Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zimní pohádka o splněném přání, oživlém sněhulákovi a také o tom, co je v životě opravdu důležité. Hlavní postavou rodinného příběhu je bluesový muzikant Jack Frost, který se probíjí tak akorát, aby dokázal uživit rodinu - manželku Gabby a jedenáctiletého syna Charlieho, který je nepříliš úspěšným členem místního žákovského hokejového mužstva. Chlapec touží po tom, aby táta trávil méně času na cestách a víc se mu věnoval. Právě před Vánocemi to začne vypadat, že by se Jackova kapela mohla konečně prosadit, když si jich jednoho večera všimne zástupce velké nahrávací firmy. A tak Jack nesplní svůj slib a nepřijde se podívat na Charlieho důležitý hokejový zápas. Místo toho hraje a snaží se získat smlouvu. Jako omluvu daruje Charliemu foukací harmoniku s tím, že je kouzelná, a když na ni zahraje, splní se mu to, co si bude v té chvíli přát. O Vánocích, kdy opět tráví většinu doby bez své rodiny, si najednou uvědomí, že takhle to nechtěl, a přímo uprostřed štace se otočí a vydá se domů. Bohužel tam nedorazí, protože zahyne při tragické autonehodě. Uplyne rok, opět se blíží Vánoce, Charlie hraje na harmoniku od otce a má velké přání. Chce, aby se táta vrátil domů. Velký sněhulák před domem ožívá. To se vrací Jack, aby dal do pořádku vztah se svým synem. Dělá s ním vše, na co si neudělal čas, dokud ještě žil. Jenže co se stane, pokud se nečekaně oteplí a přijde obleva? (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (165)

Paity 

všechny recenze uživatele

Jack Frost je více než Jirka Námraza spíš Jirka Krach, tenhle překlad prostě více sedí. Vlastně by to celé mělo asi větší úspěch jako horor, protože jako sněhulák není vůbec roztomilý, ale přidat mu pár zubů, bylo by to o něčem jiném. Každopádně tahle US rádoby předvánoční snaha o romantické zamyšlení sae nad duchem Vánoc prostě nevychází. ()

LencaN 

všechny recenze uživatele

Vánoce bez sněhu, zima bez sněhu, tak jsem nucena koukat alespoň na bílou sněhovou peřinu ve filmech. A Jack Frost má sněhu opravdu haldy. Mrtvý otec se díky zahrání na foukací harmoniku převtělí do sněhuláka svého syna a asi má něco na světě dodělat, co za života zanedbal. Jako bych podobný námět už někde viděla, ale nemůžu si vzpomenout. Herci byli fajn. Trikově se mi sněhulák líbil. Jen to bylo přeslazené, přemoralizované. I přes očekávatelnost konce jsem brečela a líbil se mi soundtrack. To ale nemění nic na průměrnosti Frosta. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Jeden z najobľúbenejších filmov môjho detstva. Dnes už iba ak kvôli krásnej a sexy Kelly Preston. Film je veľmi dojemný, pamätám si že som si veľa krát pri ňom poplakal. Je to skvelá voľba na dlhý zasnežený večer s rodinou. S odstupom času sa až čudujem že taký film je určený pre deti, keďže tým hlavným je fakt, že otec sa vráti v podobe snehuliaka rok po svojej smrti, aby dal žene a synovi zbohom. Ten film som naposledy videl asi ako 9 ročný, ale kvôli tej dojemnosti si ho zapamätám snáď navždy. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Jack Frost se živí jako zpěvák, většinou je kdesi na cestách, a tak může jen těžko trávit čas se svým synem Charliem, kterého má velmi rád. Charlie zatím o tom neví, ale jeho otec měl právě autonehodu, která ho stála život. Ale aby to nebylo tak smutné, Jack se vrací na tento svět v nové podobě a přichází za svým synem jako sněhulák. Konečně si ti dva můžou užít společné chvíle, ale nebude to trvat dlouho, protože tatínkův duch musí odejít na onen svět. Smutný ale i veselý příběh rozhodně nepostrádá nápadité momenty a smysl pro hravost s dětským divákem, ale tragický osud zrovna není typickým tématem pro malého diváka a tak film spíše pochopí dospělí, ale pro ně bude příběh zase moc infantilní. ()

Mr.Dogman 

všechny recenze uživatele

Když mi bylo tak šest sedm, běžel tenhle film u nás na videu každý den. Ten příběh mě fascinoval, na konci jsem vždy brečel a nikdy mě to prostě nepřestalo bavit. Teď už jsem tento film dlouho neviděl a ani vidět nechci - zkazil bych si totiž dojem. Určitě by mě to už nebavilo. A to nechci. Chci to mít v hlavě pořád jako ten krásná dětský příběh - a proto dávám 4*. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (4)

  • Film se natáčel v Truckee, v Los Angeles, v Burbanku, v Long Beach a Tahoe City v Kalifornii a v Renu v Nevadě v USA. (rafix)
  • Tento film bol uvedený necelé 2 roky po filme s identickým názvom Jack Frost (horor o zmutovanom snehuliakovi). (rador)

Související novinky

Zemřela herečka Kelly Preston

Zemřela herečka Kelly Preston

13.07.2020

Herečka Kelly Preston zemřela ve věku 57 let po dvouletém boji s rakovinou prsu. Zprávu přinesl její muž herec John Travolta. Preston započala svoji kariéru v soap opeře Capitol, k jejím nejznámějším… (více)

Reklama

Reklama