Reklama

Reklama

Čiju mahó no mačigatta cukaikata

(seriál)
  • Japonsko Chiyu Mahou no Machigatta Tsukaikata (více)
Trailer 4

Epizody(13)

Přestože byl průměrným středoškolským studentem s běžnými známkami, aspiracemi a pohrdáním pro výjimečné jednotlivce, Usato se překvapivě cestou ze školy spřátelil s prezidentkou a viceprezidentem studentské rady. To ale netrvá dlouho, protože jsou všichni tři přeneseni do jiného světa. Usato je bezmocný, dokud neobjeví svůj vzácný dar pro užití léčivé magie. Tato nově objevená schopnost však má temnou stránku. Každý s touto schopností se totiž dostane do hledáčku jedné velmi neortodoxní osoby. (gumbo)

(více)

Videa (21)

Trailer 4

Recenze (5)

kondor77 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Milý seriál, který je ale poměrně skoupý na něco vskutku zajímavého. A tím je kritika u konce. Přímočarý, neurážející příběh (levelování...) jen potvrzují, že méně je někdy více, ale nikdy se to neobejde bez sympatických živoucích hrdinů. ()

gumbo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První řada to nakonec vytáhla těsně na 4*. Nemůžu hodnotit úplně objektivně, jelikož znám předlohu (která je dle mého velmi dobrá) a tak vím, že tahle první část je z ní nejslabší (ikdyž stále dobrá). Tudíž bylo asi těžké z toho vymáčknout něco víc i s ohledem na evidentně omezený rozpočet, kdy zvláště v některých větších soubojích to bylo hodně vidět. Ale celkově to obstálo a tak snad dostaneme další řady (a tvůrci více peněz), abysme mohli vidět v pohybu i další Usatova dobrodružství. Co se týče všeho ostatního tak je to lehký nadprůměr, ať už mluvíme o animaci, hudbě nebo dabingu. Dějově to takřka kopíruje předlohu, takže tam není co vytýkat. Healing punch 75% ()

Reklama

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Původně jsem očekával další generický isekai, ale tenhle „polní doktor“ mě skoro ve všech ohledech dokázal velmi mile překvapit. Už v prvním díle jsem si všiml, že jsou tu hodně sympatické postavy, všechny tři hrdinové z našeho světa jsou strašně fajn, každý je úplně jiný, ale ke každému z nich jsem si dokázal najít rychle cestu. Stejně tak i lidé v tomhle fantasy království mají něco do sebe, ať už jde o poměrně rozumného krále, milou princeznu, nebo „vládkyni posilovny“ a velitelku zdejších léčitelů Rose. Moc dobře se na to dívá, vzájemné interakce mezi postavami jsou záživné a často i zábavné. Hlavní hrdina si tu projde reálným tréninkem (takže žádné OP během pěti minut…), dostal jsem i docela pochopitelné vysvětlení, proč jsou léčitelské schopnosti v kombinaci s bojovým výcvikem tak silné, a i zajímavý koncept toho, jak se dají využít (v souladu s názvem seriálu). Příběh mě také chytil, je vidět, že mu autor dal stejnou péči jako svým postavám, a tak má hlavu a patu, drží mi pohromadě, zajímá mě, co bude dál. Animačně to bylo ucházející (dalo by se však i mnohé zlepšit), hudebně se mi seriál líbil. Za mě 7,3/10 a klidně bych si dal nějaký přídavek. ()

DaweForeman 

všechny recenze uživatele

Upřímně na tohle anime jsem se celkem těšil, protože znám od něho mangu, která má úplně suprovej příběh. Často tomu bývá, že anime zprzní původní předlohu, ale tentokrát si na to nemůžu stěžovat, kdy se to autorům anime povedlo vystihnout. Obecně je tenhle počin takový solidně vyvážený po všech stránkách, ale právě ona vyváženost dá divákovi nejvíce pocit toho, že je to něco, co stojí za shlédnutí a rád se k tomu možná i někdy vrátí, ale není tu vysloveně ten výjimečný počin, který by si zasloužil 5*. Tím to rozhodně nechci kritizovat, kdy anime samo o sobě je velice dobré, ale ještě mu něco chybí, aby bylo výborné. Jedná se o fantasy, kdy tu máme obvyklý prvek přesnutí třech postav z Japonska do jiného světa - tzv. vyvolání hrdiny (tohle však nepůsobí klišovitě - že by to pouze zaujalo tím). Hlavní hrdina je ale bohužel na špatném místě ve špatný čas, kdy právě ty ostatní dvě postavy jsou hrdinové a on je extra. To však ale není problém, kdy tu nemáme temné téma odvržení kvůli neschopnosti, ale spíše vycvičení od "nuly" (nula to úplně není, ale má určitou "nevýhodu") do něčeho výjimečného. Příběhově je tohle anime více odlehčené, kdy tu velkou roli hraje vkusná komediální stránka, kdy to slušně doplňuje drama, akce a dobrodružství. Celkově je to tak spíše oddechovější, než něco nad čím by divák muset nějak hlouběji přemýšlet. Tahle první série je spíše takovým delším úvodem, kdy to zajímavější teprve přijde v pokračování, kdy anime obsahuje přibližně 16 kapitol mangy. Po animační stránce je to dobré a po hudební celkem slušné. ()

Elerrina 

všechny recenze uživatele

Další z řady isekai, ve kterých si obyvatelé nějakého s démony bojujícího království chtějí pomoci tím, že unesou japonské středoškoláky (koho taky jiného, že) a požádají je, aby se stali hrdiny. Usata má talent na léčivou magii, takže se ho zmocní šíleně drsná kapitánka vojenských zdravotníků a hodlá ho vycvičit svojí, ehm, neortodoxní metodou. A i když je tenhle výcvik extrémě zábavný a z Usaty se vyklube sympaticky zarputilý správňák, který odmítne nechat se zlomit brutálním drillem, všechno ostatní je takové klasicky generické a místy i trochu uondané. Váhala jsem nad čtvrtou hvězdou, ale prostě nepřekousnu to, že ti zdejší démoni mají fungovat současně jako osudová hrozba i trapácky legrační figurky, v tomhle ten worldbuilding dost zásadním způsobem selhává. 65% ()

Reklama

Reklama