Reklama

Reklama

Mike S. Blueberry chce pomstít vraždu své milenky, a proto vyráží za jejím vrahem. Pronásledování se mění v mystickou cestu plnou tajuplných rituálů a halucinačních vizí... Netradiční western na motivy slavného komiksu Jeana "Moebia" Girauda a Jeana-Michaela Charliera si vás podmaní svým originálním vizuálním pojetím! (oficiální text distributora)

Recenze (107)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

A půl. Už jsem na to přišla. Možná to bylo nějak takto. Jan Kounen se rozhodl, že natočí western. Pak si někde na divokém západě, uprostřed vyprahlé pustiny a suchého, horkého větru, jež mu s každým poryvem vnášel do očí písek, dal trip a rozhodl se, že to nebude jen obyčejný western. Aby nabylo jeho dílo ještě konkrétnějších tvarů a hlavní postavy měly představy o jeho vizi, nabídl jízdu v tripovém opojení i hereckým borcům Vincentu Casselovi a Michaelu Madsenovi. A tak vzniklo Blueberry. Vcelku obyčejná dějová linie, doplněna působivou kamerou a celkovým psychadelickým zpracováním, jehož vyvrcholením budou závěrečné fantaskně bizarní halucinace. Film jsem měla v úmyslu zhlédnout jen díky jménům Cassel a Madsen. Pánové nezklamali a já byla potěšena jejich výkony. Zajímavé dílo, které však asi každému nedokáže rozproudit krev. ()

klima777 

všechny recenze uživatele

Celé je to takové "rádoby & jakoby". Kamera je hodně zvláštní, nervní, občas rušivá, občas zajímavá. Co se týče reálií, chvilku jsme v Mexiku, případně v Novém Mexiku, chvilku v Peru. Račte si vybrat... Meskalinové úlety a průlety jsou sice pěkné, ale nestačí. Zřejmě záměrně neucelený počin, jenž je natočen na půl plynu. Škoda, komixová předloha je vážně vydařená. Filmový Blueberry však připomíná podivného křížence mezi Arsenem Lupinem a Mrtvým mužem. A co je hlavní: Převážně nudí. ()

Reklama

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Co k tomu dodat? Kdo viděl.. ví svoje. Já měl možnost to vidět dokonce 2x. Poprvé jsem totiž usnul asi půl hodiny před koncem. Napodruhé jsem byl svěží a tak jsem to dokonce dokázal dokoukat do konce. Myslím, že přenesení duchovna a tajemna do westernu byl docela originální nápad a i vizuální stránka filmu byla vcelku vydařená. Dokonce i herci v hlavních rolích docela potěšily mé oko. Avšak děj byl místy zmatený a konec byl vůbec šílený. Zkrátka a jednoduše. Pro příznivce ranního vysílání čt2 s panoramatickými záběry našich hor je tenhle film naprostá senzace. Pro zbytek (co hledají smysluplný děj) je to ztráta času. 30% ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Sexualita přináší poznání smrti a své temné stránky. Freud a Jung by snad tento film sledovali se zájmem, neboť jde o iniciační cestu, jenže ten symbolismus je už stokrát provařený, a tak pro normálního diváka je tato dvouhodinová povrchní psychoanalytická drogová seance k nevydržení. S westernem to nemá nic společného a témata nastolená filmem jsou vyjádřena v jiných filmech daleko lépe a bez digitálního CGI symbolismu. Cesta za svým temným já (Apocalypsa now - Sheen x Brando), iniciační cesta (Mrtvý muž), sexualita ve spojení se smrtí (Ostře sledované vlaky)... / Po seznámení s komiksem ubírám jednu hvězdičku. Tak tohle si Blueberry nezasloužil! ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Netradiční western na motivy slavného komiksu Jeana „Moebia“ Girauda a Jeana-Michela Charliera. Scénář : Matt Alexander, Gérard Brach, Alexandre Coquelle, Jan Kounen, Matthieu Le Naour, Louis Mellis a Cassi. Kamera : Tetsuo Nagata. Hudba : Jean-Jacques Hertz a François Roy Hlavní role Vincent Cassel jako Mike Blueberry. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (5)

  • Natáčelo se převážně v Mexiku v lokalitách Chihuahua, Coahuila, Tabernas, Durango nebo Zacatecas. Pár scén bylo natočeno ve Francii. (Terva)
  • Film vznikl na motivy slavného komiksu Jeana Girirauda a Jeana-Michela Charliera. (Vitason)

Reklama

Reklama