Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(7)

Obsahy(1)

V tajné místnosti pod svým domem zvedne Eli Bell červený telefon a spustí tím řetězec událostí, které mu zlomí srdce, ale udělají z něho muže. Příběh z Brisbane 80. let. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (26)

DavidWebb 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo pozerateľná, pohodová vecička z Austrálie, ktorá posiela Holywoke do prdele. Prvé 4 diely keď je Eli ešte fakan ma bavili viacej, na čom má zásluhu aj výber herca do jeho úlohy a ani nebolo  úplne jasné kam sa nakoniec seroš uberie. V zásade ma k nemu priviedla mysteriózna linka v oficiálnom texte netflixu: „V tajné místnosti pod svým domem zvedne Eli Bell červený telefon...“, čož sa tam síce stane, ale je to nepotrebná  barlička ktorá aj tak nakoniec vyšumí doprázdna bez vysvetlenia. V posledných 3 dieloch dochádza k časovému posunu,  Eli zostarol o 4 roky a pôvodného herca nahradil starší, čo v ponímaní hereckých výkonov nebola katastrofa, ale príbeh samotný sa  spolu s ním stáva „dospelejší“, realistickejší ale aj  fádnejší a menej zaujímavý. Kolem a kolem po dlhšej dobe seroš, ktorý ma od začiatku vtiahol nielen svojím príbehom, ale aj postavami a je na ňom vidieť a cítiť, že sa mu venovali ľudia s láskou k filmu, čo sa už dnes dá vo fachu povedať len o málokom. Palec hore k protinožcom, len tak ďalej. PS: Prečo sa dnes všetky filmy a seriály začínajú v minulom storočí? V 70,80-kach sa skončil svet a ideme v limbe či čo? ()

ER 

všechny recenze uživatele

Australská produkce se vytáhla a nabídla výbornou adaptací stejnojmenného titulu z pera australského novináře. Drama z drsného koutu Austrálie, má dvě želízka v ohni. Postavu Eliho a jeho vidění světa v rámci střetu dítěte se světem dospělých , obalené snovým nádechem fantazie. Tím druhým je skvělé vylíčena atmosféra rozpadlé rodiny, žijící na konci 90.let minulého století, která se potýká s drogovými aktivitami. Místy drsné vyprávění je odlehčené dětskou naivitou, která je ale motorem Eliho, který chce změnit věci k lepšímu (musím hodně pochválit herecký výkon) a neváhá se na Vánoce propašovat za matkou do vězení. I když jde o fikci, tak autor knihy ji vylíčil na základě vlastních zkušeností s realitou, kdy pracoval na novinových článcích. A na seriálu je to znát a vlastně i díky tomu jde o to nejlepší, co jsem v rámci australské produkce viděl. ()

Reklama

doriana.g 

všechny recenze uživatele

DavidWebb si odpověděl sám - jo, žijeme v limbu, generace sklopených hlav mám dost v reálném životě, ještě tak se dívat na to, jak všichni v jednom kuse čumí do mobilů. Takže pokud chce někdo vyprávět příběh, logicky jej zasadí do doby předinternetové... Tohle mě bavilo, obě časové linky měly něco do sebe, nulová woke masírka a Simon si toho zkrachovalce vyloženě vychutnal. Na Netflix překvapivě výborné. ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Sakra, kde vzali toho malého Elije? Ten byl prostě neuvěřitelně skutečný a opravdový a já jsem ho s chutí žrala. Navíc celý koncept tohoto seroše byl dokonalý. Obrousit hrany té brutality a zoufalství ze života v rodině matky feťačky a otčíma dealera, zároveň šikany ve škole a postupným propojením drogového světa se životem dvou bratrů spojením obrázků, hudby a nezdolnou vírou, že to jednou prostě musí být lepší a dělat pro to všechno co jde, to byl skvělý nápad. Zároveň ten příběh pokrýt závojem fantaskních snů dokázal všechnu tu zoufalost a zmar povýšit na pozitivní pocity a zahřátí u srdce. Mě to zcela pohltilo a bavilo. A tentokrát mi ten hepáč vůbec, ale vůbec nevadil.  Za mě velmi potěšených 95% ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

velmi příjemné australské překvapení, které přináší příběh kluka jménem Eli, který se musí vyrovnávat s různými životními trably počínaje rozchodem rodičů, šikanou ve škole, zmizením nevlastního otce, smrtí blízkého přítele, matčinou drogovou závislostí, která vede k jejímu pobytu ve vězení až po útěk před člověkem který ho chce zabít. Příběhově je to sice chvílemi celkem zběsilé, nicméně nejednou mi tahle série připomněla Linklaterovo Boyhood a i díky neokoukanému prostředí a hercům (až na pár výjimek) sem se nečekaně dobře bavil (knížku samozřejmě neznám). Osobně mi přišlo lepších prvních pět epizod, které sledují "kluka" jako přidrzlého puberťáka srdnatě bojujícího s osudem a řešícího problémy, které by dítě řešit nemělo, nicméně ani poslední dva díly, kdy se skočí v čase o pár let, nebyly vůbec špatné. Snad jen to poměrně akční finále mi sem až tolik nezapadlo, ale jako uzavření to beru...80% ()

Galerie (158)

Reklama

Reklama