Reklama

Reklama

Seton dóbucuki: Risu no Banner

(seriál)
  • Japonsko Seton Dōbutsuki Risu no Banner (více)

Epizody(26)

Obsahy(1)

Príbeh o osirelom veveričiakovi Riškovi, ktorého vychová mačka, neskôr sa osamostatní a žije v lese, kde si založí vlastnú rodinu a prežije mnoho zaujímavých dobrodružstiev. (Kwaichi)

Recenze (12)

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Toto je zhruba druhý (alebo tretí) krát, čo na ČSFD takto vysoko hodnotím čisto len z nostalgie. A v zásade s niečim takým ani úplne nesúhlasím, ale ja si skrátka nemôžem pomôcť. Našiel som to na YouTube, pozrel iba opening a skoro mi vybehla slza. Škoda, že dnešné deti nepozerajú viac takýchto rozprávok. Rovnako ako kolegovia; moje prvé anime, môj prvý seriál na pokračovanie. Môj prvý Veveričiak :) ()

Koda 

všechny recenze uživatele

Veveričiak Riško, pro Českou republiku úplně neznámý, ale na Slovensku ho známý skoro každý dospělák. Kdo se narodil v 80. a 90. letech ví, že tenhle seriál chodíval na Markíze a každý se těšil na další díl tohoto úžasného dobrodružství. Já osobně, a to myslím smrtelně vážně, říkám, že tenhle seriál se stal dosavadně mým nejoblíbenějším seriálem. Proč? Má to hned několik důvodů: Za prvé, veřejně byl prakticky nedostupný a dochovaly se pouze 2 díly z Markízy. Za druhé, jelikož jsem sběratel animáků, tak jsem se těšil, že si tuhle"premiéru" zkouknu v televizi.... Za třetí, nečekal jsem, že mě to bude bavit a že já jako spáč, který vstává ve 12 dopoledne, vstanu jen kvůli tomuhle seriálu v 7 hodin, abych zapnul Dvojku... Za čtvrté, má stejné jméno jako já, Ríša. Já už jako dospělák jsem se normálně vrátil k dětství a vůbec si nestěžuji. Prostě přátelé, i když nemáme český dabing, pojďme navštívit bratry a podívat se na tenhle skvost. Riško (veverička, kterou vychovala kočka) zažívá neuvěřitelná, pravdivá z reality a doslova rodinná dobrodružství s dalšími veverkami v lese, kteří bojují o svůj vlastní život. Riško je velice zvláštní, páč jí ryby, neuměl skákat ze stromu na strom a se svou kamarádkou Sue a jeho mladším kamarádem Cleem se dostal do pěkných malérů. Na druhou stranu je neuvěřitelně statečný a nebojácný, protože nechápe, jak to v lese chodí a na koho si má dát pozor, no ale přece se mu to všechno vyplatí. Skamarádí se s panem výrem a dikobrazem, porazí fintou často lišku, kunu a další lesní zvěř a poradí si i s bohatým sobcem z veverčí strany, i když se dostane často do pěkných malérů. Nechci moc spoilerovat, ale vy, kteří jste tenhle seriál neviděli, zkuste si to pustit od začátku a zjistíte, že po prvním dílu už prostě od tohoto seriálu nevylezete. Pro mě je tenhle japonsko-německý seriál neuvěřitelným překvapením už z toho důvodu, že jsem ho sice jako malý viděl, bohužel jsem na něj úplně zapomněl, a to byla obrovská chyba. Znělka je neuvěřitelně chytlavá a s Riškem bych si i ve svém věku hrál v lese jak se patří. Nesmím zapomenout ani na místního veverčího bručouna, u kterého vždycky očekávám, že se vyjádří větou "Jsem proti tomu" a často se začnu tlemit z téhle hlášky. Trošku mě ale zklamal dabing.... měnit dabéry u hlavní postavy nebyl efektivní nápad, ale co se dalo dělat, nikdo neví co se mohlo stát. Za mě? Klidně milion hvězd a své vlastní srdce, kdyby mě někdo požádal, abych zapomenul na tento klenot. ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Nostalgia je stará děvka. Pamätám si, že k Riškovi som mal dosť schizofrenický vzťah - premenlivo som ho zbožňoval a neznášal. Každopádne je to jedno z mála anime, ku ktorému mám kladný vzťah. V detstve masírovaný nejednou anime kravinou na STV a neskôr zhnusený davovou psychózou vygumovaného stáda fanúšikov anime, nečudo, že vymazať mozog mi môže len tá suka nostalgia. Aj preto ju zbožňujem. ()

curunir 

všechny recenze uživatele

S Lučo-vým komentárom sa dá len súhlasiť. Malého veveričiaka Riška vychováva mačka, neskôr však musí svoju ,,mamu" opustiť a začať žiť v lese po boku ďalších veveričiek, ktorých sympatie si však získava len veľmi ťažko. Tie považujú malého veveričiaka s modrou vestičkou a zvončekom okolo krku za podivína a Riško musí prekonať veľa strastiplných situácií, kým si nakoniec získa ich náklonnosť. Tento japonský seriál patril hlavne vďaka krásnej animácii, silnému a častokrát aj veľmi dojemnému príbehu medzi moje najobľúbenejšie rozprávky. Preveľká škoda, že ako sa kedysi o neho bili naše televízne spoločnosti, dnes si už na neho nikto nespomenie. Doterajšie 100% hodnotenie je pravdepodobne prehnané, avšak pre úžasnú nostalgiu za detstvom tomuto seriálu menej ako 5* nemôžem udeliť. Bolo by pekné, ak by si Veveričiak Riško svoj vysoký kredit udržal. ()

KapitanKuraz 

všechny recenze uživatele

Raz je tu a raz je tam Riško, občas býva trochu sám Riško, veľmi túži aby ho mal v lese každý rád, so všetkými chce byť stále dobrý kamarát, náš Riško, náš Riško. Zobúdza ho jarný vánok, teplé lúče leta, neuznáva zimný spánok, po konároch lieta, a keď príde únava, sladko sa mu zaspáva, noc mu pošle pekný sník, spinká malý nezbedník. Riško Řiško raz je tu a raz je tam, priateľov si stále hľadá, bol tu včera je tu dnes, však je doma má svoj les, keď si nájde priateľov, všetkým bude ve-se-lo. Veveričiak Riško, bola a je moja najobľúbenejšia rozprávka Mal som aj plyšáka Riška, nemal síce vestičku ale o to väčší mal zvonček. STVčka mala na vysielanie práva do 2004, dúfam že to ešte niekto odvysiela. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Seriál je inšpirovaný rovnomennou knihou od Ernesta Thompsona Setona z roku 1922. (Kwaichi)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno