Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh malé Devon, která prožila zkušenost blízké smrti. Po operaci srdce se následkem toho uzavřela sama do sebe. Žije s rodiči v bohaté čtvrti, kde je pro její obyvatele nejdůležitější společenský vliv a stav konta. Tam jezdí mladý zahradník Trent, aby si vydělal pár dolarů. Devon k němu přilne a mezi nimi se vyvine krásné přátelství, které však společenská vrstva jejich rodičů nedokáže přijmout. (Pizza)

(více)

Recenze (31)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Úžasný film o jednom neobvyklém přátelství a pokrytectví a povrchnosti zazobaných amíků, kteří si pořád na něco hrají a ještě mnohem více skrývají, než ukazují. V hlavní roli parádní Sam Rockwell a skvělá malinká Mischa Barton. Samovy (nejen) fanynky jistě ocení jednu z úvodních scén, kdy za horkého, letního dne skočí z mostu do řeky, aby se zchladil, přičemž nám bude nabídnut kompletní pohled na jeho nahé tělo:) Mně zase dostávaly jeho scény s Ericem Mabiusem, které mě velmi mile překvapily, jelikož jsem zrovna v tomto filmu něco podobného nečekala. Prostě tady ty "mužské záležitosti" žeru:) Lawn Dogs nabízí v podstatě většinu filmu prostor pro rozvíjení přátelství mezi Trentem a Devon a objeví se i několik scén, v nichž jsem měla dojem, jako by Trent na chvíli k Devon pocítil i něco, co by dle něj neměl, nebo jej trochu vyleká, co dělá naopak ona. I tak jsem však rozhodně neměla z jejich vztahu dojem, že by v něm bylo něco "sexuálního." Snímek možná není ani tolik o tom, jak vyšší kruhy odsuzují "zakázané" přátelství mezi dvěma odlišnými, nejen věkovými, "vrstvami", ale také v jisté míře o tom, co takoví, na první pohled dokonale fungující lidé, skrývají. Máme tu Kathleen Quinlan, která má aférku s jedním týpkem, který je jinak naprostý kretén. Je tu jeho kámoš, Eric Mabius, na pohled stejně drsný, ale jinak je jasně vidět, že kdysi zřejmě něco bylo mezi ním a Trentem. Ať jednostranně, či jinak. Po většinu doby poměrně oddechový a příjemný snímek se zhruba 20 minut před koncem promění v poctivé drama, které vyvrcholí neočekávanými událostmi. Lehce fantasy konec byl tak nenásilně dojemnou tečkou za tímto, neprávem zapadlým filmem. ()

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

Zvláštní příběh. Ze začátku jsem se do děje dostávala pomalu, ale pak mě to vtáhlo. Po tom konci vůbec nevím, co si o filmu mám myslet. I když to nehodnotím plným počtem, tak tenhle film budu mít v hlavě ještě dlouho. Nechal ve mě rozporuplný pocity. Možná to bylo tím snobským prostředím, ve kterým se děj odehrával. 85%. ()

Reklama

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Ta holka to hraje skvěle. Jinak je to hnusné drama o elitářství. Někteří lidé prostě nemají trumfy v rukou a i když se snaží, jsou rádi, že uhrajou betla. Jiní se narodí do purpuru, ale jsou to takoví kripli, že by je člověk nejraději utratil jak Rockwell toho dobrmana. Krásný film s pohádkovým závěrem. 85% ()

bobby_jean 

všechny recenze uživatele

Film spočiatku len tak ľahko sympaticky plynúci si ma postupne dostával úplne všetkým. Príbehom, spracovaním, atmosférou, hudbou (Springsteen!!) a tým, že vo mne vyvolal pocit (to totiž vôbec nie je bežné a určite nie samozrejmé). Absolutórium však patrí Rockwellovi a jeho priam dokonalému výkonu.. Začínam byť presvedčená, že tento muž je jedným z najlepších súčasných hercov. Záver trochu zvláštny, nič to však neuberá na zážitku. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

V zakletém Camelot Garden, kde v kráse sídlí zlo a kde lidé vidí jen to, co vidět chtějí, žije svéhlavá Devon, která touží dohlédnout dál, než jen k bráně městečka. S oblíbenou pohádkou na rtech a odvahou poznat svět, hledá krásu v ošklivosti, klade otázky, přijímá odpovědi a učí se rozlišovat tenkou hranici mezi dobrem a zlem, která jí v duši působí zmatek... Alegorie úpadku s úžasně pohádkovým koncem, přesvědčivou Mischou Barton a skvělým Samem Rockwellem. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama