Reklama

Reklama

Nevěsta monstra

  • Česko Atomová nevěsta (festivalový název) (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

V blízkosti jazera Marsh zmizlo za tri mesiace už 12 ľudí. Polícia je bezradná, lebo nenašla žiadne stopy. Reportérka Janet Lawton (Loretta King) si myslí, že je za tým nejaké monštrum a preto sa rozhodne prehľadať jazero sama. Cestou však má nehodu a upadne do bezvedomia, z ktorého sa prebudí v laboratóriu Dr. Erica Vornoffa (Bela Lugosi). Janet čoskoro zistí, že za únosmi je práve Dr. Vornoff, ktorý sa snaží pomocou atómovej energie vytvoriť armádu superľudí, vďaka ktorým by získal nadvládu nad celým svetom. (pivo)

(více)

Recenze (101)

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Mé první setkání s podivnostmi Eda Wooda dopadlo velmi rozporuplně. Na jedné straně to opravdu bylo neskutečně absurdní (šéf policie s papouškem na rameni jako pirát - proč jako??; evidentní záběry z jiných filmů, fantastické bitky některých postav s ani se nehnoucí chobotnicí, otřesy papundeklových kulis jakože velkých kovových přístrojů nebo dokonce zdí (!), závěrečný atomový výbuch, ale vlastně celý děj), na straně druhé mi bylo neskutečně líto Bely Lugosiho, že na starý kolena hrál v tolika pitomostech, a ač má být démonický vědec a hypnotizér, co pomocí atomu hodlá vytvořit novou lidskou rasu, která ovládne svět, vypadá jako dědoušek, co by neublížil mouše. A na straně třetí to byla jen kardinální blbost s příšernými neherci, neuvěřitelnými "náhodami" a úmornými dialogy. Nelze ale popřít, že v kategorii echt debilních filmů vznikly mnohem horší, tohle jako film i vypadalo: to takový RO-MAN z Robot-monstra mě bude strašit ve snech daleko déle.Suma sumárum: za nechtěnou parodii včetně nesmyslných odkazů na Frankensteina a závěrečný souboj Lugosiho s jedním chapadlem chobotnice, kterým vypadá, že se sám dokáže uškrtit, po hvězdě, ale už o tom nechci slyšet. ()

Quint odpad!

všechny recenze uživatele

Bride of the Monster jasně dokazuje, že Ed Wood si svou pověst "nejhoršího režiséra všech dob" rozhodně zaslouží. Film je opředený mnoha šílenými historkami, z nichž ne všechny jsou pravdivé. Jde o Woodův zřejmě nejsoudržnější a nejdražší film, jehož rozpočet se téměř rovnal rozpočtu běžného tehdejšího béčka. Kulisy jsou tedy o něco méně umělé než je u Wooda obvyklé, ale to ještě neznamená, že se neotřásají, když se v jejich blízkosti někdo pere. Loutka chobotnice je vcelku povedená, ale nehýbe se, takže se herci musejí jejími choboty napadat sami. To vše je prokládáno podivnými dialogy a archivními záběry, které do filmu zoufale nezapadají. Takže o zábavu je postaráno. Ale pokud chcete od Wooda vidět něco obskurnějšího, tak doporučím spíš Plan 9 from Outer Space nebo Glen or Glenda. ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

Další z "povinností" příznivců zábavných špatných filmů :o) U některých scén lze jen těžko uvěřit, že to Ed Wood nemyslel z recese. Všichni tady oprávněně opěvují scény, kdy se herci za velikého řevu sami napadají chapadlama makety chobotnice, protože od ní chyběl motor, ale pozorovat Belu Lugosiho, jak s gustem přehrává, je taky docela zážitek. A navíc ty jeho výrazy...:o))) Má to vypadat, že srší démoničnem a charismatem tajemného vědce, přitom vypadá neúmyslně spíš jako srandovní pomatený stařík. I Tor Johnson alias Lobo se svým koženým výrazem je kapitola sama pro sebe a moment, kdy majzne s Lugosim o zem, až se zatřesou kulisy, jsem si fakt vychutnal. Také třeba nadpozemsky nepovedený střih mezi záběrem, kdy Lugosi se zalíbením nahlíží do svého akvária a záběrem na chobotnici (která se má v onom akváriu nacházet), jenž si Wood vypůjčil asi z nějakého přírodovědeckého snímku a vůbec do filmu nepasuje. Nebo herec, který, klepajíc sebou v roští, předstírá, že se topí v bažině a střílí na krokodýly, jejichž záběry jsou opět vloženy z jiného filmu. Atd., atd. Scény s Lugosim, chobotnicí a Lobem ovšem mnohé zachraňují, protože jinak je to docela nuda a ani zdaleka taková nechtěná zábava jako Woodův legendární PLAN 9 FROM OUTER SPACE. Ale odpad! Edovi nedám, to si za ten entuziasmus, se kterým přistupoval k natáčení svých filmů, nezaslouží :o) ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Kdo tohle neviděl...je mimozemšťan. ;-))) Chobotnice je pro mě, ta pravá superstar tohoto filmu a policejní velitel s papouškem (kterého ovšem odhalí, jen velmi dobrý zrak, páč ten papouch v čb filmu nejni skoro viděti a vyloženě si ho nevšimnete, pokud se nepohne) na rameni je bizár alá David Lynch. :) ()

Tsunami_X odpad!

všechny recenze uživatele

Veledílo mistra, které je však paradoxně k nepřežití, plné vynikajících hereckých výkonů, nepohyblivých chobotnic, papoušků a temné atmosféry. Nebýt tak unylého a nudného děje, mohl to být naprosto průměrný výlisek své doby, a to by pochopitelně skalní příznivci nepřežili. Takhle můžou být vlastně všichni spokojení. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (13)

  • Slavný závěr filmu s nepochopitelným záběrem na atomový hřib se ve filmu objevil z toho důvodu, že Donald E. McCoy (po kterém Wood chtěl peníze na film) silně nesouhlasil s využíváním jaderných hlavic a chtěl tak mít ve filmu atomový výbuch jako varování před použitím nukleárních zbraní. Byla to jedna z jeho dvou podmínek, aby film zasponzoroval. Druhá byla obsazení jeho syna Tonyho McCoye. (DaViD´82)
  • Když doktor Vornoff uvazuje novinářku Janet ke stolu, tak jí říká, že se stane atomovou nevěstou. To byl také v jedné době pracovní název snímku. (DaViD´82)

Reklama

Reklama