Reklama

Reklama

Muž, který přijde při letecké nehodě o rodinu, spřádá důmyslný plán na pomstu viníkům. Chce se dostat do blízkosti magnáta, jehož pachatelé požádali o pomoc se záchranou nákladu ztraceného letadla... John Talbot, odborník na záchranu a vyzvedávání vraků z vody, se stane svědkem vraždy své ženy i dítěte. Po neúspěšné spolupráci s policií Talbot zosnuje vlastní plán, jak předat vrahy své rodiny do rukou spravedlnosti. V přestrojení za zločince zinscenuje fingovanou vraždu policisty a unese Sarah Ruthvenovou, dědičku ropného impéria. Talbotova předstíraná troufalost zaujme vůdce zločineckého podsvětí, který chce zachránit cennosti z paluby havarovaného letadla, jehož trosky skončily na mořském dně. Jenže Talbot ví, že je tento muž odpovědný za smrt jeho rodiny a rozhodne se zařídit, aby se z výpravy za záchranou trosek letadla už nikdy nevrátil. (Cinemax)

(více)

Recenze (39)

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Když ještě v sedmdesátých letech neexistovaly digitální triky, mohl vzniknout takhle poctivě natočený akční thriller a řekněme si to na rovinu - má vše, co dobrá oddechovka má mít. Nic není jak se na první pohled zdá. Barry Newman jako sympatický hlavní hrdina Talbot hnaný touhou po pomstě, krásná červená fordka a honička může začít...Jenom jakkoliv je hlavní hrdina sympaťák, v úvodu filmu když slyší ve vysílačce jak se řítí letadlo s jeho ženou, malým synem a bratrem vstříc smrti, ani to s ním nehne...Nějak Newman ty emoce nezahrál věrohodně... ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý akčňák s niekoľkými trilerovými prvkami. A je prekvapujúce, že je to Made in UK. Má kúúlový rozjazd a vydarenú krimi zápletku, ktorá síce má nejaké chybičky krásy, ale vcelku viac než obstojí. Obstál i pre mňa úplne neznámy a postavou nevysoký Barry Newman. A Bena Kingsleyho som s jeho čiernymi vlasmi takmer nespoznal - ešte k tomu záporáckej roli. Záver síce ztrácal tempo, ale vynahrádzal to svojou netradičnosťou. ()

Reklama

oLí 

všechny recenze uživatele

Někdy a tady teda obzvlášť -  se opravdu vyplatí přístup k filmům takovej, že dáte na své oblíbené uživatele a jejich dobrý tip - nesledujete trailer, nečtete obsah a jdete do toho naslepo dle pár ingrediencí, které Vám mohou sedět ;) Čekal jsem teda úplně něco jinýho, ale o tom to je! Úvod je atmosferický, strašně jsem si liboval v té rané době jižanských amerických 70´s a prostředí bylo totálně mazec, honička s policajty a kamera připevněná k autům, to byl jeden velkej úlet, bomba a vůbec jsem netušil, co bude pak a nebude to tušit asi nikdo, kdo nečetl předlohu a dojde na zvraty a události, který prostě neuhádnete a to je třeba ocenit. Perfektních 7.5/10 ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Jak mám rád Aliastaira, tak tohle mi nesedlo. Ve filmu vlastně o nic nejde, ta zápletka je až moc jednoduchá, a na to, jak je jednoduchá, tak chybí spoustu věcí dovysvětlit. Honičky v autech bezva, ale po dvaceti minutách stále nastejno. Hlavní hrdina má stále jeden obličej, nedokáže zahrát ani nějaké emoce, a tím také vyznění filmu dost sráží. V podstatě je to zbytečně dlouhé, kratší stopáž by tomu prospěla. Pro fanoušky dobrodružného žánru 70. let, ale jinak film vážně nic moc navíc nenabízí. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Po zbytočne dlhej a stereotypnej naháňačke na nezničiteľnom ukradnutom aute prišli scenáristické eskymácke obraty a Barry Newman s tvárou hráča pokru si išiel neochvejne za svojim cieľom. Chvíľka povinného napätia pred záverom a potom oslobodzujúce titulky. Niet na čo spomínať. Enricovi Dobrodruhovia, to bol film, na ktorý sa spomínať dá. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • Ben Kingsley v tomto filmu debutoval. (Pumiiix)

Reklama

Reklama