Reklama

Reklama

Chaplin boxerem

Obsahy(1)

Z Charlieho se díky činkám, visuté hrazdě, buldokovi a rukavici, do níž si dal podkovu pro štěstí, stává boxerský šampion. (Cimr)

Recenze (37)

liquido26 

všechny recenze uživatele

Já viděl nějakou asi useknutou dvacetiminutovou verzi. Byly tam okamžiky, kdy jsem se výborně bavil (Chaplin, dělá sparing partnera, Chaplin trénuje ...) ale pak tam taky byly chvíle, kdy jsem totálně vypnul a myšlenky mi utekly jinam. Závěrečnej zápas byl dobrej, ale na ten ze Světel velkoměsta to nemělo. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Miestami zábavný a nápaditý film, ale z väčšej časti pre mňa nuda. Chaplinove filmy vedia za krátku dobu povedať veľa a nie je to len zrýchleným obrazom, ale toto nemalo šmrnc. Údery s podkovou, údery do boxeristu počas toho ako ho pes ťahal za nohavice, smiešne cviky a regenerovanie v rohu ringu boli málo, zvyšok je skôr rozpačitý. ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Charliemu bych boxerky do rukou nedávala. Mohl by být nebezpečný i sám sobě. Fígl s podkovou pro štěstí v rukavici neměl chybu, i když ji tam dal asi neúmyslně. Pěkně vyřadil šampiona. Od Charlieho dostal tak, že radši prchnul a odjel vlakem pryč. Charlie pak musel trénovat v tělocvičně s ostatními boxery. Nastoupí do ringu s boxerem o hlavu větším a mnohem silnějším, ale Charlie se nevzdává a bojuje jako lev. Škoda mizerné kvality, ale i tak jsem si krásně zpříjemnila polední pauzu. ()

Rattlehead 

všechny recenze uživatele

V této grotesce vystupuje sociální motiv, když v sobě chudý tulák z hladu překoná strach a vstoupí do ringu, kde mu při jeho postavě hrozí těžké ublížení na zdraví... ale to by nebyl Charlie, aby i z této šlamastyky nevyvázl se ctí. Třetí snímeček pro Essanay, uveden 11. března 1915. Skvělý herecký výkon tu předvádí také pes :-). ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Upraveno v říjnu 2019. Šampión dává neposedné dychtivosti po násilí smysluplné naplnění. Drobný sociální aspekt se stal výchozím bodem vnitřní stimulace, škodolibost si dobírá škrobenost a působivě rozpohybovaná taneční choreografie klání boxerů uchvátí svou náročnou sestavou. Vedle zprvu ostýchavého a později zuřivého boxerského vyzyvatele Charlieho zde upoutá pozornost mladá a k Charliemu náklonnost pociťující trenérova dcerka (Edna Purviance), jemně a vytrvale trénující boxer těžké váhy s nedostatkem tréninkových partnerů Spike Dugan (Ernest Van Pelt), trenér i vysílený rozhodčí vrcholného boxerského mače o nového šampióna (Lloyd Bacon), ztrestaný ctihodný návštěvník tělocvičny (Leo White), statný boxerský šampión Bob Uppercut (Bud Jamison), či odpadávající tréninkoví parťáci (Carl Stockdale, Billy Armstrong a Paddy McGuire). Film Šampión aneb Chaplin boxerem dává smysluplnější rozměr klaunskému násilí, dokonalý souzvuk pohybů je vítaným osvěžením. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama