Reklama

Reklama

Slasher Time!

(amatérský film)
Trailer

Obsahy(1)

Manželský pár, chata a maskovaný zabiják. Když se smyčka kolem hlavních postav stahuje a zabiják získá kontrolu, ukáže se, že celý příběh není až tak úplně o nich. (ČSFD.cz)

Videa (1)

Trailer

Recenze (9)

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Na amatérskou prvotinu fakt hodně cením scénář. Je tam spousta silných napínavých scén a zajímavých zvratů. Spousta amatérských videí jsou kratší blbosti s jednou pointou (v horším případě bez ní). A točit vážný film a nepokoušet se o zábavnou přehnaně béčkovou produkci, to chce koule. Slasher Time! má potenciál na kratší celovečerák a je vidět, že Vojta nad příběhem hodně přemýšlel. Kvalitu ale táhnou dolů neživotné dialogy, absence emocí v hereckých projevech a absence fyzična. Veškeré potenciálně zajímavé střety se odehrají mezi střihy. Místy je film napínavý, krásně dynamický, a pak to něco rozboří. Hlavně střihem a sáhodlouhými dialogy. Pár scén mi vůbec nedávalo smysl. Když už se pak vraždí, tak si postavy pořád v klidu povídají, vysvětlují a je to zívačka. Zapracoval bych hlavně na střihu, dialozích a vedení herců, ale celkově jde přes všechny zmíněné zápory o hodně zajímavou amatérskou prvotinu, která si zručně hraje s divákovým očekáváním. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Když už jsem byl kontaktován a osloven samotným tvůrcem, zda bych se mohl podívat a ohodnotit jeho prvotinu, nemohl jsem odmítnout. Česká hororová tvorba potažmo amatérské kousky mi rozhodně cizí nejsou a jsem rád, že se najdou zarytí fandové tohoto žánru a nadšení tvůrci, kteří točí vlastní kousky. Občas se mezi nimi najdou skutečně solidní snímky, občas to je neskutečný brak. V tomto případě jsem si odnesl trošku místy rozporuplné pocity, nicméně doufám, že Vojtěch Kavka bude pokračovat s natáčením i nadále. Potenciál v sobě bezesporu má. Hlavně jde vidět, že nad scénářem přemýšlel, snažil se na něm zamakat, jen by to chtělo ještě více vyšperkovat některé neduhy (přitom se tu mluvilo v rozhovorech mezi postavami o většině záporů ve filmu, na které je potřeba si dát pozor). Hlavně osekat některé zbytečné dialogy, více zapojit emoce (to hlavně u herců, kteří i když někdo vedle nich zemře, pomalu nemrknou ani bulvou a začnou kecat filozofické úvahy…) a přidat více akce a krve – její absence mi taky trochu vadila. Přitom když už došlo na akci, nebylo to vůbec špatné. Posledních cca 10-15 minut bylo vážně slušných. Nejvíc bych ocenil asi zvukový a hudební doprovod – ten byl super. Délka taky byla přiměřená, ale kdyby se ještě osekali ty některé zbytečné dialogy a zdlouhavé záběry, bylo by finálních cca 50-55 minut mnohem lepších a šel bych s hodnocením výše. Takže určitě neházej flintu do žita, zamakej na nedostatcích a doufám, že od tebe ještě někdy něco uvidím! 60% ()

Reklama

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Snad asi poprvé vidím jak v amatérském filmu vidíme jak se natáčí amatérský film. Takže hned plusový bodík na začátku. Ale pojďme na začátek. Ono prostředí je klasické, les a pěkná a prostorná chata. Malá skupinka lidí a vrah. Jo je to klasické ale nevadí. Vizuální stránka je v pohodě, snad v nočních scénách nebo v temnějších místnostech není toho až tak moc vidět, ale chápu to. Střih je také v pořádku, nemám co vytknout. Co se týče hudby, je dobrá a sedí do scén, jen se mi zdá, že je na můj vkus trochu hlasitá. Tady bych možná o stupínek snížil hlasitost. Všechno to jsou jen drobnosti, které ty technické věci nijak nesráží. Co se týče herců, jsou prostě v pohodě. Snad hlavní postava režiséra nevidím nějaké změny v projevu, mám pocit, že v každé situaci mluví jednoduše stejně. Ale to je asi jediné co bych vytknul. Ale pořád se nacházíme v amatérských vodách a tady bych to řekl, že je to v pořádku. Jelikož nechci prozrazovat více z děje, tak konec nebudu rozebírat. Ale do finále si to pořád drží svojí laťku a upřímně jsem byl vážně zvědavý jak to dopadne. Vidíme jak se natáčí amatérský horor, jenže se trochu přehazují natáčející dny, ale ono to ve výsledku dává i smysl proč třeba vidíme čtvrtý den a pak třeba první. Kdyby to šlo postupně ztratila by se nějaká gradace a vlastně i tajemno, které film obstojně drží do konce. Ale chápu, že to může a možná i působí zmatek a nějakou nesourodnost, ale ve finále to dokázalo zapadnout do sebe. Krve se sice nedočkáme což mi po shlédnutí vadilo, ale zase na druhou stranu jsem rád, že film se nespoléhal na krev a spíše se snaží jít po té psychologické stránce. Chování vraha – zaporáka není nějaké klasické běhání se sekerou ale spíše vidíme klidného člověka, který je chladnokrevný a dobře si plánuje a ví co má kdy udělat. Jsem rád za 70.minutovou délku, s větší stopáží by to bylo horší. Kdyby se jednalo o profesionální film dal bych tři hvězdy ale jelikož je to amatérský film tak si u mě ty čtyři hvězdy zaslouží. Na amatérský celovečerák jsem spokojen. ()

dragon94 

všechny recenze uživatele

Rozhodně oceňuji zajímavý nápad, slušné technické zpracování scén, práci s kamerou, promyšlené příběhové a vizuální paraeli, několik skrytých indícií, pár slušných zvratů, a hlavně vynikající hudební doprovod. To jsou věci, které se ve filmu skutečně povedli. Samozřejmě vezmeme-li v potaz, že se jedná o amatérský snímek prakticky bez rozpočtu. Bohužel film trpí i na spoustu nelogičností a příběhových chyb. Nemá dostatečně prokreslené postavy. Chybí například více dialogů, kvůli čemuž spoustu scén působí hrozně strojově a nepřirozeně. Celé to ale pohřbívají herecké výkony v nejklíčovější moment celého filmu. Něco tak špatného by bylo špatně i na školní besídce natož v celovečerním, byť amatérském, filmu. Bohužel od tohoto okamžiku se i zbytek filmu fatálně rozpadne jak domeček z karet. Přibude nelogičností i několik prvoplánových a absolutně nefunkčních scén. Více jsem se potom rozepsal přímo režisérovi. Zde to bohužel nelze bez spoilerů obšírněji pojmout. Celkově zhlétnutí filmu nijak nelituji. Film skutečně obsahuje několik povedených nápadů, detailů a výbornou hudbu. Bohužel jej, kvůli výše zmíněnému, nemohu s čistým svědomím doporučit na víc než na motivační 2* 30% ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Hodnotit tohle jako každý jiný film musel bych to samozřejmě hodit do odpadu. Jenže tohle je amatéřina toho nejhrubšího zrna ( nic ve zlém) a dělaná na koleni partou lidí co je to evidentně bavilo a každý dělal jak před kamerou tak za kamerou všechno. A já to musím hodnotit rovněž amatérským pohledem. Český horor je na tom špatně a proto každý i amatérský počin vítám. Právě proto že je to amatérské a v podstatě s nulovým rozpočtem to dopadlo líp než třeba Čepel smrti a nebo Poslední výkřik. Musím ještě zmínit jiný horor a to Někdo tam dole mě má rád, který je rovněž amatérský, ale kvalitativně mnohem výš. Na filmu musím občas pochválit hudbu a někdy i napětí.  Hned na začátku v úvodních titulcích představit všechny postavy není asi to nejlepší to jste mohli nechat až na závěr. Co naopak musím vytknout je naprostá absence krve či jakéhokoliv násilí. To jste nemohli obětovat pár triček a potřít je aspoň tím "kečupem"? Když se tam někdo valí a drží za břicho jako že je bodnutý a přitom nikde ani kapka krve tak to působí spíše komicky. Děj filmu, kdy z toho vznikne vlastně film o filmu mě moc nepotěšil (není to můj oblíbený námět). Když se něco má dít je tam střih. Třeba scéna kdy  jde pro dřevo a pak zjistí že mu někdo rozhází scénář a ještě mu do notebooku něco připíše ,tak se to mohlo krásně dál rozvinout, tím že osočí přítelkyni proč se mu do toho hrabe. Ta by přirozeně o ničem nevěděla a už z toho mohlo být hustý drama. Takhle se tam hned objeví ten kdo to zaviní. Ale to jsou jen mé postřehy. Oceňuji že se někdo do něčeho takového vůbec pouští a přeji mu mohlo dalších hororů. Zároveň děkuji autorovi za nabídnutí a poskytnutí filmu a že se nebojí jít z kůží na trh. A hlavně snaha se cení. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama