dlouhému, krále si zahrál Vladimír Brabec. (Česká televize)

(více)

Recenze (52)

MBob 

všechny recenze uživatele

Pohadka, ktera mel vetsi potencional, ktery ovsem nevyuzila. Vse zustalo na pul ceste a porad mi zustalo skryto to "neco" co nebylo vyrceno, dotazeno. Pokud byl dan limit 1 hodiny pro tuto pohadku, tak se docela da pochopit ze se nam postavy vesele mizi. Kde je Dlouheho mistrovstvi sehrat bprince predstirajiciho blaznovstvi, aby zachranil kralovstvi - opravdu tech nekolik minut nestaci. Kam zmizeli radove Skopal a Hrusinsky? Co Brabec, Travnicek, Pomeje? Prijemne se na to diva, je to vtipne (zejmena T.  Brodska v prvni polovine), ale co naplat, kdyz vysledek je nedotazeny. ()

milos.bradik 

všechny recenze uživatele

Pohádka, která má poněkud o kolečko víc, protože občas postrádala logiku. Nakonec se samozřejmě vše k dobrému obrátí, chytrý princ se ujma vlády a zbaví se nejen svých sourozenců, ale i krále a své matky a také nepříliš loajálního dvorního rady, jako bonus si ještě samozřejmě vezme za ženu princeznu, která se na jeho dvoře objevila původně jako služka piráta, ke kterému se přidal princův bratr a kterému princova sestra porodila dvojčata. Toto vyvrcholení filmu jen dorazilo žalostný scénář. Jedním z kladů této pohádky byly herecké výkony a navíc krásná Mahulena Bočanová, která se bohužel objeví až ke konci filmu. Některé věci tam ovšem seděly, například princ Rupík byl pro Jiřího Pomeje role ušitá přímo na míru, on toho tupého kolohnáta ani nemusel hrát, protože on snad takový opravdu byl. ()

Reklama

Vasyl 

všechny recenze uživatele

Ještěže nemám děti, protože by se musely dívat se mnou. Princ Ludvík se má stát králem, ale nikdo to nechce uznat. Tak se nasere a...a vlastně nedělá nic, nechá se zavřít do vězení a čeká. A světe div se, hlavní záporák se ožere, usne a klíče mu ukradne Janžurka (asi nějaká služka nebo co). Konec zápletky. Z prince je král, starej král je poslanej na venkov a ostatní kujpiklíni ještě dál. No a nakonec osud princovi přihraje ještě mladou krásnou ženskou. Protože přesně takhle to v pohádkách má byt. Brzo mi bude 30 tak čekám kdy to přijde i na mě. Prosil bych flek nějakýho ředitele firmy co vydělává sama a do postele...co já vím, ať nežeru tak Terez Voříškovou, předem díky. Btw - životní role Jirky Pomeje! ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Tahle televizní pohádka je na velmi pěkné tři hvězdičky, jenže to by nesměl hrát prince Ludvíka Vladimír Dlouhý, ta čtvrtá ode mne je právě jemu, posílám do hereckého nebe.. Pravdou je, že princ to tady neměl vůbec jednoduché, nevlastní otec je holt nevlastní a ta vypečená cháska v čele s Miroslavem Donutilem zábavná, u mě spokojenost.. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Tady měl o kolečko navíc asi scénárista a hlavně autor hudby. Pohádka je šíleně dlouhá, nudná, dialogy tragické. A hudba - to je kapitola sama pro sebe. Hrůza, žádná melodie, jen skřeky trubky a dalších hlasitých nástrojů. Bohužel nic nezachrání ani solidní výkon V. Dlouhého a krátké extempore admirála Trávníčka. Špatná pohádka. Hudba: Ladislav Simon ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama