Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(7)

Obsahy(1)

Darby Hartová (Emma Corrin), amatérské soukromé očko a technicky zdatná hackerka z generace Z, je spolu s dalšími vyvolenými pozvána na soustředění na odlehlém místě. Když je však jeden z pozvaných nalezen mrtvý, musí Darby využít všech svých schopností, aby dokázala, že šlo skutečně o vraždu, a to dřív, než vrah udeří znovu. (Disney+)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (16)

Axident 

všechny recenze uživatele

Přiznávám bez mučení: tenhle sedmidílný seriál, bez ohledu, zda jsem či nejsem cílovka, mě až nadchnul a pokud ne nadchnul, určitě připoutal a užil jsem si ho. Především díky kouzlu skvostně vybrané dvojice mladých herců Emma Corrin a Harris Dickinson, kteří jsou uhrančiví a působiví. Ale i ostatní atributy (scénář, CGI, hudba, kamera, střih) jsou na úrovni a rozhodně neurazí. 'Poirot třetího tisíciletí'.. Vřele doporučuji, ač mnozí jistě nebudou mou spokojenost kvitovat. Dokonce flashbacky, které nemám vůbec rád, mě tady bavily! ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

v době agresivní woke politiky jsem se naučil posuzovat knihu podle obalu. A pokud název říká "jsem vykrádačská Aghaty Christie" a plakátek zase "put a chick in it and make it lame and gay", režie a scénář ženská… kamera, ženská… bylo mi jasno že opět forma zvítězila nad obsahem. A nespletl jsem se. Po 40ti minutách se nudím… ale hlavně, že máme pečlivě diverzní osazenstvo letadla, ženu co se procházela po měsíci (?!), ženu co je vždy ta nejchytřejší v místnosti (ale vzorek DNA odevzdá dobrovolně a měření teploty považuje za “lékařské vyšetření”), ženu super-hackerku, ženu (giga-zazobanou) co v Číně buduje “chytrá města”, ženu co je průkopnicí šifrování v Íránu (!?)… uf. Ukázková feministická agitka, kde groteskní idiocie doslova křičí pravidelně co pár minut. A už jsem zmínil nesympatickou hlavní postavu? Když se nadnést nad zmíněnou nechutností, máme tu idiocii s vyprávěním dvou příběhů (které fungují nezávisle a vzájemně se “nepotřebují”). Zbytečné a otravné. ()

Reklama

Mamlas 

všechny recenze uživatele

Jako jeden průměrný celovečerák by to šlo. Ale takhle, vyvatěné do 7 dílů, to ne. Příběh ušel - takové komorní, velmi pomalé drama s kriminální zápletkou, jen ta stopáž a ty otravné flashbacky a další kecací a čumící prostoje, to vůbec nebavilo a moc se to vleklo. Taky mohli do hlavní role, asi to byla žena, vybrat někoho trochu pohledného, nikoli tuhle anorektickou potetovanou osobu. ↘️ 23% ()

jprmusic 

všechny recenze uživatele

Já už k těmhle ubohostem ani nic psát nechci. Jestli je cílem těhle nesmyslů zvednout téhle Ztracené generaci sebevědomí, myslím že to není nejlepší cesta. V těhle seriálech nejde o příběh (zlatej Poirot) - vrah mi byl jasnej cca 2 min po začátku 2 epizody, ale udělat z mladý generace něco, co není. Proč? Protože Greta. Howg! Hvězda je za nádhernej Island. ()

Rohy212 

všechny recenze uživatele

„I think this is both too much and not enough.“ Nenechte se zmást tím neurčitým členem na začátku. Tahle minisérie od tvůrců The OA sice začíná jedním mordem, ale celkem brzy se ti mrtví začnou kupit. Odehrává se to skoro jako klasická poirotovka: několik postav zavřených pod závějí sněhu hotelu kdesi na konci světa – nebo jen někde na Islandu – a mezi nimi vrah. Na jeho stopě není tentokrát kníratý detektiv, ale mladá žena s růžovými vlasy fascinovaná smrtí a záhadami. K ruce má doslova nejmodernější umělou inteligenci světa. Všechno to ale začíná v sluncem zalité minulosti. U dvou mladých milenců na stopě sériového vraha. Obě časové linky se protínají v příběhu, který je současně jakousi kritikou kultury true-crime sérií, eko-technologickým mementem i neon-noirovou romancí. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (2)

  • Ve scénách natáčených mimo hotel v mrazivé krajině Islandu, kde je teplota pod bodem mrazu, se ani jednou neobjevuje „kouř“ z úst při vydechování či mluvení. (NumeranS)
  • Hlavní natáčení seriálu začalo 7. února 2022, přičemž probíhalo na Islandu a v amerických státech New Jersey a Utah. V dubnu 2022 natáčení probíhalo také tři dny na Readington River Buffalo Farm v Readingtonu, New Jersey. (NumeranS)

Reklama

Reklama