Reklama

Reklama

Tajemství nesmrtelných

  • USA Tuck Everlasting (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dospívající Winnie Fosterová, kterou tyranizuje její matka, hledá svobodu na toulkách v lesích. Spřátelí s Jessem Tuckem, který se nepodobá nikomu, s nímž se Winnie doposud setkala, a chlapec ji představí své milující rodině, která dívku přijme mezi sebe. A Winnie postupně zjišťuje, že Tuckovi skrývají mocné tajemství, které navždy změní její život. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (72)

BluT 

všechny recenze uživatele

Přiznávám bez mučení, že kdyby v tom nehrála roztomilá Alexis Bledel, již znám z Gilmorových děvčat, tak bych o tento film nezavadil ani pohledem. Ale zavadil jsem, podíval jsem se na to, a přestože to byl tak o 500% víc dívčí film, než ten, který bych si běžně pustil, tak se mi to docela i líbilo. Alexis vypadala tak na 11, i když jí v té době bylo už celých 21 let a nijak zvlášť neexcelovala (teda až na mimiku. Párkrát nemusela vůbec nic říci a stejnak jsem přesně věděl, jak se její postava cítí), ale stejně se mi líbila :) Ostatní herci byli dost nevýrazní a samotný snímek mnou proletěl dost vlažně. Zaujalo mě vlastně jen téma nesmrtelnosti, o kterém jsem vášnivě uvažoval po celou dobu filmu a poté se i chvilku bavil s mou spolu-divačkou. 50% ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

"Miliony lidí touží po nesmrtelnosti a přitom nevědí co mají dělat když v neděli odpoledne prší." Susan Ertz. Na to jak ambiciózní téma Tuck Everlasting rozebírá, působí až moc prvoplánovitě a nevýrazně. Filmem se proplétají hluboké myšlenky, postavy umně předstírají silné emoce, ale děj sotva klouže po povrchu a zvolna plyne očekávaným směrem k cíli. Což je velká škoda, protože herecké obsazení je více než slibné. William Hurt, Ben Kingsley a Sissy Spacek jsou vždy zárukou vysoké kvality, a filmově debutující Alexis Bledel vypadá více než kdy jindy, jako kdyby jí s oblékáním pomáhali ptáčci. Všichni ovšem drží s režisérem basu a snaží se sotva na půl plynu. Tajemství nesmrtelných je sice zručně natočeno a má krásnou poetickou atmosféru, ale výše uvedené nedostatky ho srážejí do průměru k zapomenutelným romancím, kterých se točí do roka tři prdele. ()

Reklama

LuNaj 

všechny recenze uživatele

Já se nebudu rozpakovat a ty 4* dám. Proč? Film má zajímavý námět. Neříkejte, že jste ještě nikdy neřešili otázku nesmrtelnosti? Třeba po alkoholových seancích;-) Souhlasím s názorem, že to je spíše pro dospělejšího diváka, nežli pro dítě. Otázka bytí a nebytí není pro malé špunty. A to jsem se obával, když to pochází od Disneye, co to bude za kravskou fantasy. ()

Estrellita 

všechny recenze uživatele

Je to jednodušší a velmi naivní, ovšem na nic si to nehraje. Příběh je minimalizován a hlavní slovo tu mají filozofické úvahy ohledně života a smrti... a nesmrtelnosti. Některé myšlenky jsou opravdu zajímavé a finální scéna byla sice předvidatelná, ovšem i přesto silná. Původně jsem dala 3*, ale přidám čtvrtou za upřímnost, s jakou k nám film promlouvá. 70% ()

mata77 

všechny recenze uživatele

Tento rozprávkovo ladený príbeh sa snaží rozlúsknuť veľmi ťažkú otázku lákavej formy bytia, aj sa mu to chvíľami celkom dobre darí, na konci som ale pocítila sklamanie z akejsi nekompletnosti. Chýbali mi emócie, hĺbka príbehu a vzťahov. Aj napriek slabšiemu spracovaniu, pozitívne hodnotím výpravu, kameru a hudbu. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (6)

  • Filmový debut Alexis Bledel. (Rocky62)
  • Do role Jesseho Tucka byl zvažován Jared Padalecki, vzhledem k jiskření mezi ním a Alexis Bledelovou v seriálu Gilmorova děvčata (2000). Padalecki ale roli odmítl. (Rocky62)
  • Scott Bairstow (Miles Tuck) tak toužil po roli v tomto filmu, že se vzdal honoráře. (Rocky62)

Reklama

Reklama