Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(7)

Obsahy(1)

Darby Hartová (Emma Corrin), amatérské soukromé očko a technicky zdatná hackerka z generace Z, je spolu s dalšími vyvolenými pozvána na soustředění na odlehlém místě. Když je však jeden z pozvaných nalezen mrtvý, musí Darby využít všech svých schopností, aby dokázala, že šlo skutečně o vraždu, a to dřív, než vrah udeří znovu. (Disney+)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (16)

hroubek 

všechny recenze uživatele

Zajímavá zápletka, která se bohužel ke konci lehce rozpadne. Tvůrci si rozhodně zaslouží pochválit za to, jakou hru rozehrají s divákem. Divák jaksi předpokládá, jakým směrem se to bude stáčet, kdo asi bude záporák atd., a nakonec přijde nečekané rozuzlení, které jsem opravdu nečekal. Nicméně samotné rozuzlení patří k tomu nejslabšímu na celém seriálu a cesta k němu skrz poslední dva díly nebyla, tak zábavná jak jsem doufal. Osobně se mi moc líbilo herecké obsazení (Emma Corrin, Clive Owen nebo Harris Dickinson), atmosféra (studený a temný sever vs. osvětlená a teplá poušť), vizuál a parádní flashbacky, které krásně pomáhají budovat hlavní postavu. Mrzí mě, že musím napsat, že to místy drhne, fungovalo by to lépe na jeden zátah, a samozřejmě to má o dva díly více, než je třeba. Pokud chcete detektivu, kde herci jedou na maximum a má to velmi dobrou atmosféru, tak tento seriál zkuste. ()

jprmusic 

všechny recenze uživatele

Já už k těmhle ubohostem ani nic psát nechci. Jestli je cílem těhle nesmyslů zvednout téhle Ztracené generaci sebevědomí, myslím že to není nejlepší cesta. V těhle seriálech nejde o příběh (zlatej Poirot) - vrah mi byl jasnej cca 2 min po začátku 2 epizody, ale udělat z mladý generace něco, co není. Proč? Protože Greta. Howg! Hvězda je za nádhernej Island. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Zat Batmanglij a Britt Marling mají prsty ve výborném seriálu OA, který nicméně zdaleka nebyl mainstream. Vražda na konci světa je na tom velmi podobně. Je tady sice vidět velká inspirace v detektivkách Aghaty Chrsitie, ale rozjezd je velmi vlažný, tempo velmi pomalé a docela trvá tomu přijít na chuť. Když se ale povede přežít první dva díly, dostane divák solidní detektivku s futuristickými prvky, které dost možná budou velmi brzo celkem aktuální. Celé to motání kolem technologií a AI je tu navíc podáno docela uvěřitelně se všemi plusy i mínusy...75% ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

v době agresivní woke politiky jsem se naučil posuzovat knihu podle obalu. A pokud název říká "jsem vykrádačská Aghaty Christie" a plakátek zase "put a chick in it and make it lame and gay", režie a scénář ženská… kamera, ženská… bylo mi jasno že opět forma zvítězila nad obsahem. A nespletl jsem se. Po 40ti minutách se nudím… ale hlavně, že máme pečlivě diverzní osazenstvo letadla, ženu co se procházela po měsíci (?!), ženu co je vždy ta nejchytřejší v místnosti (ale vzorek DNA odevzdá dobrovolně a měření teploty považuje za “lékařské vyšetření”), ženu super-hackerku, ženu (giga-zazobanou) co v Číně buduje “chytrá města”, ženu co je průkopnicí šifrování v Íránu (!?)… uf. Ukázková feministická agitka, kde groteskní idiocie doslova křičí pravidelně co pár minut. A už jsem zmínil nesympatickou hlavní postavu? Když se nadnést nad zmíněnou nechutností, máme tu idiocii s vyprávěním dvou příběhů (které fungují nezávisle a vzájemně se “nepotřebují”). Zbytečné a otravné. ()

Warhorr 

všechny recenze uživatele

Výborné moderní, futuristické krimi. Hackerský sraz na odlehlém zimním sídle, kde se začne vraždit. Vědátor ala Elon Musk si pozve špičky a průkopníky z různých oborů a začne jim prezentovat svou vizi a ve všem mu asistuje umělá inteligence. Pozvána je i detektiv amatér Darby, která né úplně zapadá do konceptu pozvaných. Jakmile přijde první oběť, spirála se může roztočit a Darby se v sídle, i mimo něj, bude snažit vypátrat vraha a přijít všem věcem na kloub. Jak už to bývá, každý z hostů může, či nemusí, mít nějaké tajemství. Do toho se nám tu začne promítat flashback Darby a jejího kamaráda Billa, kdy se snaží v minulosti vypátrat sériového vraha žen, takže tu máme hned dvě vražedné linie. Vizuálně jeden z top seriálů letoška se skvělými hereckými výkony, líbili se mi všichni hlavní představitelé ale nejvíce určitě Emma v roli Darby a hlavně Harris, který exceloval v loňském Trojúhelníku smutku. Konec jsem tak docela tipoval, takže se překvapení nejednalo a linie se sériovým vrahem mohla být lépe zamotanější. Ale je to samozřejmě jen můj subjektivní pocit. Jo, tohle je taková letošní nenápadná pecka. Rozhodně doporučuji. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (2)

  • Ve scénách natáčených mimo hotel v mrazivé krajině Islandu, kde je teplota pod bodem mrazu, se ani jednou neobjevuje „kouř“ z úst při vydechování či mluvení. (NumeranS)
  • Hlavní natáčení seriálu začalo 7. února 2022, přičemž probíhalo na Islandu a v amerických státech New Jersey a Utah. V dubnu 2022 natáčení probíhalo také tři dny na Readington River Buffalo Farm v Readingtonu, New Jersey. (NumeranS)

Reklama

Reklama