Reklama

Reklama

Polibek draka

  • USA Kiss of the Dragon (více)
Trailer

Obsahy(1)

Elitní pekingský policista Liu Juan (Jet Li) je vyslán do Paříže splnit úkol tak tajný, že ani on sám doopravdy neví, co se pod jeho slupkou skrývá. Jisté je jen jedno: bude to pekelně nebezpečné. Jak totiž vzápětí vyjde najevo, Juanovým nepřítelem je zkorumpovaný a mocný inspektor Richard (Tchéky Karyo), který při likvidací nepohodlných svědků neváhá ani vteřinu. Nejdůležitější figurou v jeho nebezpečné hře se právě stala americká prostitutka Jessica (Bridget Fonda), která ví příliš mnoho. Juan se rozhodne ochránit ji i její malou dceru a pouští se do nelítostného boje, ve kterém proti obrovské přesile nebude váhat nasadit všechny své znalosti smrtících bojových umění. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (250)

Bauer 

všechny recenze uživatele

Pekingský policajt přijíždí do Paříže splnit tajný úkol o kterém zatím nic neví všechno se to zvrtne , je obviňen z vraždy a musí se očistit.No není to zajímavé?Je to zajímavý a hlavně je to moc dobrej film s dobrým Jet Lim a hlavně výborným šmejdem Tchéky Karyo.Film mně překvapil a dobře sem se bavil. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Výborný akční film, jenž stojí na opravdu pevných základech v podobě dechberoucí choreografie a ztvárnění osobních soubojů. K celkovému dojmu pak také jistě přispěly charaktery obou hlavních postav, sledujeme kontrast klidného, rozvážného a vyrovnaného Jet Liho a cholerického, prudkého a drsného Tchéky Karya. Přidávám ještě velice podařený soundtrack, z něhož vyzdvihuji song Mystikal Fever, který doprovází jednu z luxusních závěrečných bitek. A ta jednosměrná cirkulace krve způsobená akupunkturním narušením krční části míchy fakt stojí za to. /Koordinátoři bojových scén: Pascal Guégan, Philippe Guégan, nácvik bojových scén: Mathew Lorenceau/ 25 miliónů dolarů(rozpočet)/64,5 miliónů dolarů(výdělek celosvětově)/7 miliónů dolarů(čistý zisk z kinoprojekcí) ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

Pro zajímavost jsem si během filmu zapisoval přibližnou délku akčních (A) a konverzačních (K) sekvencí, které se střídaly v nepravidelných intervalech: 10K, 10A, 15K, 5A, 10K, 5A, 10K, 5A, 10K, 10A. Konverzace = 55min., Akce = 35min. 60% Zajímavé komentáře: Cival, Marius, JohnnyD , genetique ()

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Mě se Polibek draka opravdu líbil. Myslím, že je to jedna z nejlepších akcí Jeta Li vůbec. Výborné, nápadité a patřičně drsné bitky dělají z tohoto snímku více, než průměrný akčňák. Příběh je sice jednoduší, ale to vůbec nevadí, důležitá je action :) A navíc Jet Li je můj oblíbený herec... Let´s get ready for rumble!!!! ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Ked nedokazali americania vyuzit na platne Jetove schopnosti naplno, tak sa do toho obul Luc Besson, aby im ukazal ako sa to robi. Holt bolo to v dobe, ked produkoval jeden kvalitny akcny vyplach za druhym. Zapletku tvori jednoduchy a miestami az naivny pribeh, ale vdaka snahe hercom to funguje dokonale. Jet si divakov ziska nielen bojovymi schopnostami ale aj svojou ostychavostou pred zenami. Bridget Fonda hra kurvu, ktoru mate chut z jej mizerneho zivota zachranit. No a Tchéky Karyo prehrava svojho zaporaka natolko az je skôr vtipny ako hrôzu nahanajuci. Hlavne ked zabija svojich vlastnych ludi, ktorym sa nechce skocit za Jetom do sachty na pradlo. Nastastie ma dostatok poskokov na to, aby sa mal s kym pobit aj Jet. Zo vsetkych bitiek je najlepsia hromadna bitka s karatistami, ktora evidentne odkazuje na Jetov majstrstyk Fist of Legend. Dalsou je uchvatna bitka s blondatymi dvojickami, ktore hraju Cyril Raffaelli a Didier Azoulay. Skoda, ze trochu viac neste nezapracovali na scene, ked jeden z nich zacne prehravat, lebo sa mu nedari kopat v obmedzenom priestore. Taketo vychytavky ma bavia. Pôsobivu bitku ma Jet aj s jednym namakanym cernochom. Ale takto by som mohol vypichnut väcsinu bitiek. Konecne Jet nepouziva pomocne lana a vsetky bitky pôsobia realne. Naviac su casto podkreslene skvelou pesnickou. Skoda len, ze su obcas snimane trochu neprehladne. Bonusom nakoniec je taky ten zabavny oldschool kung-fu kusok s nazvom Bozk draka. Danny the Dog ma podla mne este o triedu lepsie bitky, ale dovtedy bol toto najlepsi neazijsky Jetov film. 7/10. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (10)

  • Richardova želva ve skutečnosti patří jednomu z členů štábu. (D3VIL)
  • Režisér Chris Nahon musel bojové scény mezi Jetem Li a Cyrilem Raffaellim zpomalit, protože jejich pohyby byly pro kameru příliš rychlé. (D3VIL)
  • Scéna, v níž je Jet Li přepaden francouzskou policií, se natáčela v tunelu, ve kterém zemřela princezna Diana. (D3VIL)

Reklama

Reklama