Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hong Kong na začátku 19. století stále ohrožují skupiny pirátů. Dragon Mo, člen Pobřežní stráže, je vyslán dopadnout pašeráka, který se snaží prodat pirátům zbraně. Mo se spolu se svým kamarádem, zlodějíčkem Fei snaží dostat zbraně dřív, než si pro ně přijdou piráti. To se mu ale nepodaří a dostane se do konfliktu nejen s piráty, ale i s policií, která ho zatkne. Mo uteče a společně s Feiem se vydává dopadnou piráty a dokázat svou nevinu. (Raztubyl)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (88)

Martrix 

všechny recenze uživatele

První polovina je infantilní komedie místy na hraně grotesky. Je v tom evropský smrad a jistá podbízivost západnímu divákovi, která z lehce nadprůměrné akční zápletky dělá opičárnu. Žádné extra kung-fu, ale spíše čínská fackovaná plus pár typicky Chanovských kousků, z nichž má ale víc než polovina dobrý nápad. Poslední třetina byla fajn, ale na takovou blbinku, je stopáž 106 minut moc. S odřenýma ušima 4*. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Pro mě celkem průměrný Jackie Chan, který je sice našlápnutý tím, jak se pořád něco děje, jsou zde skvělé kaskadérské kousky, ale jako komedie mě to docela nudilo. Mám Jackieho pojetí akčního filmu rád, ale tady ani tak akce v některých případech nestála až tak moc za moc. Ty jeho tanečky jsou někdy prostě unavující. ()

Reklama

Pecival 

všechny recenze uživatele

Luxusní podívaná, která snese srovnání s největšími perlami Jackieho tvorby jako je Božká Relikvie nebo Mladý mistr (ač se jedná o relitvně odlišné žánry). Velmi zábavný počin, některé scény mi vysloveně připomínali grotesku(famózní kličkování na kolech v úzkých uličkách). K tomu připočtete klasickou dávku šílených akčních scén nezastavitelného Jackieho a máte .... no prostě první ligu. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Sammo Hung a Jackie Chan v jednom filmu v klasickém období své tvorby. Trochu z toho šel strach, oba jsou sice téměř vždy zárukou skvělé akční choreografie, zároveň však příliš nepřeceňuju jejich smysl pro humor a spolu by se mohli odvázat až přespříliš, což občas předvedli i ve svých sólo projektech. Naštěstí "lekrace" nijak nevybočuje z hongkongského standardu a některé gagy se dají považovat i za zdařilé. Tedy ty akrobatické, konverzační komika tradičně dost skřípe. Příběh je opět velmi jednoduchý, kterak spravedlivý prosťáček všem velkým zlounům nakope zadek. Chan se však pro tenhle typ rolí narodil a pro své filmy doslova dýchal. A tenhle maximalistický přístup k filmovému řemeslu je na Projektu A a mnoha jeho dalších filmech znát, a vždycky je se na co těšit. Tady visíme na věžních hodinách, evidentně v poctě Haroldu Lloydovi a klasické grotesce (ostatně tu Jackie zřetelně oslavuje celým tímhle filmem) nebo se můžeme bavit zběsilou projížďkou na kolech v úzkých uličkách. A samosebou tu nechybí velká spousta rozličných soubojů a šarvátek. Se spokojenou čtyřkou bych patrně příliš neváhal, nicméně neubráním se srovnání s druhým dílem, a ten si ji prostě zaslouží o fous víc, tak tedy jen za tři. ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

Ako väčšina hongkonskej produkcie tohto typu je to infantilné a pokiaľ by sme sa mali baviť o nejakej umeleckej hodnote, tak je to značne amatérske. Scenár je prihlúply, postavy sú prihlúple a dialógy takisto. Perfektná choreografia súbojov je trochu malo na dobrý film. Ak by film mal aspoň kvalitný humor, tak všetky svoje výhrady beriem späť, lenže humor je žiaľ tiež prihlúply (ide väčšinou len o hlúpe šaškovanie). Je to síce v štýle grotesky a Jackie Chan tu aj vzdáva poctu slávnym nemým groteskám (narážka na Safety Last! (1923)), lenže na tie sa film svojim humorom nechytá. Ale sem tam sa výnimočne nájde aj nejaký lepší vtip ("Vidíš tamtie kočky? Tá jedna má krivé nohy."). Pri tejto príležitosti musím spomenúť vynikajúcu scénu s bicyklami, jednoznačne najlepšiu z celého filmu. Okrem Jackieho Chana vo filme vystupujú aj ďalšie legendy hongkonských kung-fu filmov, Sammo Hung a Biao Yuen. Zohraná dvojica Chan a Hung tak trochu pripomína Šimona a Matúša. Keďže som sa väčšinu času hrozne nudil, uvažoval som o ešte horšom hodnotení, ale nakoniec som prižmúril oči kvôli mojím sympatiám k Jackiemu a tiež kvôli úcte k jeho bojovému umeniu. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (5)

  • Jackie Chan si zlomil při pádu z desetimetrové hodinové věže nos a poranil si krk. (CrypzzXD)
  • Scéna, v níž se Dragon Mi Yong (Jackie Chan) drží hodin na věži, byla inspirována kouskem Harolda Lloyda z filmu O patro výš (1923). Při natáčení této scény Jackie spadnul a poranil si záda. (Rominator)
  • Film se původně měl jmenovat Pirate Patrol. ale kvůli strachu, že po oznámení názvu začnou jiné společnosti narychlo chystat podobné filmy o pirátech, rozhodlo se o změně názvu na nic neříkající Project A. (Raztubyl)

Reklama

Reklama