Reklama

Reklama

Polibek draka

  • USA Kiss of the Dragon (více)
Trailer

Obsahy(1)

Elitní pekingský policista Liu Juan (Jet Li) je vyslán do Paříže splnit úkol tak tajný, že ani on sám doopravdy neví, co se pod jeho slupkou skrývá. Jisté je jen jedno: bude to pekelně nebezpečné. Jak totiž vzápětí vyjde najevo, Juanovým nepřítelem je zkorumpovaný a mocný inspektor Richard (Tchéky Karyo), který při likvidací nepohodlných svědků neváhá ani vteřinu. Nejdůležitější figurou v jeho nebezpečné hře se právě stala americká prostitutka Jessica (Bridget Fonda), která ví příliš mnoho. Juan se rozhodne ochránit ji i její malou dceru a pouští se do nelítostného boje, ve kterém proti obrovské přesile nebude váhat nasadit všechny své znalosti smrtících bojových umění. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (250)

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Craig Armstrong: 1. Mystikal Fever - Mystikal ,2. Lapdance - N*E*R*D ,3. Aerodynamic (Slum Village Remix) - Daft Punk ,4. F*ck That - Bathgate ,5. What You Got? - Chino XL ,6. Sing - Mouse ,7. Cheatin' - Liberty City Fla. ,8. Don't Blame It On I - The Congos ,9. Ghir Dini (Version Anglaise) - Assia ,10. As If You Said Nothing - Craig Armstrong ,11. Adore You - Lisa Barbuscia ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem si, že to bude zase nějaká asijská trapárna, ale nakonec mě to pro svou drsnou a depresivní atmosféru mile překvapilo. Akce je požehnaně, film má dobrý spád, ani trochu jsem se nenudil. Pár trapáren tam ale je, jak už to u filmů s asiaty bývá zvykem, přesto je to velmi zdařilé béčko na které se dá dívat. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Zatímco Dolph Lundgren na přelomu osmdesátých a devadesátých let vlétl (v temném thrilleru Mstitel) mezi Japonce s katanami s nekompromisním vyprázdněním zásobníku, Jet Li musí využít svých rychlých končetin. Je totiž coby čínský policajt ve Francii, kde je to samá zkorumpovaná svině, o to hůř hlavně v policejních řadách. Další nekalost se chystá, Jet Li v ní hraje podstatnou roli a divákovi je tak docela jedno, kdo na koho co nastražil a jak podstatná je pro případné svědectví americká šlapka. Příběh je děravý, ale moc bych ho neřešil. Hlavní pozitivum totiž přináší staromódní přístup k akci, která je správně fyzická a pohlídal si jí zkušený choreograf a režisér Corey Yuen. Jen ať produkční dílna Luca Bessona chrlí jen takové dynamické výplachy.. tři až čtyři hvězdy, jelikož jde ale o jeden z nejlepších neasijských projektů Jeta Li, budu velkorysý!! ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Akční  běsná oddechovka z pera Luca Bessona a jeho rukopis je znát.  Jet Li v nejlepších letech a formě, ještě před svým odchodem do čínských národoveckých pohádek. Jeho nesmiřitelný kukuč  tady dostává zhruba stejný prostor jako uječená Bridget Fonda, které někdo asi nakukal, že hraje v shakespearovském dramatu a její divadelnické výstupy místy opravdu (ne)stojí za to. Naopak se povedl Tchéky Karyo, jehož psychopatický a bezskrupulózní antagonista na sebe strhával největší pozornost.  A tak jsem vlastně vyjmenoval všechny, jemž, kromě ještě menší role  Burta Kwouka alias čínského sluhy Cata inspektora Clouseaua, přihrál scénář i něco jiného než jen ksichtění a kaskadérské kousky. Klasické béčkové schéma o bijci proti všem mi vůbec nevadilo, na "Deník Bridget Fondy" jsem si postupně zvykl a souboje byly ultimátní,  čili žánrová spokojenost. Čtyři jehly v zátylku... Památné souboje:  s černým boxerem v čínské restauraci a samozřejmě final fight s blonďatými dvojčaty. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Jet Li mě ve Smrtonosné pasti 4 nadchl natolik, že od té doby koukám na jeho filmy i když je mi jasné, že nebudou moc dobré. Je to pro mě velice zvláštní typ člověka a herce, z něhož doslova číší jakási vyrovnanost, vntiřní jednota a úcta ke všemu kolem, navíc se mi líbí jeho umění a styl. Tolik k největšímu plus filmu, Li to prostě táhne od začátku do konce a když dojde na rvačky, je to paráda. Druhým plus je Bridget Fonda. Já ani vlastně nevím, proč mě tahle herečka baví, protože bych neřekl, že je zrovna dvakrát talentovaná, ale rád ji vždycky vidím. Příběh je průměrný, snad trochu přehnaný (ale to je, respektive bylo, v akčních filmech vždycky). Bavili mě ti dva bráchové machírci. Nebavil mě Tchéky Karyo, ostatně, on mě nebaví skoro nikdy, ale v tomhle filmu je vyloženě rušivým elementem. Obecně vzato, slušný devadesátkový akčňák natočený v novém miléniu. Kdyby byl natočen o deset let dřív a hrál v něm Sly nebo Arnie nebo Jean-Claude, zřejmě nikdo by o jeho kvalitách nepochyboval. Já o nich nepochybuji ani teď. Jet je prostě borec. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (10)

  • Richardova želva ve skutečnosti patří jednomu z členů štábu. (D3VIL)
  • V celém filmu je použito pouze sedm pomocných lan. (D3VIL)
  • V sirotčinci je dcera Jessicy zaznamenána jako "Isabel Kamen". Isabel je skutečné jméno herečky (Isabelle Duhauvelle), Kamen je potom příjmení jednoho z tvůrců filmu - Roberta Marka Kamena. (D3VIL)

Reklama

Reklama