Reklama

Reklama

Plán 9

  • Česko Plán 9 z vesmíru (více)
Trailer 2

Pilot Jeff Trent nevěří vlastním očím, když během běžného letu narazí na kosmickou loď, patřící mimozemšťanům z daleké planety. Ti přiletěli na Zem, aby zabránili lidstvu v sestrojení zbraně, schopné zničit veškerý vesmír. Bohužel, všechny pokusy o nekonfliktní řešení jsou marné, a tak vetřelci musí přistoupit k radikálnímu řešení – použijí Plán č. 9. Oživí všechny nedávno zemřelé obyvatele Země a s pomocí takto vzniklé zombie armády se pokusí lidstvo zastavit. Svou invazi začnou na hřbitově nedaleko místa, kde bydlí Jeff se svou rodinou. Odvážný pilot je tak první, kdo se musí agresorům postavit... (Řitka video)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (549)

castor 

všechny recenze uživatele

Netalentovaný, ale jinak totálně zapálený režisér.. alespoň tu využil kouzla tehdy už zestárlé, polozapomenutelné hollywoodské hororové hvězdy Bely Lugosiho. Právě díky Woodově neumětelství v brakových tématech se těší tak mimořádné pozornosti, která je zřejmě nesmrtelná!! Díky za něj, protože by jinak nevznikla Burtonova překrásná biografie, která je poctou celé téhle éře fantastických filmů a amatérskému filmaření vůbec!! ()

dobytek odpad!

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem stáhnul, protože jsem myslel, že by mohla bejt zábava koukat na to vožralej někde na kalbě, ale hodně rychle jsem ho zase smazal, protože jsem se spíš nudil. Později jsem sebral odvahu a podíval se na to ještě jednou, protože jsem to chtěl porovnat s filmem The beast of Yucca Flats. To už jsem byl na to nějak líp naladěnej, takže na druhej pokus jsem se u toho i několikrát zasmál. Začátek je docela legrační a když potom vydržíte trochu nudnější prostřední část, kde se odehrává na muj vkus strašně moc zbytečnejch dialogů, tak vám možná všechno vynahradí konec, protože ten je fakt šílenej :-) Samozřejmě je ten film strašně špatnej, takže odpad je jasná volba. A navíc muj názor je, že tohle je celkem slabota proti tomu, co nabízí zmiňovanej film The beast of Yucca Flats. ()

Reklama

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Lietajúce taniere, oživovanie mŕtvych, mimozenštania... neviem, ale nenatočil Ed Wood tak trochu nadčasový film? O tomto režisérovi sa hovorí ako o najhoršom na svete. No ja neviem, nevidel som veľa filmov z tej doby tak nemôžem moc porovnávať. Netuším či to na tú dobu bol až tak zlý film. Na dnešné pomery je to už len ako výlet do múzea. Strašné triky(predsa len spraviť lietajúci tanier z puklíc na auto je sila), otrasné a strojené dialógy, o hereckých výkonoch sa ani nedá hovoriť. Je len jedna vec, ktorú by som mohol pochváliť a to hudba. Mňa film bavil, pretože námet je to viac než dobrý i keď celkové prevedenie je také aké je. Ako som už napísal je to výlet do múzea a film sa nedá brat vážne a ani objektívne ohodnotiť. Ale dávam 80% ()

Radek99 odpad!

všechny recenze uživatele

Nebýt legendárního a kultzakládajícího biografického filmu Tima Burtona, dnes by tu patrně dílo Edward D. Wood hodnotilo jen pár nadšenců béčkového filmu, protože Plán 9 je naprostá amatérčina. Dnes kultovní režisér Wood je úplný profesní břídil, jeho film je plný řemeslných kiksů (policejní auto vyjede z velké části ze záběru, v jedné scéně je použit noční a denní záběr, střih nerespektuje elementární pravidla střihové skladby...) a logických lapsů, které dotvářejí už tak neradostnou podobu filmu. Samostatnou kapitolou je námět a scénář, protože takovouhle hybridní slátaninu nemůže střízlivý člověk vyprodukovat snad ani v záchvatu té nejvyšší horečky. Ano, nadšení pro věc je pěkná věc, ale tvůrce by měl být taky zdravě střízlivý a dostatečně sebereflektující. Na tohle je vysloveně škoda se dívat, ztrátu času nevyváží (právě snad kromě historického kontextu výše zmíněného životopisného filmu) zhola nic... ()

Spooner odpad!

všechny recenze uživatele

No jo, je to přesně tak špatný, blbý, naivní, ale zároveň vtipný jak jsem očekával. U průletů letájících talířů jsem se smál i při 150 záběru. Zároveň to ale nepobaví natolik, aby u toho člověk vydržel sedět po celou dobu už tak krátkého filmu. Pořád je to prostě až neuvěřitelně špatný nelogickými dialogy počínaje a nenavazujícím střihem konče. Prostě i přes tu menší srandu je to pořád otřesný film. Ale i takové asi kinematografie potřebuje. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (40)

  • Maila Nurmi se coby Vampira sama nalíčila už doma, pak i s make-upem jela hromadnou dopravou na natáčení. (Martin00x)
  • Lugosiho smrt Wooda nijak nezastavila a tak se ve filmu přeci jen objevuje. Na začátku z archivních záběrů a od své smrti v podobě úplně jiného, do kápě zahaleného, neherce. Ten je od pohledu tak rozdílné postavy, vzrůstu i zevření, že tehdy některé diváky vůbec nenapadlo, že jde o stejnou postavu. Tohoto "dvojníka" Bely Lugosiho si zahrál chiropraktik Woodovi budoucí manželky. (DaViD´82)
  • V knize The Golden Turkey Awards byl označen za nejhorší film všech dob. (Kulmon)

Reklama

Reklama