foto

Paul F. Tompkins

  • nar. 12.9.1968 (50 let)
    Filadelfie, Pennsylvania, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Paul Francis Tompkins je americký komik, herec a scénárista. Je známý především účinkováním v televizních programech jako MR.SHOW WITH BOB AND DAVID, REAL TIME WITH BILL MAHER a BEST WEEK EVER, později přejmenovaném na Best Week Ever with Paul F.Tompkins.

Narozen ve Filadelfii, začal mladý Tompkins ve svých 17 letech vystupovat v komediálním klubu THE COMEDY WORKS, kde předváděl různé skeče spolu s Rickem Romanem. Tompkins navštěvoval Temple University, nicméně studia nedokončil a odjel do Los Angeles. V L.A. se Tompkins seznámil přes svého přítele, herce a režiséra Adama McKaye s hercem Jayem Johnstonem. Poté se tihle dva pustili do projektu komediálních skečů THE SKATES, které viděli Bob Odenkirk a David Cross a ti jim nabídli práci v projektu MR.SHOW WITH BOB AND DAVID /1996/.

Tompkinsovy stand-up představení jsou založeny na vyprávění příběhů a pozorovacím stylu. Tompkins své komediální skeče dovádí až do absurdna a častokrát začleňuje do svých vystoupení i své osobní zkušenosti a rodinné historky. Jeho komediální styl je popsán jako alternativni komedie. Tompkins je známý častým převlékáním kostýmů během svých představení, často hraje v obleku, někdy v hodně proužkovaném s motýlkem a jeho vzhled byl kritiky označen jako „dapper“ – ze škatulky. Tompkins popsal svůj vzhled jako „foppish“ - fintil a svou osobu jako Cedric the Entertainer. Tompkins vystupoval v nesčetném množství různých rádiových i TV shows, ať už jako host nebo jako tvůrce. Pro příklad: Thrilling Adventure Hour, Late Night with Conan O´Brien, John Oliver New York Stand Up Show apod.

Tompkins psal a vystupoval v Mr. Show with Bob and David v letech 1995-1998 a v roce 1998 byl jeho pořad nominován na cenu Emmy v kategorii „nejlepší scénář pro hudební program“. Tompkinsova spolupráce s tvůrci pořadu Mr.Show.. , Bobem Odenkirkem a Davidem Crossem vedla k získání role v TV seriálu TENACIOUS D, kde si Tompkins zahrál roli manažera nočního klubu. S dlouholetým přítelem Adamem McKayem konzultoval scénář komedie TALLADEGA NIGHTS /2006/. Ve filmu ANCHORMAN:THE LEGEND OF RON BURGUNDY /2004/ hrál roli MC v kočičí show.

Tompkins se objevil v řadě televizních programů jako NEWS RADIO, FRASIER, WEEDS, THE SARAH SILVERMAN PROGRAM, PUSHING DAISEIS, COMMUNITY a CURB YOUR ENTHUSIASM. Tompkins hrál roli Prescotta ve filmu P.T.Andersona THERE WILL BE BLOOD /2007/. Ve filmu Stevena Soderbergha THE INFORMANT /2009/ si zahrál roli agenta FBI D‘Angela. V kanadském seriálu THE L.A.COMPLEX si znova zahrál fiktivní roli sebe samého.

Tompkins propůjčil svůj hlas mnoha animovaným postavičkám v různých seriálech jako DR.KATZ, PROFESSIONAL THERAPIST, KING OF THE HILL a BOB’S BURGER. Ztvárnil taky hlas lupiče v počítačově animovaném filmu TANGLED /2010/ společnosti Walt Disney Animation Studios.

V roce 2010 se oženil s herečkou Janie Haddad.

Lukáš "gatuso" Častulík

Herecká filmografie

Filmy

2017 Tangled: Before Ever After (TV film)
2015 Kill Me, Deadly
The Dramatics: A Comedy
2014 Bambi Cottages (TV film)
Jason Nash Is Married
2012 Na vlásku šťastně až navěky
2010 Drones
Na vlásku
2009 Informátor!
2007 1321 Clover (TV film)
Až na krev
2006 Kidney Thieves
Králové ro(c)ku
2004 Nerd Hunter 3004
Wake Up, Ron Burgundy: The Lost Movie
Zprávař: Příběh Rona Burgundyho
2003 Brainwarp
2002 Běž, Ronnie, běž!
1999 Magnolia
1998 Jack Frost
Win a Date

TV seriály

2018 Bobovy burgery (TV seriál)
I Bob Your Pardon (S09E07)
2017 Kačeří příběhy (TV seriál)
Klikař Gusta (S01E06)
Žjóva! (S01E01)
Na vlásku: Seriál (TV seriál)
Mrtvý bod (TV seriál)
Adoring Suspect (S03E06)
Rodinka na kousky (TV seriál)
Thirty-Five Teacher Escape Lottery (S03E07)
Black-ish (TV seriál)
Sugar Daddy (S04E09)
BoJack Horseman (TV seriál)
What Time Is It Right Now (S04E12)
Time's Arrow (S04E11)
lovin that cali lifestyle!! (S04E10)
další epizody (12)
Bobovy burgery (TV seriál)
The Wolf of Wharf Street (S08E03)
2016 Bajillion Dollar Propertie$ (TV seriál)
Great Minds with Dan Harmon (TV seriál)
Harmonquest (TV seriál)
Take My Wife (TV seriál)
BoJack Horseman (TV seriál)
That Went Well (S03E12)
That's Too Much, Man! (S03E11)
It's You (S03E10)
další epizody (12)
Brooklyn 99 (TV seriál)
The Cruise (S03E13)
2015 W/ Bob and David (TV seriál)
BoJack Horseman (TV seriál)
Out to Sea (S02E12)
Yes And (S02E10)
The Shot (S02E09)
další epizody (11)
Rick a Morty (TV seriál)
A Rickle in Time (S02E01)
2014 BoJack Horseman (TV seriál)
BoJack Hates the Troops (S01E02)
BoJack Horseman: The BoJack Horseman Story, Chapter One (S01E01)
Bobovy burgery (TV seriál)
World Wharf II: The Wharfening (or How Bob Saves/Destroys the Town - Part II) (S04E22)
The Equestranauts (S04E17)
Easy Commercial, Easy Gommercial (S04E11)
2013 Ghost Ghirls (TV seriál)
Čas na dobrodružství (TV seriál)
Be More (S05E28)
2012 Adresa: L.A. (TV seriál)
Help Wanted (S02E09)
Choose Your Battles (S02E03)
The Contract (S02E02)
další epizody (6)
Bobovy burgery (TV seriál)
Mutiny on the Windbreaker (S03E04)
Food Truckin' (S02E05)
Čas na dobrodružství (TV seriál)
Bod zážehu (S04E22)
2011 Bobovy burgery (TV seriál)
Posvátná kráva (S01E03)
Larry, kroť se (TV seriál)
The Divorce (S08E01)
2010 Vychovávat Hope (TV seriál)
2009 Just for Laughs (TV seriál)
Normálka (TV seriál)
2008 Řekni, kdo tě zabil (TV seriál)
Ach, ta magie (S02E06)
2007 The Sarah Silverman Program. (TV seriál)
Tráva (TV seriál)
He Taught Me How to Drive By (S03E07)
Bill Sussman (S03E05)
2003 I'm with Her (TV seriál)
2000 DAG (TV seriál)
1999 Tenacious D (TV seriál)
1997 Tatík Hill a spol. (TV seriál)
1996 Not Necessarily the Election (TV seriál)
1995 Dr. Katz, profesionální terapeut (TV seriál)
NewsRadio (TV seriál)
1993 Frasier (TV seriál)

Dokumentární

2014 Misery Loves Comedy
2012 The Bitter Buddha
2011 Doctor Who: Best of Specials (TV seriál)
2008 Largo

TV pořady

2015 The Late Show with Stephen Colbert (TV pořad)
2013 @midnight (TV pořad)
2012 Comedy Bang! Bang! (TV pořad)
2010 Conan (TV pořad)
2005 Kelsey Grammer Presents: The Sketch Show (TV pořad)
Reel Comedy: The Dukes of Hazzard (TV pořad)
2004 Last Laugh '04 (TV pořad)
2003 Real Time with Bill Maher (TV pořad)
2001 Late Friday (TV pořad)
1999 The Late Late Show with Craig Kilborn (TV pořad)
1998 Comedy Central Presents (TV pořad)
Mr. Show and the Incredible, Fantastical News Report (TV pořad)
1996 Mr. Show with Bob and David: Fantastic Newness (TV pořad)
1995 Mr. Show with Bob and David (TV pořad)

Scenáristická filmografie

TV seriály

2009 Just for Laughs (TV seriál)

TV pořady

1998 Comedy Central Presents (TV pořad)
Mr. Show and the Incredible, Fantastical News Report (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace