Reklama

Reklama

Zátoka ticha

Trailer

Obsahy(1)

Sam nemůže zapomenout na den, kdy byl zbit ve škole třídním rváčem Georgem. Ani jeho starší bratr Rocky nechce, aby zapomněl. Společně se svými nejlepšími kamarády Rocky naplánuje pro George nevinný vtípek s lekcí pokory. Plán se však tragicky zvrtne a všichni musí projít skutečnou lekcí o nesení odpovědnosti za své činy. Snímek o přátelství, toleranci a odpuštění. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (86)

HorrFi 

všechny recenze uživatele

Rory Culkin sice nikdy nedosáhnul slávy a úspěchů jako jeho starší brácha Macaulay a možná proto jsem byl na tenhle film tolik zvědavej.. je to film o tom, jak se může dětská legrácka změnit v tragédii a během pár minut změnit několika lidem život.. na Zátoce ticha se mi líbilo dětský obsazení když nepočítam několik dospělých herců ve vedlejších rolích.. rozjelo se to hned na začátku a od chvíle co přijeli k řece jsem už jenom napjatě sledoval jak skončí výlet týhle dětský skupinky.. možná jedno z nejlepších dramat co jsem kdy viděl.. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Film, který je hodně zvláštní..Pomalý začátek, který až po dobré půlce graduje do určité situace, z které už není návratu. Mladí herci - stokrát omýlané téma k tomuto snímku-také mě velice potěšili. Klan Culkinů není nutné připomínat a že Rory je dalším z jejich rodiny, kterému bylo přáno do vínku, o tom není pochyb. Více jsem si ale všimla psychické proměny mladé Millie, která do dané situace byla připletena zcela náhodou. Její projev při pohledu na něklik chlapců, kteří přemýšlí nad tím, co udělat s mrtvým tělem, je ukázkou toho, že se v ní něco najednou změnilo. Pokud by snímek dostal větší prostor k vyjádření, byl by z toho podle mého názoru silný psychologický film, který na hrstce mladých lidí ukáže, jak se jejich život dokáže zcela obrátit kvůli vykonání určitého skutku. Ale na určitou stranu jsem zase ráda, že film končí tak, jak končí..Je také možné, že by z delšího natahování vznikl pouze rozbředlý film s nicneříkajícím koncem. ()

Reklama

marvan 

všechny recenze uživatele

Film iniciační, kde dětství není předmětem idealizace, ale tíživým stavem, ze kterého je třeba vyrůst. Vykreslení krajiny dětské duše je prosté jakýchkoli sladce melancholických filtrů. Nejprve sledujeme děti připravující pomstu svému tyranskému vrstevníkovi, která spěje k nezamýšlenému vyvrcholení. Druhá část, tak trochu poznamenaná autorskou svévolí, popisuje zánik dětského světa pod tlakem okolností. Moralita v tom nejlepším slova smyslu. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Samotný názov presne vystihuje celkovú náladu filmu. Pomaly tečúca voda, ovplyvňovaná svojimi spodnými (pred svetlom skrytými) prúdmi je dokonalým symbolom ponurosti a vláčnosti príbehu ako i alegóriou k fantónom resp. vnútorným démonom jednotlivých postáv. Nad kompaktnosťou celku víťazí sila jednotlivých častí. Trocha zamrzí zbytočne popisný záver, ktorý len duplikuje posolstvo príbehom jasne predtým tlmočené. ()

venison 

všechny recenze uživatele

Atmosférou poetického mládí podtrženém tragickou událostí tohle (bohužel) neprůbojné drama vzdáleně připomíná Kingovo "Stůj při mě".. "Zátoka ticha" se může pochlubit poctivým příběhem, super atmosférou a báječnými hereckými výkony vycházejících hvězd.. Jediné, co mne kapku zamrzelo byl příliš uspěchaný konec.. "Zátoka ticha" by si rozhodně zasloužila dvojnásobnou stopáž, ve které by se mohli tvůrci vyřádit také v soudní síni.. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama