Reklama

Reklama

A Creature Was Stirring

  • Velká Británie Good Luck, Nightingale
Trailer

Obsahy(1)

Zdravotní sestra, která se stará o svou dceru se záhadným postižením, se snaží skrýt svá tajemství, když se v jejím domě během smrtící vánice ukrývají nezvaní cizinci. (JasonCZ)

Videa (1)

Trailer

Recenze (15)

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Na A Creature Was Stirring som bol kvôli partii šikovných hercov a skvelému námetu zvedavý dlhšie, ale s výsledkom spokojný rozhodne nie som. Síce je to pekne nasvietené a moji oblúbenci hrajú s prehladom, ale režisérovi sa to vôbec nedarí dať do podoby, ktorá by bola účinná. Velmi tomu nepomáha príšera, ktorá vyzerá ako dikobraz skôr než zdesenie vyvolá úsmev na tvári. Síce oceňujem praktické efekty a snahu o čo najmenej digitálnej pomoci, ale výsledná podoba mi skrátka vôbec nesadla a pevne verím, že tento režisér dokáže natočiť lepšie veci. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Tlstá škaredá matka sa stará o dcérenku, ktorá sa mení na dikobraza, ešte do toho nabehnú dvaja sektári s krížom, a z tejto kombinácie home invasion a monster hororu napokon vznikne bláznivé psycho. Mne osobne sa efekty páčili, najmä jedna premena na prelome hodiny bola vynikajúca. Navyše som takúto príšerku v žiadnom horore ešte nevidel. Akurát mám pocit, že to režisér v tej koncovke prekombinoval viac ako bolo treba. Sadlo mi to tak pol na pol, ani neviem, ako to zhodnodiť a čo si o tom myslieť. Malo to niečo do seba, originálne taktiež áno, ale viac divné ako vyložene dobré. ()

Reklama

bourec odpad!

všechny recenze uživatele

Zajedno si sypu popel na hlavu, že sem na tohle čuměl až do konce, místo spánku. Jo, měl sem po dvaceti minutách chuť to skončit, ale nakonec sem byl zvědavej, jak tohle hovno skončí. Skončilo to spíš jako sračka. Šest herců, monstrum jako dikobraz, nebo co to bylo. Nějaký naboženský kecy, tlustoprdka , zmatečnej děj, a ještě zmatečnější konec.. Proč, proboha, proč. 0%. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Dům na samotě, spousty sněhu, mráz. Matka se stará o dospívající dceru, jejíž tělesnou teplotu musí udržovat na určité hodnotě, jinak propadne záchvatům. Takže ji různě ochlazuje a pak zase zahřívá. Do toho se k nim vloupají dva sourozenci - blb Kory, jednoduchý to zloděj, a jeho sestra Liz, pobožná kráva. Ta se rozhodne vyléčit matku prostřednictvím víry, jelikož dle ní neplní své mateřské povinnosti. Pak zase zachraňuje dceru, u níž je přesvědčena, že ji matka vězní. A pak jsou tu ještě záležitosti s dikobrazy. Vše se odehrává v neonových comicsových barvách a většina filmu je lehce halucinogenní. Jenže - možný spoiler - v závěru je vše vysvětleno...šlo tedy o alegorii a matka skutečně dělala své dceři peklo. Za mě solidní, avšak rozhodně ne pro mainstreamového diváka. Metamorfóza a monstra připomenou skvělé mechanické triky osmdesátých let a potěší, že nejde o laciné pixely, páč mechanické triky jsou stále věrohodnější než počítačové. V důsledku jde o drama matky a dcery... ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Strach bol umiestnený na nesprávne miesto. Ja by som pri tejto ťažkotonážnej mamičke mal strach z toho, že ona ma zožerie a nie nejaký démon dikobraz, alebo ako naši spoluobčania hovoria: dik, obraz! Takže aj pri tej celkom dobrej hudbe a zvukoch, čo časom robia atmosféru sa človek prichytí, či sa vo filme ešte objaví chladnička, alebo ju pani starostlivá už celú prehltla aj s magnetkami. Záver možno neuspokojí každého, no na takú lacnotu to nebolo úplne na zahodenie. ()

Zajímavosti (1)

  • Natáčalo sa v Louisville, Kentucky, USA. (Arsenal83)

Reklama

Reklama