Reklama

Reklama

Hlasy mrtvých

Trailer 2

Obsahy(1)

Mladá dívka Iris zdědí po svém otci starobylý dům s jedním hrozivým tajemstvím. Ve sklepě se ukrývá záhrobní čarodějnice, bytost, která se na požádání promění v kohokoliv, kdo už zemřel. Díky dávnému prokletí je démon je pevně svázán s majitelem domu, jehož příkazy poslouchá. Mladá dívka se tak stane tím, kdo stojí mezi světem mrtvých a naším světem. Její otec, předchozí pán čarodějnice, takovou moc využíval a poskytoval poslední útěchu pozůstalým. Pokud měl někdo odvahu postavit se smrti tváří v tvář, mohl se za peníze naposledy rozloučit s tím, koho ztratil. Spojení s mrtvými může ale trvat pouze dvě minuty. Pak se démon osvobodí a přinese k nám svůj děsivý svět mrtvých, hrůzu a teror. Iris má v záhadném domě na návštěvě kamarádku, když je překvapí první zákazník. Neodolá svému pokušení a rozhodne se svou moc vyzkoušet. Zákazník se však neovládne a dvě minuty, které nás všechny dělí od pekla, překročí. Čarodějnice je najednou volná, mimo kontrolu svého pána. Chce se dostat ven ze své sklepní hrobky a chce zabíjet. Hovořit s mrtvými má svou cenu a přišel čas ji začít opravdu splácet. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (89)

bourec 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, že sem se docela těšil. Ale bohužel nic pěknýho se nekoná. Příběh je dost strohej, o čarodějnici se nic nedozvíme. Děsivejch scén, beznaděje, potažmo gore se tady absolutně nedočkáme. Pozitivem, a vlastně promrhaným potenciálem je dům. Děsivej, ale nevyužitej. A  když nad tím tak přemýšlím, ty dvě hvězdy jsou až moc. Ale nechám to. Jedna za film, což je maximum, protože mě to vůbec nebavilo. A jedna za barák. 30%. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Škarohlídský spoiler: Hloupá, ale zato panovačná a vypočítavá husička chce rychle přijít k prachům, a tak pronajme strašidlo ve sklepě jednomu ňoumovitému necharismatickému nekňubovi. To se jí sice naštěstí nakonec vymstí, ale bohužel to trvá příliš dlouho. A tak kromě poměrně slušné filmařiny je pro mě jediným výrazným plusem Saffron Burrows v maličké vedlejší roli. Dokoukáno asi napočtvrté. Ne že by to byla zas až taková sračka, ale vždycky mě po chvíli napadlo dělat něco mnohem užitečnějšího, než na to bez většího zájmu čučet. ()

Reklama

maddy 

všechny recenze uživatele

Slušný nápad a vynikajúci dizajn monštra, resp. čarodejnice, ale chabé hororové prevedenie. Množstvo scén malo potenciál a muselo vyzerať na papieri fajn, napríklad tá s blikajúcim svetlom, ale Alberto Corredor ani jednu nedokážal pretaviť do ničoho hororovo funkčného. Baghead je tak bez správne zlovestnej atmosféry, bez funkčných ľakačiek a nedokáže ani v jednej minúte postrašiť, prípadne diváka akokoľvek napínať. Celé je to také režijne mdlé a nakoniec sa tak jedná iba o 90 minút absolútne generického strašenia, kde zamrzí hlavne nevyužitý potenciál. Či už ten hororový alebo ten ohľadom námetu. Príbeh je načrtnutý, no následne nijako poriadne uchopený, dovysvetlený a vlastne často ani nedáva zmysel. Čo by nevadilo keby to bolo aspoň napínavé a strašidelné, ale po väčšinu času nie je. CELKOVO: 4/10 ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Velmi, velmi špatné. Překvapuje mě, že se tu hodnocení drží docela vysoko nad 50 procenty. Režijně sterilní a bez nápadů, scenáristicky bolavé (postavy tupé, pravidla zmatečná, zvrat dlouho dopředu čitelný). Baghead na mě působí jako amatérský film, jehož tvůrci někde vyžebrali přesně tolik peněz, aby mu dokázali zajistit aspoň jakž takž technicky obstojnou fasádu. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Chvíli se to zdálo jako dobrý nápad, naštěstí to docela odsýpá, ale závěrečný dojem je suma sumárum dost mdlý a nejasný. Je dobré, že tu není moc okolní omáčky a tak, ale postavy se víceméně celou dobu chovají divně až debilně a ač se to pokoušelo o zvrat, nedávalo mi to moc smysl. Hororová stránka samozřejmě funguje bídně a je to opět kousek náchylný k zapomenutí. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (1)

  • Natáčanie prebiehalo 30 dní od 18. októbra do 26. novembra 2021 v Nemecku. Film sa natáčal v Studio Babelsberg v Postupime a v Berlíne. (Arsenal83)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno